Protest în Parcul Drumul Taberei. Ștefan Florescu: "Spaţiile verzi au fost distruse". FOTOPARCUL DRUMUL TABEREI. Zeci de bucureşteni din Sectorul 6 au participat, sâmbătă, la protestul organizat în parcul Drumul Taberei ca urmare a faptului că parcul este şi acum închis, deşi autorităţile locale au anunţat de multiple ori că lucrările se apropie de final. Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet", unul din cetăţenii activi ai Sectorului 6 care semnalează problemele pe care le întâmpină în sector. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Evenimentul intitulat "Plimbare în jurul parcului Drumul Taberei" a fost anunţat pe Facebook de organizatori, fiind invitaţi să participe toţi cei care doresc să îşi amintească de "ceea ce a fost odată parcul nostru"."Vom face poze, vom filma și vom lega panglici de doliu pe gardul parcului. Luați-vă famiile, părinți, copii, bunici, vecinii, camerele foto, video, telefoanele mobile și panglica neagră de pus pe gard!", au cerut organizatorii. 

La evenimentul prin care cetăţenii Sectorului 6 doresc să atragă atenţia autorităţii locale că vor redeschiderea parcului au participat câteva zeci de persoane, care au scandat minute bune "Vrem parcul înapoi!" şi au cerut Primăriei Sectorului 6 să reamenajeze spaţiile verzi şi locurile de joacă pentru copii.

PARCUL DRUMUL TABEREI. Printre cei care au protestat pentru "Salvarea Parcului Drumul Taberei" s-a aflat şi Ştefan Florescu - preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet", unul dintre cetăţenii activi ai Sectorului 6 care semnalează inclusiv în mediul virtual problemele pe care le întâlneşte în sector. 

El s-a arătat nemulţumit îndeosebi de faptul că, deşi administraţia locală a anunţat de nenumărate ori apropierea de finalizarea lucrărilor la Parcul Drumul Taberei, acesta este şi acum închis publicului. "Spaţiile verzi din interior au fost distruse, au apărut în locul lor betoane, fiare şi diverse structuri metalice! Se pare că în loc de parc, Primăria ne va oferi o promenadă plină de baruri şi restaurante, fiindcă respectivele platforme betonate asta anunşă, din nefericire! Este dreptul nostru, de cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, să ştim de ce se întârzie efectuarea lucrărilor, ce s-a întâmplat cu banii şi de ce am ajuns să ne ducem copiii în parcuri din alte Sectoare! Aşa zisa "modernizare" a distrus, în fapt, întregul Parc Drumul Taberei, parcul copilăriei mele! La asta nu pot rămâne niciodată indiferent!", a acuzat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet" care a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini de la evenimentul de astăzi. "Sectorul 6, care era cel mai verde sector din Bucureşti a ajuns să fie cel mai urât sector şi să nu avem un loc verde sau un spaţiu de relaxare pentru copii, tineri, bătrâni. Am ajuns în 2015, noi cetăţenii Sectorului 6, să fim codaşii Capitalei. De ce asta?", se întreabă Ştefan Florescu, arătând cu degetul atât spre primarul în funcţie Rareş Mănescu, cât şi spre predecesorul său - Cristian Poteraş din mandatul căruia a pornit ideea modernizării Parcului Drumul Taberei. 

PARCUL DRUMUL TABEREI.Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Reamintim că în luna martie a anului trecut, reprezentanții autorității locale anunțau că lucrările au fost finalizate în proporție de 70% și promiteau că în a doua parte a anului 2014 bucureștenii se vor putea relaxa din nou în Parcul Drumul Taberei. Detalii aici.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.

Etichete: modernizare parcul Drumul Taberei, parcul Drumul Taberei, Plimbare în jurul parcului Drumul Taberei, rareş mănescu, Sectorul 6, Ștefan Florescu

0/2 COMENTARII
SubIng
05 mar 18:09
+0
VOTURI
-0
Daca tot vorbeste despre parcuri si interesul legitim al cetatenilor, poate ne povesteste d-nul Florescu despre conditiile in care poti sa iti mentii in parcul Oraselul Copiilor pravaliile, terasele sau comediile! Tarif de vara, mai mare (ca de, e si deverul mai mare vara) si tarif de iarna ( ca sa putem sa mai stam de vorba si la primavara). Trai neneaca, sa-i tot critici pe altii...
Ing.
23 feb 01:56
+0
VOTURI
-0
Deşi iniţiativa e lăudabilă, nu e decât campanie pentru alegerile de la anul. Din 2012 până acum o lună nu a mai auzit nimeni de Ştefan Florescu. Aşa a făcut şi acum câţiva ani, de pe la sfârşitul lui 2011 a început să se dea bine pe lângă locuitorii din sectorul 6. În 2012 a venit cu dubele cu numere de Bulgaria să dea pachete.
Mă rog, poate ar fi fost mai bun decât Mănescu. De fapt, şi o maimuţă de la circ ar fi fost mai bună ca primar decât Mănescu... am ajuns în sectorul 6 să ne uităm cu jind la sectorul lui Vanghelie care este şi care are străzi mai bune şi mai curate decât sectorul 6. A... şi are şi spaţii verzi, ceea ce în 6, cel puţin în Drumul Taberei, nu mai există deloc, toate peticele de spaţiu verde ori sunt închise (gen parcul Dr. Taberei), ori sunt organizare de şantier pentru metrou, ori sunt organizare de şantier pentru refacerea spaţiilor verzi (!).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE