Street Delivery 2016 are loc pe 10 iunie şi e dedicat meseriaşilor. Apel la proiecteStreet Delivery va avea loc, anul acesta, pe 10 iunie, fiind dedicat noii generaţii de meseriaşi (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori ş.a.m.d.), dar și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.).

Street Delivery 2016 are loc pe 10 iunie si e dedicat meseriasilor. Apel la proiecte
Street Delivery 2016 are loc pe 10 iunie şi e dedicat meseriaşilor. Apel la proiecte
Foto: b365.ro

"Construim punți între meseriași vechi și noi pentru un schimb de tehnici și viziuni din care să iasă scântei. Integrăm instrumente, contopim cunoștințe și inventăm noi moduri de interacțiune cu obiecte și meserii pe care nu le putem face uitate. Ce pot să creeze împreună un cizmar și un artist 3D? Dar un designer de produs și un pălărier, un programator și un tocilar, un DJ și un ceasornicar? Abia așteptăm să vedem!", transmit organizatorii.

Perioada de înscriere se încheie pe 15 mai 2016. Proiectele selectate vor fi anunțate până pe 20 mai 2016. Cel e adoptate de sponsori și parteneri vor fi anunțate după încheierea evenimentului prin votul juriului și al publicului.

Street Delivery este un eveniment iniţiat în 2006 de Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia Carturesti.

APEL LA PROIECTE:

(DE CE?)

În ultimul timp, industriile creative au început să devină mai active, mai vizibile și să-și facă loc pe străzile și prin cartierele orașului. Grupuri de prieteni, colegi de muncă sau de apartament se asociază și se apucă de meșterit la fațada socială și culturală a orașului. Se întrec în campanii de crowdfunding și aplicații, observă nevoile comunității în care trăiesc și vin cu soluții deștepte.

În același timp, o altă parte a orașului dispare. Recent, în urma controalelor ISU, s-au închis atelierele aflate în clădiri cu risc seismic, iar mulți dintre meșteșugari au rămas fără spații de lucru, fără clienții lor fideli și, prin urmare, fără meserie. Vrem să-i ajutăm pe acești oameni să-și regândească meșteșugul astfel încât să câștige un public nou și să inspire la rândul lor noul val de makeri.

(CINE?)

Sigur ai un cizmar în cartier pe care îl știi de când purtai botoșei. Sau un ceasornicar la vitrina căruia îți întorceai privirea de fiecare dată când dădeai fuga spre birou. Poate te-ai întrebat ce s-a ales de croitoreasa de la parterul clădirii dărăpănate din Centrul Vechi sau unde și-a mutat atelierul bijutierul din colț. Sau poate doar cochetai de mult cu gândul să furi meserie de la bunica.

Acum ai ocazia să-i descoși, să înveți de la ei și să le fii mentor în același timp. Fă pereche cu un meșter din orice domeniu și înscrie-te la Street Delivery Meserie! până pe 15 mai.

Nu știi niciun meșter sau maker, dar ai o idee tare? Nicio problemă! Prietenii noștri de la NOD Maker Space au inițiat o bază de date opensource cu meșteșugari, fabrici și ateliere din România la care poți contribui și tu:

► Meșteșugari: https://goo.gl/uCiU9J
► Fabrici și ateliere: https://goo.gl/Tp5ukC

Propunerea voastră de proiect trebuie să respecte tema, să arate vizitatorilor procesul de lucru într-un mod interactiv și să vină cu soluții sustenabile prin care putem readuce meșteșugarii tradiționali și meseriile lor în atenția societății. Încurajăm proiecte interdisciplinare, fie ele pragmatice sau conceptuale, orice te inspiră să explorezi subiectul.

Cele mai bune proiecte vor fi sprijinite în faza de producție de echipa Street Delivery, iar dacă partenerii și sponsorii noștri le găsesc interesante, câteva dintre ele vor fi premiate / finanțate / adoptate / dezvoltate.

(CUM?)

* Găsește un meșter, un meseriaș sau un maker old-school.
* Du-te și vorbește cu el. Află-i povestea.
* Spune-i despre Street Delivery Meserie!
* Ești maker? Invită-l la o colaborare și gândiți împreună proiectul.
* Nu ești maker? Atunci fă-te ucenicul lui sau ia-ți în echipă un maker.
* Schițează ideea ta. Adaugă și niște imagini.
* Nu aștepta să te anunțăm noi, dă-i drumul și fă ceva meseriaș! Cea mai mare recompensă pentru efortul tău va fi procesul până la proiectul realizat.

 

 

Etichete: street delivery, street delivery 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE