STS reacționează, după acuzațiile lui Sorin Oprescu, la adresa serviciului secretSorin Oprescu a invocat, în instanță, numele a mai multe instituții din Româna, printre care și al unor servicii secrete, susținând că sistemul de înregistrare descoperit de anchetatori provine de la STS. Reprezentanţii instituției refuză să spună dacă i-au oferit un asemenea aparat lui Oprescu sau nu, însă afirmă că tot ce face Serviciul este legal.

STS reactioneaza, dupa acuzatiile lui Sorin Oprescu, la adresa serviciului secret
STS reacționează, după acuzațiile lui Sorin Oprescu, la adresa serviciului secret
Foto: academiacatavencu.info

"Informaţiile referitoare la mijloacele pe care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) le pune la dispoziţia beneficiarilor legali nu sunt informaţii publice. STS nu furnizează şi nu instalează nimic din ceea ce nu este prevăzut în lege. Instanţele şi magistraţii au posibilitatea legală să verifice orice informaţii şi fapte", precizează Biroul de Presă a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, într-un răspuns la o solicitare formulată de stiripesurse.ro.

Întrebarea adresată era dacă STS i-a oferit vreun dispozitiv electronic lui Sorin Oprescu.

Întrebat de ce deținea un aparat de bruiaj al interceptărilor telefonice, Oprescu a afirmat că l-ar fi primit de la un "consilier general" de la STS, aparat pe care nu l-a folosit vreodată. Nu a nominalizat, însă.

Primarul general a încercat astfel să îi convingă pe judecători că nu ar fi luat mită, în condițiile în care până și oameni din serviciile de informații și rivali politici l-au tot avertizat că instituțiile statului îl monitorizează.

Etichete: dosar sorin oprescu, Sorin Oprescu, STS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE