STS: În cazul lui Ioan Gyuri Pascu, trei apeluri au fost primite la 112, într-o oră şi 30 de minuteTrei apeluri au fost primite la 112 în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, luni, într-o oră şi 30 de minute, primele două pentru urgenţă medicală şi al treilea pentru agravarea stării pacientului, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

ioan Gyuri Pascu
ioan Gyuri Pascu

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a precizat vineri că în urma căutarilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti, au fost identificate trei apeluri pentru a trimise echipaje de intervenţie, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi de la SMURD, în cazul actorului Ioan Gyuri Pascu, respective la orele 03.23, 04.42 şi 04.53, scrie news.ro.

Persoana care a efectuat primul apel, la ora 03.23, a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

"Apelanta a revenit precizând că, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanţă, nu ştie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către acelaşi Dispecerat. La ultimul apel s-a anunţat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competenţă a ISU - SMURD către care a fost direcţionat", a arătat Adrian Fulea.

Purtătorul de cuvânt al STS a precizat că datele referitoare la codurile de urgenţă sunt de competenţa agenţiilor de intervenţie.

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti. În urma necropsiei făcute, la solicitarea familiei, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauză a decesului afecţiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis, luni, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu, un dosar în care se fac cercetări pentru moarte suspectă. În această cauză, anchetatorii ridică, vineri, documente de la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi de la SMURD.

După ce jurnaliştii de la GSP au scris, miercuri, că Gyuri Pascu a chemat o ambulanţă cu două ore înainte de deces, în noaptea de duminică spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinţa acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătăţii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au început anchete în acest caz.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că medicul de la Serviciul de Ambulanţă nu i-a făcut o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu şi există suspiciuni că anumite chestiuni au fost privite superficial, precizând că trebuie văzut care era atunci starea pacientului şi de ce a decis medicul aşa. Raed Arafat a precizat că în cazul în care se sesizează că un pacient a făcut atac de panică, nu există o procedură foarte clar stabilită, deciziile privind actul medical fiind luate de medicii sosiţi la intervenţii.

Comisia de disciplină a solicitat Comitetului Director al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov reducerea cu 10 la sută, timp de două luni, a salariului medicului de pe prima ambulanţă care a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, întrucât a mers la consultaţie doar cu una din cele trei truse medicale obligatorii şi nu a luat acordul scris al pacientului că refuză transportul la spital.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a transmis, joi, o cronologie a intervenţiei în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, arătând că la primul apel făcut la 112 motivul invocat a fost "atac de panică", aceasta fiind şi diagnosticul pus de medicul care i-a administrat artistului un calmant, în condiţiile în care "tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2 erau în limite normale", iar pacientul nu a comunicat doctorului alte informaţii privind starea de sănătate. SABIF mai spune că la al doilea apel la 112 motivul invocat a fost "cianoză, comă".

"La ora 03:26 s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind atac de panică, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulanţier. La faţa locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panică şi insomnie cu debut în urmă cu mai multe zile. S-a măsurat tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind în tratament prin fizioterapie", au arătat reprezentanţii SABIF.

Aceştia au precizat că Gyuri Pascu nu a comunicat medicului alte informaţii privind starea lui de sănătate, iar doctorul a stabilit diagnosticul de atac de panică şi insomnie, administrând tratament cu diazepam ½ f ÎM.( 1 ml.)

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă au mai spus că la ora 04:46 a fost înregistrat un nou apel pentru Gyuri Pascu, motivul solicitării fiind, de această dată, "cianoză, comă".

Conform sursei citate, primul care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a şi început manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD şi un echipaj de tip C2 de la SABIF.

Etichete: 112, apel 112, deces Ioan Gyuri Pascu, ioan gyuri pascu, moarte ioan gyuri pascu, STS

0/1 COMENTARII
Scot Licon
30 sep 23:11
+0
VOTURI
-0
urgentă de împrumut @ 3%


buna

Ai nevoie de împrumut de urgență pentru a șterge datoriile, sau
Aveți nevoie de capital suplimentar pentru a îmbunătăți afacerea?
Am împrumutat fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care
aveți rău de credit sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile,
să investească în afaceri 3.00%.

Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că pentru a face o fiabile și
destinatarul, și va fi gata să vă ofere un împrumut.
noi oferim;

Credite personale
De consolidare a datoriei de împrumut
Capital de risc,
împrumut comercial
credite corporative
împrumut de învățământ
împrumuturi de origine pentru orice motiv!


Informații suplimentare: Noi devin rapid o varianta privata, discret, și orientate spre servicii de creditare pentru împrumuturi generale.
Suntem o companie de a transforma sursele atunci când tradiționale de eșec de credit.

Daca nu sunteti interesati, nu ezitati sa ne contactati cu informațiile de mai jos, acest lucru
E-mail: scotlicon@yahoo.com


Răspundeți dacă este necesar

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE