STENOGRAME în dosarul lui S. Wigler, consilierul lui Oprescu: Mita, transferată în contul soţiei luiSTENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. Solomon Wigler, consilierul primarului general al Capitalei, ar fi primit de la un om de afaceri o tranșă de 50.000 euro chiar în biroul său, situat la etajul 14 din clădirea Primăriei Municipiului Bucureşti. După câteva zile de la aprobarea PUZ-ului pentru care el a promis că intervine, Wigler a primit o sumă similară, potrivit referatului întocmit de procurorii DNA prin care cer arestarea preventivă a acestuia. Consilierul lui Oprescu i-a cerut omului de afaceri să vireze mita în contul soţiei sale, după cum se arată în stenograme.

Rechizitoriu DNA: Solomon Wigler NEAGA ca i-ar fi dat bani din mita si lui Sorin Oprescu
Rechizitoriu DNA: Solomon Wigler NEAGĂ că i-ar fi dat bani din mită și lui Sorin Oprescu
Foto: B365.ro

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. În legătură cu edificarea două supermarketuri în Bucureşti, numitul WIGLER SOLOMON i-a pretins omului de afaceri suma de 15.000 euro pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, în vederea adoptării unei hotărâri de consiliu general în ședința din data de 28.04.2015, privind acceptarea unei donații de teren către municipalitate necesare realizării soluției tehnice a accesului auto la magazin, se arată în documentele procurorilor.

STENOGRAME. Consilierul lui Oprescu: „Tu le-ai adus ceva?; ... lor ... tu ai adus ceva bani sau ceva?"

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei consiliului general al municipiului București din data de 28.04.2015, figura proiectul de hotărâre privind votarea donaţiei unei donații de teren din partea KAUFLAND şi proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ - ului pentru un alt magazin supermarket din şos. Alexandriei.

În seara zilei de 23.04.2015, în jurul orelor 20,23, numitul WIGLER SOLOMON a luat legătura telefonic cu omul de afaceri şi i-a cerut să se întâlnesc cu el în zona Parcului Tineretului din Municipiul Bucureşti, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord, notează comisarul.ro.

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. WIGLER SOLOMON i-a cerut să-i dea 15.000 euro pentru a putea realiza intervențiile pentru inițierea și votarea hotărârii legate de donaţia terenului către Primăria municipiului Bucureşti, iar banii să fie dați în mai multe tranşe a câte 4-5.000 de euro, respectiv să-i facă un virament din contul bancar al soţiei omului de afaceri în contul soției lui Wigler.

În acea seară numitul WIGLER SOLOMON i-a înmânat omului de afaceri un postit pe care a trecut numele soției sale precum şi banca unde are aceasta contul, respectiv BRD Dorobanţi .

În 28.04.2015, urma să aibă loc ședința Consiliului general al municipiului București în care urma să se aprobe PUZ – ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei, respectiv aprobarea donației pentru proiectul din bld. 1MAI .

În seara zilei de 27.04.2015, numitul WIGLER SOLOMON s-a întâlnit cu din nou cu omul de afaceri în municipiul București, în apropierea parcului Tineretului.

(întâlnirea aceasta a fost înregistrată audio-video în baza autorizației instanței) .

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. Cu această ocazie, numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat omului de afaceri că a doua zi – 28.04.2015, în jurul prânzului, va avea un răspuns în sensul că va şti cu certitudine dacă proiectele de hotărâre trec, iar în ceea ce priveşte proiectul pentru PUZ va şti cam ce sumă îi este necesară pentru a trece această hotărâre. Făcând referire la această împrejurare, numitul Solomon Wigler a menţionat că, „în jurul orelor 11,00 – 12,00, ştiu socoata", adică cât trebuie să i se remită.

Tot în acest context numitul WIGLER SOLOMON l-a întrebat ce sumă poate transfera din banca, acesta din urmă precizând că poate transfera până în 5.000 euro. Față de acest răspuns, numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat să facă 2-3 transferuri a câte 4.000 euro. Până în cuantumul sumei de 15.000 de euro.

De asemenea, numitul WIGLER SOLOMON l-a întrebat dacă i-a adus vreo sumă de bani, făcând referire la suma de bani care trebuia remisă pentru aprobarea PUZ – ului pentru magazinul din șoseaua Alexandriei. „Tu le-ai adus ceva?; ... lor ... tu ai adus ceva bani sau ceva?" a precizat numitul Wigler Solomon.

O tranșă din cei 15.000 euro pretinți au fost transferați în 29.04.2015 din contul soției omului de afaceri în contul soției lui W așa cum a pretins consilierul.

Cu prilejul ședinței Consiliului general al municipiului București din data 28.04.2015, nu a fost aprobat PUZ–ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei și nici donația aferentă proiectului din B-dul 1 Mai.

La data de 12.05.2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu numitul WIGLER SOLOMON în sediul Primăriei Municipiului București.

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. Cu prilejul acestei întâlniri numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat că o nouă ședință a Consiliului General al Municipiului București urmează să aibă loc în data de 28.05.2015. Tot în acest context, numitul WIGLER SOLOMON i-a pretins suma de 11.000 euro, diferența până la 15.000 euro cerută pentru intervențiile sale pe lângă consilierii locali în vederea adoptării hotărârii de acceptare a donației și suma de 40.000 euro pentru intervențiile sale pe lângă consilierii locali în vederea adoptării hotărârii privind PUZ - ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei .

(și această întâlnire a fost înregistrată audio video conform autorizației instanței)

Spre finalul discuției numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat că trebuie să-i remită pentru intervențiile sale suma de 51.000 euro. „deci, asta....51.. asta e" a precizat numitul WIGLER SOLOMON.

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. La data de 20.05.2015, numitul WIGLER SOLOMON a purtat o nouă discuție cu omul de afaceri la sediul Primăriei municipiului București. Cu această ocazie omul de afaceri i-a făcut cunoscut numitului WIGLER SOLOMON că nu a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea donației aferentă proiectului din B-dul 1 Mai.

Numitul WIGLER SOLOMON a precizat că deși a intervenit pe lângă consilieri, nu a reușit să obțină numărul necesar de voturi. „..n-a trecut donația, da ți-am spus că n-au avut ..au fost 36.. au lipsit doi oameni".

În continuare numitul WIGLER SOLOMON, l-a asigurat că l-a următoarea ședință a Consiliului general al municipiului București care urma să aibă loc în data de 27 sau 28.05.2015, se va aproba atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă proiectului din B-dul 1 Mai, și PUZ - ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei „..deci,am vorbit cu...miercuri joi facem ședința", a precizat numitul WIGLER SOLOMON.

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. La data de 28.05.2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu numitul WIGLER SOLOMON în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București. Cu această ocazie numitul WIGLER SOLOMON l-a asigurat că în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua de 28.05.2015 au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă proiectului din B-dul 1 Mai cât și PUZ - ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei.

În acest context numitul WIGLER SOLOMON a convenit cu omul de afaceri ca în data de 03.06.2015 să-i aducă suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12.06.2015. Când a cerut suma prima tranșă din cei 51.000 euro, numitul WIGLER SOLOMON a consemnat pe o coală de hârtie format A4 suma de 25.000 euro.

Astfel, la data de 03.06.2015 WIGLER SOLOMON a fost surprins în flagrant de organele de urmărire penală în timp ce a primit suma de 25.000 euro de la omul de afaceri în scopul mai sus menționat. Cu prilejul remiterii sumei de bani WIGLER SOLOMON a reiterat și pretinderea sumei de 26.000 euro, restul din suma total pretinsă de 51.000 euro.

REFERAT DNA: Consilierul lui Oprescu primea mită în Primărie. O autorizaţie, semnată de primar

Pentru intervențiile sale pe lângă funcționari din cadrul aparatului administrativ al primarului în vederea inițierii proiectului de hotărâre, respectiv pentru intervențiile pe lângă consilieri din Consiliul General al Municipiului București, Solomon Wigler i-a pretins omului de afaceri 100.000 euro în două tranșe: 50.000 euro înainte de votarea hotărârii și 50.000 euro după votarea acesteia, potrivit referatului procurorilor DNA.

În ceea ce privește obținerea autorizației de construcție a unui sens giratoriu pentru un supermarket, situat la intersecția a două bulevarde, susțin procurorii, omului de afaceri i s-a pretins în primă fază de către Solomon Wigler o sumă de bani neprecizată care urma a fi remisă în mod camuflat, sub forma contravalorii unui contract de execuție a lucrării pentru realizarea sensului giratoriu.

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. În acest sens, conform referatului, el a indicat SC Eurotrading Construct 98 SRL drept societatea prin intermediul căreia urma a fi remisă suma de bani, punându-l în legătură la 11 decembrie 2012 pe omul de afaceri cu un angajat al acestei firme, un inginer.

STENOGRAME DOSAR SOLOMON WIGLER. În document se arată că, astfel, a fost încheiat cu SC Eurotrading Construct 98 SRL contractul de execuție lucrări în valoare de 350.000 euro, contract ce avea drept obiect inclusiv obținerea autorizației de construire, fiind achitată acestei societăți 30% din valoarea contractului. Mai multe detalii AICI şi AICI

Etichete: consilier, kaufland, mită, referat DNA, Solomon Wigler, Sorin Oprescu, şpagă, stenograme

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE