Stimulent de 2.500 de lei pentru fiecare bebeluş născut în Bucureşti. Care sunt condiţiileUn stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut, conform unui proiect de hotărâre, adoptat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București, cu 49 de voturi pentru și o abținere.

Stimulente financiare pentru nou-nascuti
Stimulente financiare pentru nou-născuţi

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în debutul ședinței, că suma va fi acordată atât pentru copiii născuți în maternitățile de stat, cât și în cele private, pentru a nu se crea discriminări, având în vedere că stimulentul este destinat copilului. Edilul general a precizat că, după ce în spațiul public au apărut informații despre acest proiect de hotărâre, autoritățile locale au primit mai multe telefoane din partea unor familii care nu și-au declarat până în prezent copiii.

"Cred că, practic, vom pune capăt prin acest stimulent financiar acelui fenomen al 'copiilor invizibili', care se nasc, trăiesc, cresc în familii, dar nu au certificat de naștere, la 14 ani nu au o carte de identitate, nu pot fi vaccinați, nu pot să fie înscriși la școală", a spus Gabriela Firea.

Sumele vor fi acordate de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Pentru obținerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului București, iar nașterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei. Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naștere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieșire din spital/ certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz.

Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data nașterii copilului.

În expunerea de motive, semnată de primarul general Gabriela Firea, se arată că, potrivit prevederilor Legii asistenței sociale nr. 292/2011, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situațiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităților.

Din raportul de specialitate reiese că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în perioada 2010 — 2015, numărul nou-născuților vii, ai căror părinți au rezidența pe raza municipiului București, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 copii, în 2015 au fost 19.255. Totodată, datele Eurostat bazate pe recensământul din 2011 arată că România se află printre primele cinci state în care declinul demografic este cauzat atât de sporul natural negativ, cât și de migrația netă cu valori negative.

Citeşte şi Dragnea îi ia apărarea Gabrielei Firea: Are tot dreptul să îşi exprime punctul de vedere. Vorbeşte în numele bucureştenilor

"Reducerea continuă a natalității, în paralel cu o creștere constantă a numărului vârstnicilor, va determina schimbarea echilibrului între generații, cu consecințe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare prin reducerea, progresivă, a disponibilităților privind resursele umane. (...) Conform datelor prezentate de Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, ponderea populației tinere (0 — 14 ani) și a celei adulte (15 — 65 ani) se va reduce, în timp ce proporția populației de peste 65 de ani și peste va crește exploziv, apropiindu-se de 20% în anul 2030 și depășind 26% în anul 2026", se menționează în același document.

Propunerea stimulentului este motivată de multiplele cheltuieli pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

Etichete: bani, bani bebelusi bucuresti, bani nou nascuti, bebeluşi, bebelusi bucuresti

0/4 COMENTARII
FA SI TU BANI DIN INTERNET
13 Jun 00:53
+0
VOTURI
-0
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ?

Nici eu nu am crezut ca este real , dar am ajuns sa fac 50 de euro pe zi !
Intamplator am gasit un joc browser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 4000 mii de euro. INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare. Te astept , click : bit.ly/2gZQiP0
( daca nu merge sa dai click copiaza link-ul si pune-l in casuta de url sus si dai enter )
....fgas3
yyyxxx
12 Jun 10:09
+0
VOTURI
-0
ideea este buna, cei 2500 ron sunt vitali pentru parunti care nu o duc prea bine financiar si pentru care nasterea unui copil inseamna un efort urias. Stim cu totii cat costa o nastere. Sunt oameni care isi numara fiecare banut si nu mananca pentru asta. De asemeni si combaterea acestui fenomen de copii nedeclarati e foarte important.
ggg
09 Jun 09:56
+0
VOTURI
-0
ar tb doar pentru familiile care nu au. nu trebuie incurajata cresterea demografica doar de dragul cresterii. Nu cred ca e o solutie cresterea numarului de dependenti de ajutoare sociale. Nu cred ca solutia pentru o crestere demografica sanatoasa ( cu implicatii atat in social cat si in economic) este cea aleasa de primaria capitalei. Nu exsita gradinite,scoli, nu exista terenuri de sport in cartiere , nu exista parcuri suficiente ... altele ar trebui sa fie prioritatile.
Cristian
08 Jun 22:30
+0
VOTURI
-0
Oferim lucru part-time: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE