Străzile din Bucureşti, acoperite de zăpadă. Comandament de iarnă la Primăria CapitaleiStrăzile şi chiar şi marile bulevarde din Bucureşti sunt acoperite de zăpadă, marţi dimineaţă, după ce azi noapte a nins constant în Capitală. În aceste condiţii, la Primăria Capitalei a fost convocat comandamentul de iarnă, prilej cu care operatorii de deszăpezire au susţinut încă o dată că au acţionat la timp, însă, cu toate acestea, traficul în Buucreşti se desfăşoară pe zăpadă, în condiţii grele atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. 

Strazile din Bucuresti, acoperite de zapada. Comandament de iarna la Primaria Capitalei (Foto aurelvirlan.ro)
Străzile din Bucureşti, acoperite de zăpadă. Comandament de iarnă la Primăria Capitalei (Foto aurelvirlan.ro)

După doar două zile de ninsoare, Capitala este acoperită de zăpadă, atât pe străzi cât şi pe trotuare, traficul fiind o adevărată corvoadă atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni. 

Marţi dimineaţă, la Primăria Capitalei a fost convocat comandamentul de iarnă de către primarul general Răzvan Sava. La comandament, operatorii de salubritate au menţionat că au acţionat cu tone de material antiderapant şi, cu toate acestea, circulaţia se desfăşoară pe majoritatea străzilor şi bulevardelor pe zăpadă necurăţată.

"După ora 3 jumătate a început să ningă mai intens. Nu înțelegem de ce sunt deservenți cu lamele ridicate, când ei ar trebui să curețe strada", a declarat primarul interimar al Capitalei în cadrul comandamentului de iarnă de la primărie.

Conform sursei citate, unele firme de deszăpezire din Bucureşti acţionează doar cu jumătate din numărul de utilaje anunţat. "Sincer să fiu, sunt sectoare pentru care n-aş plăti prestaţia pe care o faceţi dumneavoastră la această oră!", a avertizat primarul general Răzvan Sava, în cadrul comandamentului de iarnă de marţi dimineaţă care a cerut, de asemenea, serviciilor de specialitate din Primărie să aplice şi sancţiuni firmelor de deszăpezire. "Controlul şi Poliţia, când constataţi că sunt nereguli, vreau să aplicaţi şi sancţiuni", a specificat edilul. 

Potrivit Realitatea TV, operatorii de salubritate care acţionează în Capitală sunt plătiţi cu suma de 128 milioane lei pentru deszăpezirea Bucureştiului. Toţi aceşti bani intră în conturile societăţilor Romprest (Sectporul 1, Sectorul 5), Supercom (Sectorul 2), Rosal (Sectorul 3), Rebu (Sectorul 4) şi Urban (Sectorul 6). 

Trebuie precizat faptul că nici cei care şi-au lăsat maşinile acasă şi au optat pentru mijloacele de transport în comun ale RATB nu vor circula mai bine, marţi, din cauză că vor aştepta mai mult în staţii, anunţă Realitatea TV întrucât Regia funcţionează încă după programul de vacanţă.

Metrorex a anunţat că va suplimenta numărul de trenuri de metrou pe magistralele 1 şi 3 pentru a prelua numărul mare de călători. Însă şi aici, din cauza aglomeraţiei, bucureştenii nu au mai încăput în metrou. 

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, marți dimineața, nefiind înregistrate blocaje sau alte incidente în trafic.

Utilajele firmelor de deszăpezire au început, de la ora 7.30, intervenția pe arterele secundare și pentru degajarea zăpezii de pe trotuare. Intervenția pe bulevardele principale va fi reluată după ora 10.30 , atunci când traficul rutier începe să se reducă în intensitate.

"Către Poliția Locală: imediat ce încetează ninsoarea aveți obligația de a ieși pe toate cele 450 de străzi care reprezintă urgența întâi. Acolo unde nu se circulă sau este zăpadă, fie că este vorba de carosabil sau trotuar, dați amenzi", a afirmat primarul general Răzvan Sava.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes public.

Odată finalizată intervenția pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligația să înlăture zăpada, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. Totodată, Primăria Capitalei adresează un apel bucureștenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

Etichete: amendă, Bucureşti, Capitală, comandament de iarnă, Metrorex, operatori salubritate, RATB, razvan sava, zapada pe strada

0/4 COMENTARII
Thomaslok
27 Feb 13:46
+0
VOTURI
-0
URL аккаунта: http://724kadin.com
ccc
07 Jan 03:59
+0
VOTURI
-0
Trotuarul este o parte a drumului Să vezi însă dandana: trotuarul este parte componentă a drumului, conform art. 2 din OG 43/1997, adică este domeniu public, care se întreţine exclusiv de autorităţi, din bani publici, cum am văzut mai sus. Iar intervenţia neautorizată pe domeniul public - unde poate fi inclusă şi deszăpezirea - este sancţionată contravenţional sau chiar penal. Adică, un inspector mai drăcos te poate amenda că ai intervenit cu lopata pe trotuarul public fără să ai o autorizaţie nominală semnată de primărie. În Bucureşti, o asemenea amendă ajunge şi la 5.000 de lei, iar în provincie este în jur de 2.000 de lei. Acelaşi inspector te poate amenda şi pentru că nu ai ieşit la deszăpezire, conform HCGMB 120/2010. Ce este de făcut? “Obligarea cetăţenilor să cureţe gratuit trotuarele publice de zăpadă este un abuz din partea autorităţilor, sancţionat în Codul Penal drept abuz în serviciu”, ne-a spus avocatul Gabriel Caragaţă. Ca atare, amenzile deszăpezirii sunt lovite de nulitate! Iar Primăria trebuie să revizuiască HCGMB 120/2010, în sensul că deszăpezirea trotuarelor trebuie făcută de societăţile care au contracte de deszăpezire pe drumul respectiv. Deoarece trotuarul face parte din drum... - See more at: http://www.b365.ro/care-este-planul-de-deszapezire-al-primariei-capitalei-pentru-ninsorile-prognozate-de-meteorologi_243134.html#sthash.OmhQRjfY.dpuf
Ionut
05 Jan 13:33
+0
VOTURI
-0
Toate cartile de pe site-ul: http://libraria-bozdocel.yshop.ro/index.html le puteti cumpara cu 10% reducere, daca faceti comanda la adresa de mail ionut.bozdoc@gmail.com!!!
Reducerea nu se acorda cartilor aflate intr-o promotie!!
Viorel
05 Jan 10:10
+0
VOTURI
-0
"Trebuie precizat faptul că nici cei care şi-au lăsat maşinile acasă şi au optat pentru mijloacele de transport în comun ale RATB nu vor circula mai bine, marţi, din cauză că vor aştepta mai mult în staţii, anunţă Realitatea TV întrucât Regia funcţionează încă după programul de vacanţă."

Pai cum? Chiar ieri spuneati ca RATB a suplimentat mijloacele de transport. Hotarati-va!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE