SONDAJ INEDIT. VLAD ŢEPEŞ, preferat de români pentru funcţia de preşedinte al RomânieiVlad Ţepeş ar fi preferat de români în funcţia de preşedinte al României, în cazul unor alegeri prezidenţiale ipotetice la care ar participa domnitorii români, relevă un studiu realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic dat publicităţii marţi.

CSCI a realizat o cercetare în care românii sunt intrebaţi ce domnitori ar vota daca acestia ar trai azi si ar candida la alegerile prezidentiale.

Castigatorul acestor alegeri prezidentiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, ar fi Vlad Tepes, care domina clar clasamentul.

Nu mai putin de 35% dintre romani l-ar alege pe Vlad Tepes, prin comparatie cu 21% care l-ar vota pe Cuza, 18% care l-ar vota pe Stefan Cel Mare si 9% care l-ar vota pe Mihai Viteazu. Dupa acestia, in top se mai afla, in ordine descrescatoare, Constantin Brancoveanu, Decebal si Tudor Vladimirescu.

 

Infopolitic arată că rolul acestei cercetări este cel de a testa profilul dezirabil de preşedinte pe care românii şi l-au format.

 

Etichete: alegeri prezidenţiale, Infopolitic, lideri istorici, Vlad tepeş

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE