Studenţii care stau în gazdă la bătrâni primesc BURSĂ de la Primăria Capitalei. Care sunt CONDIŢIILEStudenţii care stau în gazdă la vârstnici şi îi ajută la cumpărături sau îi duc la spectacole vor primi o bursă de 500 de lei din partea Primăriei Capitalei.

Studentii care stau in gazda la batrani si ii ajuta primesc BURSA de la Primaria Capitalei
Studenţii care stau în gazdă la bătrâni şi îi ajută primesc BURSĂ de la Primăria Capitalei

Programul "Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti" a fost aprobat cu 32 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi 10 abţineri în şedinţa extraordinară a Consiliului General, informează news.ro.

Proiectul se adresează persoanelor vârstnice, celor defavorizate şi studenţilor din provincie care studiază la o facultate din Bucureşti, cu vârsta până în 26 de ani, care au media peste 8 şi nu au obţinut un loc de cazare la cămin.

Studenţii care vor sta în gazdă la o persoană vârstnică vor primi o bursă în valoare de 500 de lei, în schimbul oferirii unor lucruri de strictă necesitate, precum cumpărături, participarea la spectacole sau cumpărarea de medicamente.

Tot în cadrul acestui proiect, tinerii vor primi o bursă din parea Primăriei Capitalei cu condiţia de a face dovada că sunt într-un acord cu o familie care are copii şi care nu are posibilitatea să-i ducă la meditaţii, să le ofere acestora cunoştinţe de limba română, limbi străine, matematică sau alte materii.

Studenţii care vor să se înscrie în acest proiect o pot face pe adresa parteneriatintregeneratii@pmb.ro.

Etichete: bursă studenţi, gazdă bucureşti, Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti, Primăria Capitalei, studenti bucuresti

0/2 COMENTARII
Cris
15 Nov 17:16
+0
VOTURI
-0
Cum vrea Bucatareasa sa castige dintr-un foc, dintr-o pomana comuna si tinerii si batranii la vot... Cat e de smechera. Daca tot e asa de smechera poate propune un proiect de hotarare pentru reducerea taxelor pe imobil la batranii cu venituri sub o anumita limita.
ANAF-ura
15 Nov 16:38
+0
VOTURI
-0
Vaaai! Ce idee buna... NU!

In primul rand, studentii care "stau in gazda" la batrani ar trebui sa incheie contracte de inchiriere. Ca asa zice ANAF. Iar acei batrani ar trebui sa plateasca catre ANAF acea contributie din castigul din chirie.
Care batran ar fi de acord sa faca contract de inchiriere? Tinem seama de faptul ca se presupune ca tanarul il ajuta pe batran, deci nici el n-o sa fie de acord cu o chirie prea mare.
Ce castiga batranul? Pe cineva care-i face cumparaturi si-"l duce la spectacole" contra unei burse de 500 lei?
Si asta nu e tot. Tanarul trebuie sa fie sub 26 de ani si sa aiba media peste 8...

Pe de alta parte, acelasi ANAF venise cu o propunere, conform careia bunicii la care vin nepotii trebuie sa aiba contract de inchiriere.

De curiozitate, a facut cineva vreun studiu cam cati tineri s-ar incadra in programul asta? Eu estimez "aproape nici unul".
Propunere electorala facuta pentru a arunca praf in ochi votantilor PSD, se stiu ei care.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE