STRĂZILE din Sectorul 2 intră în reparaţii capitale. Vor fi reabilitate şi trotuarele pentru pietoniStrăzile din Sectorul 2 urmează să fie reparate parţial sau în totalitate, după caz, în următorii patru ani. De asemenea, vor fi reabilitate inclusiv trotuarele de la marginea arterelor de circulaţie, acestea urmând să fie modernizate conform normativelor în vigoare. 

Strazile din Sectorul 2 intra in reparatii capitale. Vor fi reabilitate si trotuarele pentru pietoni
Străzile din Sectorul 2 intră în reparaţii capitale. Vor fi reabilitate şi trotuarele pentru pietoni

Lucrările de reparaţii capitale ale străzilor şi trotuarelor din Sectorul 2 urmează să fie executate în baza unui acord-cadru cu durata de patru ani pe care Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2 intenţionează să îl încheie cu un operator privat, în cursul lunii viitoare. 

"Lucrările ce fac obiectul acordului-cadru constau în lucrari de reparare a drumurilor de pe raza Sectorului 2, prin desfacerea părţilor degradate ale drumului (fundaţie sau îmbrăcăminte) şi/sau execuţia unui nou sistem rutier, după caz. Se vor aduce la cota sistemului rutier, capacele căminelor de canalizare (vizitare), gurile de scurgere, răsuflatorile de gaze, hidranţii, etc. 

Lucrările de refacere reprezintă reparaţii curente/locale ale structurii rutiere ieşite din perioada de garanţie asigurată de executant - parte carosabilă şi trotuare", se menţionează în anunţul de participare la licitaţie publicat de ADP Sector 2 pe site-ul guvernamental de licitaţii publice. 

CITEŞTE ŞI Lucrările de reabilitare de la Podul Ostrov, FINALIZATE cu 3 luni mai devreme GALERIE FOTO

Lucrările de reabilitare de la Podul Ostrov, care face legătura între cartierele Ostrov şi Pantelimon, au fost finalizate cu trei luni mai devreme.

920 de străzi pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2

Conform sursei citate, lucrările se vor realiza pentru sistemul rutier aflat în administrarea Administraţiei Domeniului Public Sector 2, Bucureşti, ceea ce înseamnă artere secundare, în principal. În Sectorul 2 sunt incluse 920 de străzi, potrivit rapoartelor oficiale. 

Pentru lucrările de drumuri şi reparaţii sistem rutier din Sectorul 2, instituţia este dispusă să plătească între 605.340,58 şi 30.343.731,33 RON fără TVA. Conform solicitării administraţiei locale, lucrările de reparaţii a străzilor şi trotuarelor ar urma să aibă garanţie de trei ani din partea constructorului. 

Firmele de construcţii interesate să participe la licitaţie pot trimite ofertele la ADP Sector 2 până pe data de 16 martie 2016. 

La sfârşitul anului trecut, au fost finalizate şi lucrările de infrastructură (apă, canalizare şi asfaltare) pe ultimele 15 străzi de pământ din Sectorul 2, în cadrul unui proiect cu fonduri europene pentru modernizarea cartierului Steaua Roşie-Plumbuita. Cele 15 străzi modernizate complet sunt: Polixenia Rădulescu, Litoralului, Tudor Mihai, Plumbuita, strada Mică, Strada Aristotel, Strada Culmea Făgăraşului, Strada Elevatorului, Strada Ghimbav, Strada Ivărului, Strada Ricinului, Strada Tămâioarei, strada Linotipului, strada Plumbuita şi strada Ion Porumbăceanu. Detalii despre lucrările executate, găsiţi aici. 

"Reglementarea circulaţiei a fost întocmită conform standardelor şi normativelor în vigoare, avându-se în vedere fluidizarea circulaţiei printr-o presemnalizare corespunzătoare. O atenţie deosebită a fost acordată siguranţei circulaţiei, atât pietonale, cât şi auto. Astfel, a fost realizat marcajul orizontal şi au fost montate indicatoare rutiere în concordanţă cu auditul de siguranţă întocmit în cooperare cu Poliţia Rutieră a municipiului Bucureşti, trecerile de pietoni au fost semnalizate prin indicatoare şi marcaje", a precizat administraţia locală a Sectorului 2. 

Etichete: Neculai Onţanu, reabilitare trotuare, reparaţii străzi, Sectorul 2, strazi Sectorul 2

0/1 COMENTARII
Incompetenta PS2
05 Feb 12:21
+0
VOTURI
-0
Ce articol propagandistic. ei nu sunt in stare sa scoata samsarii de pe trotuare si vorbesc de norme europene...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE