Studenţii de la Jurnalism și agenţii Poliţiei Locale vor informa turiștii străini, în Centrul VechiPoliţia Locală a Municipiului București şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiințele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti au început, la sfârşitul săptămânii trecute, un proiect comun pentru a-i ajuta cu informaţii utile pe turiștii străini care vizitează Capitala.

Studentii de la Jurnalism si agentii Politiei Locale vor informa turistii straini, in Centrul Vechi
Studenţii de la Jurnalism și agenţii Poliţiei Locale vor informa turiștii străini, în Centrul Vechi
Foto: www.mondonews.ro

Iniţiativa a presupus amplasarea unui centru mobil în zona istorică a Bucureştiului – loc frecventat, zilnic, de un număr mare de turişti străini, scrie jurnalul.ro.

După modelul marilor capitale europene, toate informaţiile sunt furnizate turiştilor prin intermediul voluntarilor - studenți ai F.J.S.C. - care vorbesc fluent mai multe limbi de circulație internaţională. Poliţiştii locali prezenți la centrul mobil de informare au însă şi misiunea de a interveni imediat, în cazul în care cetățenii străini le vor cere ajutorul.

Pe lângă furnizarea informaţiilor utile, centrul Poliției Locale are ca obiectiv şi prevenirea faptelor antisociale în care ar putea fi implicaţi turiştii veniţi din alte ţări. Odată cu informațiile solicitate, cetăţenii străini primesc de la voluntari un pliant care conține reguli de conduită. Turiştii sunt avertizaţi să aibă documentele de identitate în regulă, să nu se amestece în scandaluri, să nu consume băuturi alcoolice pe stradă sau să nu ofere bani cerşetorilor.

Totodată, pliantul Poliţiei Locale Bucureşti şi al Facultăţii de Jurnalism recomandă evitarea schimbului de valută pe stradă, consumului substanțelor halucinogene sau racolarea unor persoane în vederea întreţinerii de raporturi sexuale– fapte sancţionate de legea penală română.

În acest an, 14 turişti străini au solicitat ajutorul poliţiştilor locali, cei mai mulți plângându-se de faptul că au fost agresaţi pe fondul consumului de alcool.

Etichete: facultatea de jurnalism, politia locala, studenţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE