STRATEGIA Gabrielei Firea pentru a dezvolta TURISMUL în BucureştiProcedura pentru realizarea unei Strategii de dezvoltare a turismului in Bucuresti va fi demarata in curand, le-a transmis primarul general al Capitalei omologilor sai din Tel Aviv si Ierusalim, Ron Huldai si Nir Barkat. Gabriela Firea a efectuat o vizita oficiala in Israel, la invitatia celor doi primari israelieni.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Una dintre temele abordate in timpul discutiilor a vizat incurajarea turismului intre Romania si Israel.

"Israelul este pe primul loc in top in ceea ce priveste numarul de turisti ce viziteaza Bucurestiul, urmat de Germania, Italia, Marea Britanie si SUA. In ultimii trei ani, numarul a crescut constant - 130.000 de turisti in plus in fiecare an. Pana la finalul acestui an vom consemna faptul ca Bucurestiul a primit peste un milion de vizitatori. Nu suntem insa multumiti. (...) Dorim sa deschidem birouri de reprezentare ale Capitalei Romaniei, a caror principala sarcina va fi promovarea Bucurestiului ca destinatie turistica si de afaceri", a spus Firea, potrivit unui comunicat al PMB.

Conform acesteia, in prezent, exista un singur Punct de Informare Turistica, oficial, administrat de Municipalitate, situat in Pasajul Universitatii, iar la PMB sunt doar 3 angajati care se ocupa de promovarea Capitalei.

"Vom demara in curand procedura publica pentru realizarea unei Strategii de dezvoltare a turismului in Municipiul Bucuresti, deoarece nu exista, la ora actuala, nicio strategie. Ne concentram pe acele aspecte pe care ni le reproseaza turistii - infrastructura cu probleme, slaba punere in valoare a unor obiective turistice - cladiri, muzee etc. La propunerea mea, CGMB a aprobat de curand o serie de proiecte de reconfigurare a Centrului Capitalei, care vizeaza amenajarea mai multor parcari subterane, piatete si bulevarde din centrul Capitalei si amenajarea a doua muzee. Sustinem si foarte multe proiecte culturale, pentru ca si aceasta este o cale de atragere a turistilor. Dorim sa infiintam cate un teatru in fiecare sector al Capitalei, oferta in domeniul muzeelor, a spatiilor de expunere pentru operele de arta va creste. De asemenea, intentionam sa realizam o harta digitala a Bucurestiului, care sa contina toate cladirile si monumentele aflate in circurite turistice si sa o postam pe site-ul Primariei", a spus Firea.

Potrivit comunicatului, cei doi primari israelieni au felicitat-o pe Firea pentru alocarea unui spatiu pentru realizarea Muzeului Holocaustului si Istoriei Evreilor, pentru inaugurarea un spatiu public cu numele lui Elie Wiesel si pentru intoarcerea Teatrului Evreiesc de Stat in sediul sau, unde lucrarile au fost finalizate, iar receptia urmeaza sa se realizeze in aceasta saptamana. In plus, PMB sustine financiar, prin alocarea a 50.000 euro, a Festivalului de Teatru Idis, sustine sursa citata.

Gabriela Firea a prezentat si masurile luate pentru incurajarea investitorilor israelieni. "Am decis infiintarea unui Birou dedicat investitorilor, cu principala sarcina de a ii sprijini si consilia in ceea ce priveste procedurile birocratice", a aratat Firea.

Ajutorarea seniorilor, programele destinate tinerilor si rezolvarea crizei de locuinte si a traficului aglomerat s-au numarat de asemenea printre temele discutate de primarul Bucurestiului cu omologii sai israelieni.

Etichete: Bucureşti, Gabriela Firea, gabriela firea în israel, turism bucuresti

0/6 COMENTARII
@ Mer-cur
07 Nov 14:18
+0
VOTURI
-0
Mercur, te referi, probabil, la o prelungire a strazii Hasdeu, intre str. Izvor si calea 13 Septembrie, pana pe Uranus. Vasile Parvan n-are nici cea mai mica legatura cu Parlamentul.
Dar nu pricep ce promenada vrei tu in zona aia. Si nu e primul comentariu in care ceri chestia. Explica-te...
merkhury
07 Nov 11:34
+0
VOTURI
-0
faceti un bulevard nou de promenada intre str vasile parvan si str uranus care sa desparta casa poporului de catedrala neamului.privelistea de pe el consider ca va fi o atractie si o utilitate unund berzei de rahova
vlad
07 Nov 11:13
+0
VOTURI
-0
@gigi Are mare mare dreptate, tot Bucurestiul e plin de sobolani, e ingrozitor... toate parcurile, tot centrul, ies fara frica printre oameni... sunt incapabili sa faca o deratizare buna.

Cat despre graffitiuri, sunt o molima pe orasul asta. Sunt pe toate cladirile, orice bloc reabilitat termic in maxim o saptamana este distrus. Nene, macar daca ar fi graffitiuri serioase, dar sunt doar mazgaleli facute de imbecili!!! Primaria ar trebui sa ia masuri foarte dure, o campanie de informare, pedepse super dure, daca nu inchisoare, ca asta e treaba judecatorilor ... atunci niste amenzi monstruoase!! Sa popularizeze ideea ca nu e OK, sa devina tabu, nu cool cum o fi acum printre fraieri si cocalari. Nu stiu, orice... pt ca nu se face nimic!!! As fi socat sa aud ca politia locala a dat mai mult de 10 amenzi pt graffitiuri si 100 pt rahatul de caine de pe trotuare pe an.
vlad
07 Nov 11:09
+0
VOTURI
-0
Da, o sa vina turistii sa vada teatrele de sector. Mda, chiar nu stiu ce cauta declaratia aia acolo... probabil nu stia ce altceva sa spuna, pt ca nu are concret niciun plan. Parca in 6 luni trebuia sa fie gata teatrul temporar in parcul Izvor, pentru trupele care nu mai au unde sa joace din cauza ca activau in cladiri cu bulina rosie (bine ca nu s-a mai facut) Parca la 1 Octombrie trebuia sa se mute primaria inapoi in cladirea veche... a venit noimebrie si inca se lucreaza la greu.

O sa treaca mandatul asta ca si cum n-a fost... fix ca ale lui Oprescu. Pacat, chiar ma gandeam ca poate o sa realizeze ceva mai mult decat ala... chit ca am votat pe Dan
Ion
07 Nov 10:12
+0
VOTURI
-0
Nu sa atragem prea multi turisti cu masini parcate ilegal in Ventrul Vechi, pe trotuare, treceri de pietoni. Haha, Bucuresti si turism..
gigi
06 Nov 16:15
+0
VOTURI
-0
Sunt cladiri istorice lasate in paragina, ca de exemplu: cladirea Teatrului foarte mic, Cladirea Ministerului Agriculturii, Palatul Creditului Industrial ( unde pana nu demult era sediul PSD ), cladirea Universitatii Bucuresti ( e plina de grafitti, acoperisul din tabla tiganeasca arata ingrozitor), etc + se construieste haotic si de prost gust + faptul ca orasul e plin de sobolani ... in felul asta nu o sa atragem prea multi turisti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE