Strerilizare GRATUITĂ a animalelor de companie din Sectorul 1 și în 2015STERILIZARE GRATUITĂ ANIMALE DE COMPANIE. Primăria Sectorului 1 va suporta și în 2015 costurile sterilizării animalelor de comapanie deținute de locuitorii sectorului și va pune la dispoziţia proprietarilor de câini şi pisici de rasă comună două cabinete veterinare în care animalele de companie pot fi sterilizate GRATUIT. Costurile estimate de autoritatea locală care se ridică la aproximativ 50.000 lei vor fi suportate din bugetul Poliției Locale a Sectorului 1, potrivit unei hotărâri a consilierilor locali.

Strerilizare GRATUITA a animalelor de companie din Sectorul 1 si in 2015
Strerilizare GRATUITĂ a animalelor de companie din Sectorul 1 și în 2015
Foto: Poliția Animalelor Sector 1

STERILIZARE GRATUITĂ ANIMALE DE COMPANIE. POLIȚIA ANIMALELOR SECTOR 1. Consiliul Local al Sectorului 1 a probat în ședința din februarie o hotărâre privind suportarea din bugetul pe anul 2015 al Poliţiei Locale a Sectorului 1 a cheltuielilor ocazionate de sterilizarea/castrarea animalelor de companie de rasă comună (câini şi pisici), inclusiv metişii acestora, aflate în gospodăriile individuale ale cetăţenilor Sectorului 1.

Operaţiile de sterilizare/castrare vor fi realizate prin intermediul celor două centre de asistenţă sanitar-veterinare sociale aflate în administrarea Poliţiei Locale Sector 1 - Serviciul Poliţia Animalelor, situate în:

- strada Pajurei nr. 13 

- strada Gârlei nr. 2

POLIȚIA ANIMALELOR SECTOR 1, STERILIZARE GRATUITĂ CÂINI ȘI PISICI. Persoanele interesate se pot programa telefonic la cele două centre de asistenţă sanitară-veterinară socială, telefon 021/668.36.47 pentru cel situat în str. Pajurei nr.13 şi 021/233.05.27 pentru cel din str. Gârlei nr.2.

Programul este următorul :

-Luni, Miercuri, Vineri: 08.00-14.00;

-Marţi şi Joi: 10.00-18.30

Costurile unei astfel de intervenţii chirurgicale se ridică la aproximativ 50 lei/animal (medicamente şi materiale sanitare), manopera fiind gratuită, se arată în hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1.

STERILIZARE GRATUITĂ ANIMALE DE COMPANIE. "În cadrul acestui program de măsuri estimăm că vor fi sterilizate 1000 de animale, valoarea totală a serviciilor prestate ridicându-se la aproximativ 50.000 lei", se precizează în hotărârea aprobată de consilierii locali.

Serviciul Poliţia Animalelor este organizat şi funcţionează ca structură distinctă în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, în folosul comunităţii locale, având ca obiect de activitate protecţia animalelor şi protecţia persoanelor împotriva apariţiei şi răspândirii bolilor transmisibile de la animale la om, inclusiv cauzarea de suferinţe umane, fizice şi psihice datorate neluării măsurilor legale în domeniu.

Personalul Serviciului Poliţia Animalelor este format din poliţişti locali, medici veterinari, prinzători de animale şi îngrijitori. Poliţia Animalelor administrează și activitatea ,,Centrului Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară a Animalelor", situat în Şos. Odăii nr.3-5.

PROGRAM DE STERILIZARE GRATUITĂ SECTOR 1. Reamintim că, Programul de sterilizare gratuită a animalelor de companie de rasă comună cu proprietar /deţinător legal a fost demarat de Primăria Sectorului 1 încă din 2008. Scopul programului este acela de a preîntâmpina o creștere a numărului de câini fără stăpân pe domeniul public, prin abandonul puilor obținuți în urma montelor nesupravegheate.

CITEȘTE ȘI: În București s-a deschis o clinică veterinară unde se pot steriliza GRATUIT câinii cu stăpân

STERILIZARE GRATUITĂ ANIMALE DE COMPANIE. La sfârșitul lunii februarie, Asociația Dog Rescue a inaugurat clinica veterinară TurboPet ce va oferi servicii GRATUITE de sterilizare a animalelor de companie, dar și a celor de pe stradă. Cu ocazia inaugurării, Asociația Dog Rescue România a dat startul Programului de Sterilizare Gratuită ce va fi oferit tuturor locuitorilor din Sectorul 3. Toți cetățenii care au domiciliul în Sectorul 3 pe baza unei programări, vor putea merge la clinica TurboPet (deschisă NON-STOP) pentru sterilizarea gratuită a animalelor lor sau a celor de pe stradă. 

Etichete: buget local, Poliția Animalelor Sector 1, Primaria Sectorului 1, Sectorul 1, sterilizare câini rasă comună, sterilizare gratuita, sterilizare gratuită pisici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE