Legătura rutieră dintre Vitan şi Dristor, abandonată şi întârziată cu doi aniStrăpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu face legătura între cartierele Vitan şi Dristor. Lucrările la proiect au început în martie 2010 şi ar fi trebuit încheiate în toamna acestui an. Lucrarea s-a blocat însă în urmă cu mai multe luni, după ce se finalizase doar 20% din proiect. Blocajul a apărut întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro).

Iniţial, lucrarea constă în lărgirea Bd. Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri şi lărgirea trotuarelor la 5 metri. Pentru a se reduce valoarea exproprierilor, municipalitatea a schimbat proiectul.

"Lucrarile au fost sistate din cauza lipsei prevederilor bugetare pe anul în curs, în condiţiile în care, Primarul General a cerut CGMB de nenumărate ori, delimitarea culoarului de expropriere pentru eficientizarea cheltuirii banilor publici. Proiectul propus urma să aibă 2 benzi pe sens şi trotuare pe fiecare parte, faţă de prevederea iniţială care includea 3 benzi pe sens+spaţiu verde pe mijloc, cu lăţime de 7 metri. Solicitarea primarului general a fost respinsă de fiecare dată de către CGMB, municipalitatea neputând efectua exproprierile cu puţinii bani pe care acest proiect i-a avut la dispoziţie", au precizat pentru B365.ro reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Iniţial, municipalitatea voia să ofere despăgubiri de 48 de milioane de euro pentru 110.000 de metri pătraţi pe care se află terenuri şi case ale unui număr de 726 de proprietari, însă suma a fost considerată, în final, ca fiind prea mare.

Proiectul prevede şi construirea unui pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa la intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

Lucrarea nu va fi terminată mai devreme de doi ani

Proiectul Străpungerii Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu va rămâne blocat atâta timp cât exproprierile nu vor fi aprobate de consilierii generali. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi a CGMB de mai multe ori, însă de fiecare dată a fost respins.

"Costurile au crescut foarte mult faţă de propunerile iniţiale. De asta nu l-am votat şi nici nu o să-l votăm", a precizat consilierul general Călin Murg de la PDL, partidul care deţine majoritatea în CGMB.

Atâta timp cât CGMB nu va aproba exproprierile, proiectul nu va fi deblocat. De altfel, primarul general, Sorin Oprescu, se bazează pe o majoritate USL în consiliu după alegeri, cu ajutorul căreia să treacă proiectele respinse de actuala majoritate PDL.

"Lucrările vor demara imediat ce CGMB va aproba fonduri pentru acest proiect. Durata nu poate fi calculată decât în momentul în care vor demara lucrările. Costul total va fi stabilit după definitivarea culoarului de expropriere", au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu nu va fi însă terminată mai devreme de doi ani. Astfel, lucrarea are un termen de finalizare de 30 de luni. În condiţiile în care acum este realizată doar în proporţie de 20%, lucrarea mai are nevoie de alte 24 de luni pentru a fi terminată. Prin urmare, chiar dacă proiectul va fi aprobat imediat după alegeri, în luna iulie, bucureştenii vor putea circula pe Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu abia din iulie 2014.

Costul estimat: 18 milioane euro pe kilometru

Indicatorii tehnico-economici pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu au fost aprobaţi încă din februarie 2006. Potrivit hotărârii CGMB de atunci, lucrarea ar fi costat 118 milioane lei (27 milioane euro). Câteva luni mai târziu, costul a fost majorat cu 60%. Astfel, potrivit Hotărârii 268 din noiembrie 2006, valoarea totală a lucrării ajunge la 193 milioane lei (44 milioane euro).

Contractul pentru execuţia lucrării (construcţie şi montaj) a fost atribuit pentru 93 milioane lei (22 milioane euro). La aceste costuri se mai adaugă cele pentru proiectare, consultanţă şi asistenţă tehnică şi exproprierile.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici lungimea lucrării va fi de 2,458 kilometri.

Etichete: Dristor, intârziere, Nicolae Grigorescu, realitatea, Splai Dudescu, Vitan

0/0 COMENTARII
Salvati parcul IOR
06 iun 13:42
+0
VOTURI
-0

Atentie mare la Robert Negoita!!! S-a aflat ca, in caz de va ajunge primar, acest nenorocit a pus la cale cu prietenul lui cel mai bun Dragos Savulescu, un proiect imobiliar in mijlocul parcului IOR. Vor sa distruga parcul in interes personal. Robert Negoita este dupa cum stiti un individ cu apucaturi bolnave, sa nu uitam de traficul cu minore, afacerile murdare, hotelul personal transformat in bordel...iar acum vrea sa dea inca un boom imobiliar in parcul IOR! Reactionati oameni buni, nu lasati pe acest bandit incult dar smecher sa ne distruga viata si linistea, desfiintandu-ne parcul!!!!

Adrian
07 iun 08:15
+0
VOTURI
-0

76..77..78..3 posturi scrise intr-un minut....de un dobitoc...sau copy-paste-uite de acelasi..pdl-partid de jeguri..condus de jeguri..urmat de jeguri..nu ca cu usl mi-ar fi rusine..in tara asta pur si simplu nu ai cu cine alege..am inceput sa il plangem pe ceausescu..

Salvati parcul IOR
06 iun 13:42
+0
VOTURI
-0

Locuiesc in apropierea parcului IOR si, am aflat ca Robert Negoita, dupa ce va ajunge primar, va distruge parcul nostru, desfiintandu-l printr-un proiect de constructii de locuinte!!!! Oameni buni, asa ceva nu este posibil, sa se distruga un parc ca niste mafioti sa se imbogateasca luindu-ne bruma de sanatate pe care o avem cei care locuim in apropierea parcului IOR!!!

Salvati parcul IOR
06 iun 13:41
+0
VOTURI
-0

De ce se doreste cu atata disperare ca Robert Negoita sa ajunga primar?! Iata ce se pune la cale, un boom imobiliar in buricul parcului IOR, prin Dragos Savulescu bunul prieten al lui Robert Negoita, care detine 12 ha in parcul mentionat. S-a inceput imprejmuirea terenului si, in mare "taina" au pus de un proiect imobiliar, proiect ce se vrea pus in aplicare imediat daca Robert Negoita ajunge primar. Atenite mare, mafia imobiliara in frunte cu Robert Negoita vor sa distruga parcul IOR in interes personal. Trebuie sa recunoastem, acest proiect este diabolic, intrece orice limita posibila a respectului pentru bucuresteni! Distrugerea parcului IOR este o crima. Nu trebuie lasati Dragos Savulescu si Robert Negoita sa puna in aplicare asa ceva! Cum sa ajunga primar R.N. un penal, un traficant de carne vie, un plasator de minore?! Iar acum pune la cale un boom imobiliar in centrul parcului IOR.

Robert Negoita- pedofilul
06 iun 13:22
+0
VOTURI
-0

Deputatii PSD Robert Negoita si Nicolae Banicioiu, cantaretul Adrian Enache dar si alte nume sonore din tara noastra, apar intr-un dosar in care zeci de manechine sunt acuzate ca au intretinut raporturi sexuale contra cost, in cadrul unei retele de sclavie sexuala. Filiera era condusa de Ion Tamarjan si Relu Costan, iar fetele primeau diferite sume de bani, intre 100 si 500 de euro, si chiar promisiuni ca ar putea deveni vedete si apoi luate de sotii de catre clientii VIP. Fratii Negoita si alte nume sonore, pe lista clientilor unei retele de prostituate de lux

Se pare ca Negoita le-ar fi propus unora din fete sa se culce si cu prietenii sai Nicolae Banicioiu si Adrian Enache. In plus, printre fetele cu care Negoita a facut sex pe bani a fost si o minora, care este acum martor cu identitate protejata.

Despre Oprescu
06 iun 13:00
+0
VOTURI
-0

Inca o data se dovedeste cat de ordinar si hot este Oprescu! Cititi si analizati, apoi meditati oameni buni si votati cum trebuie! Nu mai dati votul acestui smecher care va fura ranjind!http://www.evz.ro/detalii/stiri/atac-la-banii-bucurestenilor-mega-afacerea-lui-oprescu-cu-maidanezii-984921.html

Adrian
06 iun 13:20
+0
VOTURI
-0

Ne plictisesti pdl-istule...hai mars la matura cu gunoierul tau ca nu iese primar

Despre Oprescu
06 iun 12:59
+0
VOTURI
-0

Si ca sa fie si mai interesant, aflam ca Oprescu este un apropiat al comunitatii homosexuale, sustinandu-le toate manifestatiile, chiar incurajandu-i in demersurile lor atunci cand isi cer drepturile!! Cand si-a facut publica operatia de vasectomie, a fost un soc, ca apoi sa se faca legatura: asa isi anunta Oprescu faptul ca este homosexual. Diabetul si problemele cu prostata (inutila operatia, inacest caz), l-au trecut in ograda gay, la scurt timp aparand public cu un individ total efeminat si de nelipsit din preajma lui. Se mai spune ca i-a facut si un loc "caldut" "pantrei roz" in PG. Umbla toată ziua cu amantul prin primărie, fara sa se mai ascunda de colegi! De Moni Wingler o sa mai auziti- cica el l-ar fi initiat in tainele homosexualitatii!

Despre Oprescu
06 iun 12:59
+0
VOTURI
-0

In paralel cu meseria de medic, Sorin Oprescu, ca sa nu-si dezminta tatal, face parte din echipa KGB reactivata in Romania si bineinteles toate acestea fiind bine ascunse sub masca unui individ aparent simpatic, pozand in genul de tip care cunoaste problemele oamenilor(!!!) el, care niciodata nu le-a trait, deci, nu ar avea cum sa le inteleaga! Un alt aspect: afacerile mergandu-i de minune datorita abilitatii sale, ascunzandu-si castigurile prin acele off-shoree din Cipru si Grecia, continua cu aceeasi nesimtire si ca PG sa fure, sa insele, sa minta si sa se laude cu munca precedesorilor sai.

Despre Oprescu
06 iun 12:59
+0
VOTURI
-0

Ce nu se prea stie despre acest individ libidinos si parsiv este ca, a reusit sa pacaleasca pana si pe evreii lui. Un exemplu: Sorin-Hirsch Oprescu a candidat la conducerea Comunităţii Mozaice din România, după decesul lui Moses Rosen. Campania lui Oprescu a fost sponsorizata la greu de comunitatea mozaica doar ca al naibii golan după ce s-a văzut ales PG le-a tras teapa lasandu-i cu ochii-n soare la afacerea Plaza unde Ofer Eyal a pierdut o gramada bani.

Despre Oprescu
06 iun 12:58
+0
VOTURI
-0

A urmat divortul in 1988 de sotia sa si ea securista. Afacerile de succes pe care le au impreuna i-a facut sa ramana in relatii excelente. Cei doi soti au început să facă „afaceri“ specifice profesiei. Afaceri cu medicamente, cu furnizori alesi pe sprancă. La fel şi investitiile pentru spitalele în care lucrau. Asa au acaparat absolut tot ce tine de spitalele din Bucuresti, toate au ajuns pe mana lor.

Despre Oprescu
06 iun 12:58
+0
VOTURI
-0

De mentionat ca si sotia lui Simona, este medic primar endocrinolog la Elias. Din casnicia lor a rezultat un fiu, caruia ca si tatalui, nu i-a placut cartrea, dar au avut grija sa-i asigure si baiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru ca, a fost un copil care le-a creat mereu probleme, avand un apetit, spun fostii săi colegi din facultate, catre o viata aventuroasa, n-a fost posibil să devina chirurg. Drept pentru care, s-au tras sfori şi a fost plantat profesor la Universitatea de Medicină, unde preda management sanitar ocazional, deoarece tot colegii spun ca fiul risipitor, sta mai mult in Dubai decat la servici!..

Despre Oprescu
06 iun 12:57
+0
VOTURI
-0

Fiul, Sorin- Hirch Oprescu, in tot acest timp savura viata de beizadea comunista in cartierul de lux. Cartea nu i-a prea placut, dar tatal la functiile sale, a avut grija ca odrasla sa promoveze si de fiecare data cu note mari. Nici la medicina n-ar fi intrat daca nu ar fi fost sustinut de prietenul tatalui sau, securistul Fica- medicul personal al lui Ceausescu. Mai tarziu devenindu-i ginere, casatorindu-se cu fiica acestuia. Pe toata perioada facultatii, a fost protejatul profesorului Fica- omul de nadejde al Securitatii, iar la terminarea studiilor ca sa nu fie repartizat prin cine stie ce fundatura din tara, i s-a aranjat un post de medic chirurg la Elias, unde mai tarziu Oprescu devine director.

Despre Oprescu
06 iun 12:57
+0
VOTURI
-0

Nu mai este niciun secret ca Oprescu a fost un fericit al sortii, nascut si crescut in Primaverii, lipsit de griji si fara sa fie atins de neajunsurile acelor vremuri, intr-o familie de evrei- numele adevarat fiind Sorin-Hirsch Opescu. Tatal lui la acea vreme fiind General in Securitate. El, a fost unul dintre şefii Serviciului D- Dezinformare. Mircea Oprescu a contribuit activ, sub comanda lui Alexandru Drăghici, la epurarea duşmanilor din interiorul partidului.

Pus
06 iun 12:56
+0
VOTURI
-0

Oprescu, trebuie inlaturat, altfel ne extermina prin metode originale:

-caini comunitari pe care i-a lasat sa se inmulteasca fara sa-l preocupe aceasta problema grava!!

-capuse-moare lumea din cauza lor sau paralizeaza!!!

-tramvaie neverificate tehnic, deoarece Oprescu nu da bani pt asa ceva!

-zeci de autobuze bune de muzeu, circula pe strazile capitalei devenind un real pericol ptr calaltori!!!

Ioc
06 iun 12:55
+0
VOTURI
-0

Oprescu-gazon: „Aduceţi-mi spirt, am dat mâna cu pulimea“!

Noua găselniţă: „ primăria are proiecte în valoare de 200 milioane de euro, însă nu are bani să le execute” La el de obicei orice lucrare costă triplu! X-Arena cost estimat 114 milioane, 240 milioane euro la ( aproape ) finalizare „aveţi niţelică răbdare” aici mai intră un sac de bani!

Val
06 iun 12:54
+0
VOTURI
-0

X-Arena stadion:

-pentru proiectare s-au cheltuit 56.330.965 lei fara TVA;

- demolare + dezafectare retele = 2.672.836 lei, fara TVA;

- drumuri si platforme = 23.490.427 lei, fara TVA;

- constructii + instalatii = 387.900.343 lei, fara TVA;

- restul reprezinta mobilier, echipamente tehnologice, organizare santier.

Adăugaţi la toate acestea prăduiala cu gazonul… prăduiala cu acoperişul stadionului care este nefuncţional şi la această oră!

Mar
06 iun 12:54
+0
VOTURI
-0

Nu mai este un secret ca Oprescu este insotit peste tot de un individ care sta mereu in preajma lui, chiar si atunci cand merge “pe teren”…vestimentatia acestuia fiindu-i de fiecare data in nuante de roz si imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…intr-un cuvant efeminat, arata ca este homosexual, iar cei din jurul lui Oprescu si-au pus intrebarea, de ce este permanent cu Oprescu? Iar la PC se mai spune ca i-ar fi facut un loc “caldut” “panterei roz”.

Piu
06 iun 12:54
+0
VOTURI
-0

Copertina nu a făcut faţă ploii de joi seară, iar apa s-a scurs prin mai multe colţuri ale acoperişului. Incidentul de la meciul Steaua - Dinamo vine după mai multe controverse legate de utilitatea şi funcţionalitatea acoperişului, care a costat în jur de 25 de milioane de euro.

Poc
06 iun 12:53
+0
VOTURI
-0

Toata lucrarea de la stadionul Arena este lucrat prost, costurile au fost triplate, iar banii au disparut in firmele lui Oprescu.

Ama
06 iun 12:53
+0
VOTURI
-0

Sa vedem bilantul lui Oprescu de cand este primarul capitalei: caini vagabonzi peste tot, capuse care au muscat oameni si au ajuns sa paralizeze, gropi pe toate strazile, accidente de tramvaie care se intampla din cauza pasajului prost refacut de oprescu si proiecte care la noi costa de 3 sau 4 ori mai mult decat ar trebui sa coste in mod normal, un oras murdar, plin de praf si un aer care este cel mai poluat din UE…. Asta reprezinta Bucurestiul in 4 ani de mandat!!

Ciur
06 iun 12:52
+0
VOTURI
-0

Bcurestiul nu mai are nevoie de caini vagabonzi pe strazi, nu mai are nevoie de capuse, nu mai are nevoie de gropi, sosele sau strazi neasfaltate, nu mai are nevoie de amanari, de promisiuni false sau tot felul de manevre... Bucuresti numai are nevoie de OPRESCU!

Mop
06 iun 12:52
+0
VOTURI
-0

Anul acesta, în primăvară, Sorin Oprescu a reuşit să convingă Ministerul Sănătăţii să treacă 18 spitale în administrarea Primăriei Capitalei şi a creat în acest scop Direcţia de Administrare a Spitalelor. Pe cine a numit la conducerea direcţiei? Simplu: pe Marius Savu. Pe Sorin Oprescu nu s-a împiedicat de faptul că Marius Savu este partenerul său de afaceri şi că soţia acestuia, Mădălina Anca Savu, îşi exercită profesia de medic într-un cabinet de oftalmologie deschis în cadrul clinicii pe care o patronează. Nu a găsit vreo contradicţie de ordin moral. Din contra! A semnat actul de numire a acestuia într-o funcţie publică fără să clipească.

Bos
06 iun 12:52
+0
VOTURI
-0

Primarul- felcer Sorin Oprescu are afaceri în domeniul medical. Este acţionar la Medical Prestige SRL unde are 25% din părţile sociale ale societăţii. Firma deţine o mare clinică medicală pe strada Pitar Moş din Capitală, lângă Piaţa Romană, denumită Academica. Partenerii de afaceri ai lui Sorin Oprescu sunt Mircea Oprescu, fiul său, Dorin Gelu Oprescu, fratele său, şi Gizella Galea, soţia lui Aurel Galea, medic şi om de afaceri.

Anul trecut, în aprilie, Mediafax publica o ştire despre Marius Savu, fostul director al unei importante companii farmaceutice, care a părăsit postul pentru a-şi lansa propriile afaceri. Mediafax consemna faptul că Marius Savu şi-a deschis un cabinet oftalmologic în cadrul Clinicii Medicale Academica, deţinută de Sorin Oprescu. Agenţia de ştiri menţiona şi faptul că Marius Savu nu exclude posibilitatea de a participa la investiţia Academica, în cazul în care acţionarii ar decide să se extindă.

Cuv
06 iun 12:51
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este FELCERUL Capitalei!

Oprescu, este cel mai mare bandit si escoroc!

Opresc, este cel care a a furat prin fiermele lui toate licitatiile PG si le-a dat interpusilor firmelor personale, dar siamicilor din PSD!

Oprescu, si-a cumparat recent proprietati in Grecia! Dovada hotiilor lui si imbogatirii pe timp de criza!!!

Oprescu, a facut asflatarile proaste cu bani multi prin BLONDA DE LA ASFALTARI- cea care-l imbogateste pe ascuns si banii se duc direct in Elvetia, iar firmele lui Oprescu au sediul in Cipru. Foartegeu de prins acest hot!!!

Pom
06 iun 12:51
+0
VOTURI
-0

Oprescu, trebuie inlaturat, altfel ne extermina prin metode originale:

-caini comunitari pe care i-a lasat sa se inmulteasca fara sa-l preocupe aceasta problema grava!!

-capuse-moare lumea din cauza lor sau paralizeaza!!!

-tramvaie neverificate tehnic, deoarece Oprescu nu da bani pt asa ceva!

-zeci de autobuze bune de muzeu, circula pe strazile capitalei devenind un real pericol ptr calaltori!!! Oprescu, nu vrea sa auda de asa ceca!!

-ziduri si balcoane care cad pe oameni!

-cladirile cu bulina rosie lasate in plata Domnului….desi a promis in campania trecuta ca le reconsolideaza!!!!!!!!!

-peste 90 de scoli se afla in pericol in caz de cutremur!!!!!!!!

Pe Oprescu nu-l intereseaza siguranta bucurestenilor, el doar apare la tv strambandu-se ca o maimuta si minte cu muuuulta usurinta pe bietii naivi!!

Pufulete
06 iun 12:51
+0
VOTURI
-0

Vila din Primăverii este evaluată la 2,5 milioane euro

- cea de la Ciolpani la un milion. Dacă adăugăm şi casa din Maxim Gorki, atunci vorbim de proprietăţi imobiliare care se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de euro, echivalent a aproximativ 210 miliarde lei vechi. Adică mult peste valoarea declarată şi foarte mult peste veniturile declarate oficial. A doua chestiune suspectă este aceea că, orice ai face, ultima declaraţie de avere depusă la Senat nu poate fi accesată.

Alt aspect IMPORTANT: un lucru puţin cunoscut despre Oprescu este faptul că, de-a lungul vremii, a purtat un război fără menajamente împotriva doctorului Raed Arafat, „părintele SMURD“, pe care a încercat să-l saboteze prin orice mijloace. Miza au constituit-o, evident, banii.

Morcoveata
06 iun 12:50
+0
VOTURI
-0

Averea săracului şi cinstitului Oprescu, peste 210 miliarde lei numai în imobile

- Conform declaraţiilor de avere, Sorin Oprescu este fericitul posesor a două terenuri, unul în Ciolpani, altul la Predeal. Şi a două imobile: unul în Ciolpani, cu o valoare declarată de 46 miliarde lei vechi. Altul în Bucureşti, cu o valoare declarată de 58 miliarde de lei vechi

- obiecte de artă, bijuterii şi obiecte de cult în valoare totală de 50.500 euro

- un împrumut acordat fratelui său, de 87.000 de euro.

Toate acestea în lumina unor surse de venit declarate de 776 milioane de lei vechi anual!!!!!!!!!!!

- vila din Primăverii este evaluată la 2,5 milioane euro

Muc
06 iun 12:50
+0
VOTURI
-0

Într-o scrisoare primită la redacţia cotidianului „Interesul Public“, a fost descoperita o misivă a „independentului“ Oprescu adresată comunităţii gay, mai exact conducerii fundaţiei care a organizat sâmbăta trecută GayFest. Scrisoare al cărei conţinut explică prezenţa materialelor publicitare ale lui Oprescu la marşul gay şi existenţa unei posibile înţelegeri legate de voturile membrilor acestei comunităţi…. , Oprescu „bate şaua să priceapă iapa“ că, faţă de nevoile şi dorinţele acestei comunităţi, el este cel mai potrivit să îi ajute dintr-o posibilă poziţie de primar general……Hmmmm!

Pali
06 iun 12:50
+0
VOTURI
-0

De ce s-a operat Oprescu?

Doctorul Sorin Oprescu a recunoscut cu nonşalanţa că şi-a făcut vasectomie pentru a fi sigur că nu va mai avea moştenitori.. În mod normal, la această procedură apelează bărbaţii virili, şi nu persoane de genul lui Oprescu care este suferind de diabet şi cu probleme de prostată. Ce se ascunde în spatele acestei operaţii, în special de ce a ţinut Sorin Oprescu să dezvăluie public acest aspect intim al vieţii sale?!!!!!!!!!!!

Vasi
06 iun 12:49
+0
VOTURI
-0

Pasajul Basarab, cost estimat de specialiştii japonezi care au lucrat la studiul Jaica în anul 2000 a fost de 60 milioane euro, pentru ca în final costurile să ajungă la 255 milioane euro. Oare de ce? De asta:

Atentie la aceste cheltuieli şi vei observa că mai mult de 25% din costuri se duc la PROIECTANŢI ! Cine sunt aceşti proiectanţi?

Pasajul Basarab altă prăduială de bani publici:

-exproprieri – 102.698.180 lei;

- consultanta – 17.595.015 lei;

- proiectare – 27.252.449 lei;

- executie – 741.989.964 lei.

Paiu
06 iun 12:49
+0
VOTURI
-0

Nereguli facute de Oprescu si deconspirate

- Raicu a spus ca Sorin Oprescu a intrerupt in 2008 contractele multianuale “modice” de intretinere a drumurilor bucurestene si din cauza acestui fapt, intre 2008 si 2011 s-a platit pentru acest serviciu o suma de bani mai mare decat cea alocata intre 2000 si 2008 la un loc.“Toate strazile arata ca dupa bombardament. Nu cred sa fie vreun sofer in Bucuresti sa nu-i fi scapat printre dinti o injuratura dupa ce a trecut prin gropi. Pentru acest imens pas inapoi si pentru situatia dezastruoasa a infrastrucuturii din Bucuresti este vinovat Sorin Oprescu”, a declarat Raicu.In ceea ce priveste investigatia Consiliului Concurentei, care a indicat licitatii trucate in valoare de 347 de milioane de lei la Primaria Generala, Raicu a declarat ca de vina este “camarila rapace” a primarului general. “Sorin Oprescu a instalat in Primaria Capitalei o camarila rapace, care se dovedeste corupta. Daca exista cineva care crede ca primaria nu stia ca firmele se inteleg intre ele este cel putin naiv”, a precizat el.Raicu a mai mentionat ca, in acest sens, CGMB cere lui Oprescu demiterea sefei Administratiei Strazilor, Alina Roman, o “apropiata” a lui Oprescu, pentru “management defectuos” si a cerut primarului general infiintarea unor comisii de ancheta la Administratia strazilor, la ALPAB si la directia transporturi din cadrul Primariei.

Misu
06 iun 12:49
+0
VOTURI
-0

Un aspect interesant dezvaluit recent de Columbeanu despre Oprescu

- Columbeanu senior sustine că pe vreme în care era secretar al Guvernului (la începutul anilor ‘90) a pus o vorbă bună pe lângă ministrul sănătăţii de atunci, Iulian Mincu, pentru ca acesta să-l angajeze pe Sorin Oprescu. Doar că actualul primar al Capitalei, după ce şi-a luat în primire postul de consilier ar fi început să se obrăznicească.

Dialog:

”Nea Columbene, ce mi-ai făcut, ce mi-ai făcut?.

-Ce s-a întîmplat, domnule?

-Mi-ai trimis puşlamaua aia de Oprescu acolo, un şarlatan, mi-a transformat cabinetul într-un troc, vrea el să angajeze. Un om care vrea să vîndă funcţiile… Acesta este dialogul pe care – susţine în interviu chiar Columbeanu – l-ar fi avut cu Iulian Mincu. Pentru a scăpa de “impostorul” Oprescu şi de apucăturile acestuia……

Busy
06 iun 12:49
+0
VOTURI
-0

In ceea ce priveste investigatia Consiliului Concurentei, care a indicat licitatii trucate in valoare de 347 de milioane de lei la Primaria Generala, Raicu ( vice-primarul ) a declarat ca de vina este “camarila rapace” a primarului general. “Sorin Oprescu a instalat in Primaria Capitalei o camarila rapace, care se dovedeste corupta.

Niro
06 iun 12:48
+0
VOTURI
-0

Cei doi soti au început să facă „afaceri“ specifice profesiei. Afaceri cu medicamente, cu furnizori aleşi pe sprânceană. La fel şi investiţii pentru spitalele în care lucrau. Bineînţeles, au avut amândoi grijă să-i asigure şi băiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru că Mircea a fost un copil care le-a creat mereu probleme, având un apetit, spun foştii săi colegi din facultate, către o viaţă aventuroasă, n-a fost posibil să devină chirurg, cum îşi dorea tatăl. Drept pentru care, s-au tras sfori şi a fost plantat profesor la Universitatea de Medicină, unde predă management sanitar.

Aro
06 iun 12:48
+0
VOTURI
-0

Cu fosta sa soţie, Simona Fica, Oprescu- fica de securist, a rămas în bune relaţii. Îi leagă ani buni de căsnicie dar şi interese de afaceri. Simona este medic primar endocrinolog la Elias, acolo unde şi Oprescu a fost director. Misterul „succesului“ profesional l-am descoperit recent, pentru că ne-am mirat cum de Oprescu n-a ajuns chirurg la Fălticeni, de exemplu, după terminarea facultăţii. Totul se datorează socrului, prof. Fica, om de nădejde al Securităţii, fost medic personal al lui Nicolae Ceauşescu, şi tatălui, general de Securitate.

Cius
06 iun 12:48
+0
VOTURI
-0

De mentionat ca si sotia lui Simona, este medic primar endocrinolog la Elias. Din casnicia lor a rezultat un fiu, caruia ca si tatalui, nu i-a placut cartrea, dar au avut grija sa-i asigure si baiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru ca, a fost un copil care le-a creat mereu probleme, avand un apetit, spun fostii săi colegi din facultate, catre o viata aventuroasa, n-a fost posibil să devina chirurg. Drept pentru care, s-au tras sfori şi a fost plantat profesor la Universitatea de Medicină, unde preda management sanitar ocazional, deoarece tot colegii spun ca fiul risipitor, sta mai mult in Dubai decat la servici!

Pif
06 iun 12:47
+0
VOTURI
-0

Puţini ştiu că Oprescu a încercat să promoveze un sistem propriu de intervenţie medicală de urgenţă, de fapt un sistem care i-ar fi adus personal importante beneficii financiare. Oricât s-a zbătut, cu toate piedicile pe care i le-a pus inimosului doctor, Oprescu nu a reuşit să împiedice dezvoltarea SMURD, care nu a costat nimic bugetul României. Ori lucrul ăsta l-a deranjat cumplit pe Oprescu, care imaginase un sistem clasic de căpuşare a bugetului. În disperare de cauză, lui Arafat i s-au fabricat câteva denunţuri penale, pe care, bineînţeles, fostul PNA le-a aruncat la coş. Chiar şi aşa, „profesionistul“ tot a reuşit să ciugulească câteva firimituri, umflând parcul de ambulanţe al Municipalului...

Sile
06 iun 12:47
+0
VOTURI
-0

Afacerile murdare ale lui Oprescu curg: Oprescu a provocat pierderi de milioane de euro bugetului Sănătăţii. E vorba de hoţiile de la Spitalul Municipal, care în timpul guvernării PSD l-au adus în pragul disperării pe ministrul de Finanţe Mihai Tănăsescu. El a descoperit că mult apreciatul „manager“ nu a justificat, în 2002, cheltuieli de peste 157 miliarde de lei ale instituţiei pe care o păstorea. E vorba şi de ţepele date bugetului Casei Asigurărilor de Sănătate prin închirierea unui soft.

Ada
06 iun 12:47
+0
VOTURI
-0

Oprescule lasa-ne ...nu o sa te mai voteze nimeni in iunie..Prigoana este cu mult mai presus decat tine..chiar daca ai mai multi fani pe retelele de socializare..cu asta o sa ramai.

Cami
06 iun 12:46
+0
VOTURI
-0

Tin minte si acum ca Oprescu a promis construirea unui adapost capabil sa adaposteasca pana la 5 000 de capete. Au fost promisiuni desarte, la fel ca multe alte vorbe.

Lila
06 iun 12:46
+0
VOTURI
-0

Bucuresteni, trebuie sa scapam de oprescu, de Pnl, psd de toata clica asta aceasta imbaxita care si-au batut joc de noi cei care avem pretentii.

Bucuresteni, numai dati votul acestor nenorociti!

Bucuresteni, votati-l pe Prigoana, singurul om potrivit la PG....este gospodar este un bun administrator este bogat si nu este genul de om care o sa fure. Tot ce are a facut prin munca.

Miha
06 iun 12:46
+0
VOTURI
-0

Oprescu are numai afaceri dubioase. Un lant de sereleuri conectate intre ele castiga, in mod constant, contracte de al spitalele bucurestene aflate in subordinea Primariei Capitalei. Miza afacerilor – sute de milioane de euro.

Lili
06 iun 12:46
+0
VOTURI
-0

Cand a fost randul acestui Oprescu, probabil ca se terminase inteligenta, iar lui ia dat cu polonicul in cap de idiot ce e. Ce diferenta e daca Universitatile sunt poleite in aur, iar guvernul le administreaza, profesorii plagiaza, iar studentii barfesc la orele de studiu. Mai mult, chiar o multime de sarlatani impreuna cu acest idiot de primar fac pretentii politice, o multime de politicieni sunt repartizati de partidul de al putere sa administreze atat fondurile, cat si administratia ca sa aiba si ei o paine de mancat.

Vali
06 iun 12:45
+0
VOTURI
-0

E ceva incredibil ce se intampla in Bucuresti … o sa iti fie frica sa mai mergi pe strazi , poate doamne fereste iti cade ceva in cap , Oprescule cum poti sa dai autorizatie la astfel de firme care nu isi fac treaba cum trebuie , dai dovada ca nu te intereseaza decat de tine, nu si de noi.

Mari
06 iun 12:45
+0
VOTURI
-0

Aveti grija oameni buni pe unde mergeti ca intr-o zi o sa va treziti cu o bucata in cap din nu stiu ce proiect de-a lui Oprescu .

Geo
06 iun 12:44
+0
VOTURI
-0

Oprescu trebuie sa dispara din PG …. Din cauza lui o sa ne manance maidanezii de vii , si pe langa asta or sa ne cada si bucati din cladirile “reabilitate”.de el.

Vio
06 iun 12:44
+0
VOTURI
-0

Sa vedeti dupa cativa ani sau poate chiar mai putin cum totul se va dezmembra putin cate putin , pt ca tot ce a facut Oprescu sta in prag de cadere … Nu a facut nimic ca la carte si in interesul cetatenilor, totul este facut de mantuiala sis a fure ochii lumii.

Flo
06 iun 12:43
+0
VOTURI
-0

Vom reusi sa scapam de acest hot (Oprescu) doar daca il vom vota pe Prigoana. Numai el ne poate scoate din mocirla in care nea bagat acest communist care se da drept doctor.

Bio
06 iun 12:43
+0
VOTURI
-0

Doar la noi in Romania se poate intampla asa ceva , mai ales cand la conducere este un comunist si un mincinos fara limite. Felicitari Oprescule ai reusit sa faci totul de mantuiala.

Puc
06 iun 12:42
+0
VOTURI
-0

Acest primar a facut totul de mantuiala. Pe Oprescu nu l-a interesat de stabilitatea lucrarilor pe care le-a aprobat, pe el la interesat doar banii pe care ii lua de la firme care au doar betivi si oameni care lucreaza fara carte de munca.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE