Strada e a noastră: Expoziție a protestelor față de proiectul Roșia Montană, în BucureștiGrupul de voluntari "Niște Cetățeni" organizează o expoziție a protestelor față de proiectul minier de la Roșia Montană. 

In plus, expozitia va pune pe agenda publica o discutie despre rolul artistului in societate si despre cum contribuie creativitatea in miscarile civice
În plus, expoziția va pune pe agenda publică o discuție despre rolul artistului în societate și despre cum contribuie creativitatea în mișcările civice
Foto: Facebook Strada e a noastra

Expoziția va avea loc pe 20 martie, la Galeria IX, pe Bulevardul Aviatorilor numărul 9. 

În cadrul expoziției, organizatorii vor face retrospectiva mișcărilor de stradă împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, din toamna lui 2013. "Dezbatem, concertăm, vernisăm, proiectăm și expunem lucrări în premieră dedicate celor mai creative proteste românești. Dacă ai strigat „Uniți Salvăm” mărșăluind prin cartiere sau ai ocupat bulevarde în septembrie, vino să vedem la rece ce impact au avut protestele. Dacă n-ai luat parte la proteste, vino să afli cine sunt protestatarii și ce i-a împins la nesupunere civică", precizează organizatorii pe pagina de Facebook a expoziției. 

Expoziția protestelor va avea următoarele secțiuni: foto, video, ilustrație, pictură, instalații, muzică, live act, DIY promo, documentare, evenimente. În plus, expoziția va pune pe agenda publică o discuție despre rolul artistului în societate și despre cum contribuie creativitatea în mișcările civice. 

Grupul "Niște Cetățeni" lansează și un apel către bucureștenii care vor să contribuie la diversitatea și magnitudinea expoziției. Astfel, aceștia sunt rugați să aducă bannere, pancarte sau alte obiecte legate de protest, dar și lucrări artistice, pentru a fi expuse.

Grupul Niște Cetățeni este format din voluntari care au creat spontan o echipă pentru a băga protestul în galeriile de artă.

Etichete: rosia montana

0/1 COMENTARII
Bogdan
03 Mar 17:55
+0
VOTURI
-0
deci toate iesirile astea in strada au fost exclusiv un joc de imagine pentru un ong sau altul. La ce foloseste aceasta expozitie cat sunt atatia someri la Rosia Montana?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE