Mai mulţi STUDENŢI declaraţi admişi la Facultatea de Kinetoterapie nu au fost primiţi la cursuriCinci studenţi care au dat examen şi au fost declaraţi admişi la Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) au aflat cu stupoare că nu se pot prezenta la cursuri, deoarece pe locurile lor sunt aşteptaţi ''studenţi din diaspora''.

Kinetoterapie
Kinetoterapie

Şocaţi, tinerii i-au cerut explicaţii rectorului, care se apără spunând că vina este mai sus. Ministerul Educaţiei promite că va face lumină în acest caz, scrie gândul.info.

Alexandra, Elena, Cezar, Andreea şi Maria au venit la facultate ca într-o zi de studiu obişnuită. Pentru ei însă, cursurile nu s-au mai ţinut. Profesorul îndrumător de an le-a arătat poarta şi i-a sfătuit să încerce la alte şcoli. Au aflat că nu mai sunt studenţii Facultăţii de Kinetoterapie, deşi în septembrie se bucurau că au prins un loc.

''Ne-au spus că am fost puşi, de fapt, pe o listă de aşteptare, nu am fost admişi de la bun început'', spune unul dintre cei cinci, potrivit Gândul.

În septembrie, părinţii au achitat taxele de înscriere şi şcolarizare, de 250 de euro. Unii au plătit chiar şi căminele pentru un an, peste o mie de euro de student.

Conducerea universităţii spune că are mâinile legate. De vină ar fi Ministerul Educaţiei, care a trimis, la două săptămani după înscrieri, cinci studenţi din diaspora cărora trebuie să le facă loc.

Deşi iniţial a refuzat interviul, până la urmă rectorul UNEFS, Florin Pelin, a declarat pentru televiziunea publică faptul că a cerut suplimentarea locurilor la Ministerul Educaţiei de pe 29 septembrie, dar abia acum s-a rezolvat, când a aparut şi televiziunea. Cererea de suplimentare a locurilor va fi aprobată în următoarele zile şi toţi studenţii vor avea loc.

Etichete: Bucureşti, Facultatea de Kinetoterapie, studenţi, Universitatea Bucureşti

0/1 COMENTARII
Cris
26 Oct 12:24
+0
VOTURI
-0
Demisia urgenta a ministrului educatiei in acest caz pentru neglijenta grava in serviciu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE