Stimulente de câte 5.000 de euro pentru 60 de angajaţi din Primăria Capitalei60 de angajati ai primariei au fost premiati cu 300.000 de euro (Foto: Grup RC)
60 de angajați ai primăriei au fost premiați cu 300.000 de euro (Foto: Grup RC)

60 de angajaţi ai Primăriei Bucureşti, cu funcţii de conducere şi de execuţie au primit stimulente în valoare totală de 1.257.384 lei (aprox. 300.000 de euro). Practic în medie, fiecare dintre aceşti angajaţi au primit în medie 5.000 de euro în plus la salariul lunar. Sumele repartizate pentru funcţiile de conducere au fost de aproximativ 1,5 salarii/lună, iar pentru funcţiile de execuţie de aproximativ 3 salarii/lună.

Stimulentele au vizat doar câteva direcţii de Primărie, respectiv Direcţia Venituri, Direcţia Buget, Direcţia Financiar Contabilitate (Direcţia Generala Economică), Direcţia Inspecţie şi Control General şi Direcţia Resurse Umane. Celelalte direcţii au fost însă scutite de astfel de beneficii.

"Aceste stimulente au fost acordate, în limita fondului realizat, pentru încasarea veniturilor proprii ale P.M.B., prin măsuri de executare silită, în baza prevederilor art.227 din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură Fiscală. La repartizarea fondului de stimulente s-a ţinut cont de mai multe criterii printre care şi gradul de încasare al veniturilor realizat la nivelul anului 2009 în valoare de 98,68% şi de asemenea de gradul de încasare al veniturilor realizat in anul 2010 în valoare de 99,65%'', au precizat pentru B365.ro, reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Potrivit acestora, s-a ajuns la aceste sume datorită faptului că stimulentele "nu au fost plătite lunar conform prevederilor legale, ele fiind plătite integral (atât lunile din anul 2009, cât şi anul 2010) în luna decembrie 2010".

Sumele încasate de fiecare salariat în parte vor fi făcute publice, conform prevederilor legale, prin declaraţia de avere, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Etichete: angajaţi, Bucureşti, Primăria Capitalei, promo, stimulente

0/0 COMENTARII
Marinescu Radu
19 Jan 14:04
+0
VOTURI
-0

Ar trebui sa faceti o emisiune la Ora de Foc si sa o chemati pe stimata doamna Boncota de la Directia Venituri, care, angajatii din PMB, spun ca a luat aproximativ 30.000 de euro, din banii nostri, ai contribuabililor. Langa scumpa doamna Boncota sa il chemati si pe domnul Primar General sa dea public explicatii pentru risipirea banilor nostri, la modul acesta. Mai mult, doamna Boncota a impartit discretionar, astfel: Eu iau maxim, in jur de 30.000 de euro, voi, angajati umili luat 1.000 de lei, ca e suficient pentru voi.

Faceti ceva, domnilor/doamnelor de la Realitatea TV, ca acestea sunt si contributiile dvs. la bugetul de stat.Sa auzim de bine!

007
19 Jan 19:50
+0
VOTURI
-0

Din surse sigure, cei care au luat aceste stimulente au facut cheta de 1.000 lei /fiecare salariat, catre Primarul General Sorin Oprescu pentru a semna acesta...

cristina
19 Jan 13:30
+0
VOTURI
-0

realitatea ar trebui sa mearga chiar peste boncota si ceara modul de calculare al acestor stimulente...cum au luat unii, de ex resurse umane, stimulente care nu erau nici pe departe indreptatiti...sa se vada cum sunt neamurile impartite in directia venituri.., cum au luat unii niste sume colosale, iar altii care meritau LEGAL ACESTE STIMULENTE NU AU LUAT NIMIC, si la intrebarea fireasca DE CE?, raspunsul a fost PENTRU EU AM CONSIDERAT CA NU MERITI....., deci..., mare magarie in acea directie....

mitut
19 Jan 13:18
+0
VOTURI
-0

de ce nu va duceti voi, televiziunea peste primar sa dea o explicatie,plauzibila nu comunicatul asta(din partea reprezentantilor PMB, nespecificati,de ce oare?)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h