Studenții se revoltă! Acuzații grele la adresa GuvernuluiStudenții se revoltă după de Guvernul le-a limitat gratuitatea la CFR. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) cere Guvernului să oprească toate demersurile în acest sens.

Tren CFR
Tren CFR

Aceștia susțin că transportul cu trenul este una dintre facilitățile cu cel mai mare impact asupra calității vieții studenților și că limitarea contribuie semnificativ la creșterea numărului de studenți din medii socio-economice defavorizate.

„Problemele sociale cu care se confruntă România în momentul de față constituie un aspect suficient de alarmant pentru a determina decidenții să aloce resursele financiare necesare pentru a facilita accesul categoriilor defavorizate la studii universitare", se arată într-un comunicat.

ANOSR se mai arată îngrijorată și de posibilitatea adoptării unor măsuri prin care să se reducă bursele studenților, „deoarece s-ar produce un regres al tuturor demersurilor care au fost făcute în ultimii ani pentru dezvoltarea învățământului superior”.

„Astfel, se distrage atenția de la soluționarea problemelor reale, care persistă în continuare, spre exemplu, rată ridicată a abandonului universitar, condițiile din cămine și problemele de infrastructură cu care se confruntă majoritatea universităților într-un sistem educațional subfinanțat.

Amintim faptul că aceeași guvernare a introdus aceste reglementări în legislație în urmă campaniei 'Viitorul Implică studenții', pe care ANOSR a demarat-o în 2017, măsurile fiind incluse în programul de guvernare al României pentru perioada 2017-2020, adoptat de Parlament”, precizează sursa citată.

Studenții atrag atenția că intenția de a restricționa drepturile câștigate de studenți în timpul aceleiași guvernări demonstrează o inconsecvență decizională.

„Totodată, adoptarea unei astfel de măsuri de restricționare ar duce la încălcarea unui principiu fundamental al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care prevede că un drept odată dobândit poate fi doar extins, în niciun caz restrâns”, evidențiază ANOSR.

Asociația arată că doar 20% din numărul total de bilete vândute îl reprezintă biletele emise pentru studenți, potrivit unor informații obținute de la CFR Călători în luna ianuarie.

„Astfel, găsim această reacție a reprezentanților Guvernului că fiind doar un alt motiv de a nu respectă dreptul studenților de a călători gratuit cu trenul, reglementat prin Legea nr. 1/2011 a educației naționale", se mai arată în document.

ANOSR mai transmite că discursul coaliției de guvernare este absurd, denigrează imaginea studenților și, de fapt, distrage atenția de la gestionarea ineficientă a bugetului CFR Călători.

Etichete: anosr, CFR, gratuitate, studenţi

0/32 COMENTARII
sam
23 mar 12:43
+0
VOTURI
-0
am fost si eu student . si nu faceam atatea mofturi. corect este transport gratuit pana acasa si inapoi la inceput de vacanta si la sfarsit de vacanta .atat !!!
Nadim
17 mar 11:46
+0
VOTURI
-0
Vreau să-i mulțumesc lui Dr.Wealthy că mi-a readus fostul iubit, ne-am despărțit mai mult de 8 luni și mi-a spus că nu va mai vrea să mă mai vadă în viața lui. Îl iubesc atât de mult, încât nu mă puteam gândi să mă întâlnesc cu vreun bărbat din nou, am fost confuz și deprimat din cauza dragostei pe care o aveam pentru el. Am făcut tot ce am putut să fac ca el să se întoarcă la mine, dar toate au intrat zadar. așa că am decis să iau legătura cu vraja, nu am crezut în turnarea vrăjii, vreau doar să încerc, poate că ar rezolva pentru mine. Am contactat Dr.Wealthy pentru ajutor, iar el mi-a spus că trebuie să arunce o vrajă de dragoste, i-am spus să o facă. după 5 zile, prietenul meu m-a sunat și a început să-mi ceară scuze că m-a părăsit și, de asemenea, mi-a spus că încă mă iubește. am fost foarte fericit și îi mulțumesc Dr.Wealthy că m-a ajutat să-mi revin fostul înapoi pe mâini. vraja lui este cea mai mare din întreaga lume, vraja de dragoste pe care a aruncat-o pe fostul meu l-a făcut să se întoarcă la mine. toate doamnele care doresc să-și întoarcă spatele, vreau să îl contactați pe Dr.Wealthy pentru întoarcerea fostului iubit și, de asemenea, fosta iubită, el poate, de asemenea, să arunce orice fel de vraja pe care doriți să o arunce pentru voi. e-mailul său de contact este wealthylovespell@gmail.com sau numărul Whatsapp +2348105150446, trebuie doar să încercați-l și va fi o soluție pentru problemele dvs.
Sorin
10 mar 15:01
+0
VOTURI
-0
Ia ziceti dragi studenti oare in perioada de glorie a Romaniei (perioada interbelica) cand Romania era condusa de un rege aveau studentii gratuitate la transport? Aiurea!
Susan Benson
07 mar 20:20
+0
VOTURI
-0
Bună ziua doamnelor și domnilor.
Numele meu este Susan Benson, sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Dacă aveți nevoie de stabilitate financiară, sunt persoana potrivită pentru a contacta, nu doar împrumut bani, dar dau și sfaturi financiare oricui. Prioritatea mea cea mai importantă este stabilitatea dvs. financiară, nu ezitați să-mi trimiteți mesaje și voi fi la dispoziția dvs. 24 de ore.

Dacă aveți nevoie urgentă de consolidare financiară, sunt persoana potrivită pentru a contacta, acordez tot felul de împrumuturi, fie că este vorba de împrumut personal, împrumuturi comerciale sau aveți nevoie de un împrumut din orice alte motive, vă sfătuiesc să contactați firmă prin {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau Trimiteți-mi mesaj direct pe WhatsApp prin: +447903159998} și primiți un răspuns într-o clipă.

Firma mea este o firmă globală de servicii financiare angajată să vă ajute să vă îmbunătățiți succesul financiar pe termen lung.

Caracteristici și beneficii;
✓ Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
✓ Puteți împrumuta de la 1.000 de euro la 20 de milioane de euro.
✓ Primește-ți împrumutul în 24 de ore.
✓ Rata dobânzii considerabile de 3,0%.
✓ Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pe o durată de 1-30 ani.
✓ Aplicație simplă online.
✓ Orientare și expertiză personalizată.
✓ Consiliere financiară.

Ați fost atât de dificil să obțineți un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare? Și v-ați îngrijorat că nu veți putea obține un împrumut? nu vă faceți griji mai mult, deoarece compania mea a ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. de finanțare. Vei fi îngrijit de-
Bazavan Cornel
28 feb 12:51
+0
VOTURI
-0
Valerica, este adevarat tot ce ai spus. De ce sa suportam niste cerinte absolut "obrasnice" ? Au mai facut si altii facultate, si sunt azi pensionari sau in prag de pensionare -fara niciun ajutor din partea STATului. Diaspora romaneasca nu produce nimic ptr. poporul muncitor de acasa. Nu ma intereseaza in niciun fel astfel de "ajutoare" de pomana ptr. niste tineri care oricum nu-i intereseaza propria tara...
Sandra Billy
14 ian 10:41
+0
VOTURI
-0
Sunt foarte fericit că l-am contactat pe Dr. Wealthy care m-a ajutat să-mi revin fostul soț de la o altă femeie după 3 ani de separare. Sunt foarte fericit pentru că nu am crezut niciodată în turnarea vrăjilor și în contactarea rudelor de vrăji pentru a rezolva problema mea, dar după 3 ani de a mă separa de soțul meu fiind singur, a trebuit să-l contactez pe Dr. Wealthy după ce am citit despre el online și despre cum a ajutat oamenii . Sunt foarte bucuros că am făcut-o. Soțul meu s-a întors la mine în 48 de ore, m-a implorat și copiii care au avut nevoie de tatăl lor înapoi cu ei și sunt foarte fericit. L-am găsit pe acest bărbat prin mărturii că poate rezolva probleme de sarcină și dragoste, motiv pentru care l-am contactat pentru a mă ajuta și în 48 de ore soțul meu s-a întors acasă și trăim fericiți împreună. Adresa de e-mail este wealthylovespell@gmail.com sau numărul aplicației Whats la +2348105150446
sophia peter
09 ian 15:21
+0
VOTURI
-0
Buna ziua ma numesc sophia peter Sunt din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrăji numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare, pentru că îl iubeam atât de mult. El m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste împărtășim. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această casă de vrăjire excelentă oricui are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com
kasas maria
07 ian 23:56
+0
VOTURI
-0
CESTE TARFE MASCULINE PRECUM PORCUL DE POLITIST CUCIULA FLORIN CARE SPOINSORIZEAZA EXCROCHERIILE FINANCIARE SI PROTEJAZA MAFIA EXCROCILOR DIN ORADE AAVETI BANI ?
BLESTEMATILOR !
SA VA FIE RUSINE ADUNATURA DE COAIE ATARNATE SI PORCI DECEDATI ! O SA ATARNE CARNEA PUTREZITA PE VOI IN MORMANT SI NU O SA LUATI UN LEU CU VOI DE PE PAMANT BLESTEMATILOR !
IOHANIS ESTI O CURVA MIZERABILA TU CU TOT SRI UL TAU CARE TE A COCOTAT PE TRON ! MUISTO
kasas maria
07 ian 23:54
+0
VOTURI
-0
pentru curvele alea din SRI si de la caracal aveti bugete ? pentru curvele masculine ale procuraturii si politiei caracal aveti bugete futuva n gura sa va fut tot SRI ul si toata politia de gunoaie si blestemati !
Eugenia
15 dec 16:42
+0
VOTURI
-0
La munca! Nu la intins mîna!
Persoanele cu handicap nu au atîtea drepturi ca trîntorii ăstia!
Ia sa mai si munceasca, ca sînt tineri si opot! Doua calatorii pe semestru e suficinet!
Calator
14 dec 06:37
+0
VOTURI
-0
Studentii beneficiaza de gratuitate la circulatia cu trenurile CFR clasa a II-a. In multe cazuri ei sunt tolerati sa circule la clasa I pretextand ca ”nu stiu care este vagonul de clasa a II-a”. Drept multumire comenteaza ca ”trenurile sunt necorespunzatoare iar in vest sunt alte conditii pe care le vor si aici”, denigreaza ceilalti calatori, fac galagie. Dai un deget si iti ia toata mana.
Dunareanu
13 dec 18:49
+0
VOTURI
-0
Nu cred in dreptate1 fAC NAVETA SAPTAMANAL LA FAMILIE BV-CT retur, DAU PESTE 300 LEI PE BILETE DUS INTORS, NU GASESC BILETE CU LOC SI SUNT RIDICAT DE STUDENTI CE PLATESC ,,,,NIMIC. jIGODII SUNT CEI CE AU FACUT NEDREPTATEA ASTA IN SPERANTA OBTINERII UNUI VOT ! RUSINE DRAGNEA!
cebuc damian
13 dec 09:17
+0
VOTURI
-0
E bibe ca studenti sa tina cont de tot,absolut de tot ce sa comentat mai sus.
Anghel
11 dec 22:43
+0
VOTURI
-0
Ai cui sunteti? Ca scrieti ca Veorica "limitarea contribuie semnificativ la creșterea numărului de studenți din medii socio-economice defavorizate". Sunteti siguri ca ati vrut sa spuneti "crestere"? Da' ati protestat când guvernul PSD a taiat banii pentru naveta elevilor? Ca eu n-am auzit...
In Olanda gratuitatea trenului pentru studenti s-a taiat dupa un an, si n-a dat nimeni în bâlbâiala.
ERIC BRUNT
10 dec 12:41
+0
VOTURI
-0
i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
or
call/whatsapp:+2349057261346
Nistor
05 dec 14:02
+0
VOTURI
-0
Bursa trebuie acordata studentilor /elevilor atat pentru stimularea obtinerii de rezultate foarte bune cat si pentru sprijinirea celor care nu au mijloacele materiale necesare.Stabilirea cuantumului bursei trebuie sa aiba in vedere atat rezultatele la invatatura cat si situatia materiala a solicitantului.Bursa trebuie acordata sub forma de bunuri sau servicii(masa, cazare, naveta,rechizite,bani de buzunar,etc).Marimea bursei sa fie revizuibila semestrial.
anabella
04 nov 08:53
+0
VOTURI
-0
Subscriu la ce a zis "Zorro", cu mentiunea ca mai sunt si needucati, in sensul ca : stau cu picioarele pe bancile trenului unde se aseaza copii, sunt obraznici,raspund ironic daca indraznesti sa faci vreo observatie,etc
Stejarel Patrana
25 oct 12:22
+0
VOTURI
-0
Va luati ca prostii de studenti, in loc sa realizati (daca ati avea cu ce) ca de fapt asta e o masura de subventionare mascata a CFR-ului.
Arsene
26 sep 19:11
+0
VOTURI
-0
Oare nu populista este si masura unui salariu minim prin lege la stat ,in conditiile in care la privat este conform mersului economiei?Asta cand nici macar de consultatii medicale de urgenta nu ai parte la stat...caz patit de mine.Daca invatamantul este gratuit ,iar studentul a intrat la examen ,este normal sa aiba si transport gratuit ,nu neaparat nelimitat ,pe ruta casa - scoala .La fel navetele elevilor si profesorilor ar fi normal sa fie gratuite ,acum cativa ani naveta unui titular depasea salariul.Unde e necesitate functionala ,nu mai e vorba de populism.De asemenea blocarea sistematica a sectorului privat trebuie privita tot ca un clientelism politic ,de aceea si nu din lipsa de patriotism studentii ,si nu numai ,pleaca din tara.Nu neaparat se realizeaza dincolo ,dar macar incearca.La noi nici sa incerci nu poti.Asta este !

Doamne ajuta!
Alksu
12 sep 06:37
+0
VOTURI
-0
Paraziti! La munca impostorilor !
Vlad Tepes
03 sep 08:16
+0
VOTURI
-0
Alo, studentii, nu numai ca va veti plati trenul, fiindca ati fost imbecili si ati abuzat de ceea ce vi s-a oferit, dar va veti plati si studiile, fiindca aia mai in virsta, pe care ii jigniti non-stop, NU MAI ACEPTA CA DIN BANII LOR SA SUGETI VOI TUPEU SI CADOURI NEMERITATE. DACA NU VA PLACE , VALEA SAU PARINTII VOSTRI SA VA FINANTEZE.
MAI AVETI SI SOLUTIA DE A MUNCI, CA SA VEDETI CUM SE CISTIGA BANII SI SA MAI LASATI AROGANTA TIMPITA DIN COMPORTAMENTUL VOSTRU DE ANIMALE NEDRESATE !
florin popescu
22 aug 20:46
+0
VOTURI
-0
Am fost student bursier pe timpul lui nea Nicu.Aveam o foaie de drum dus si una intors in fiecare vacanta oficiala.N-aveai note bune n-aveai foaie de drum.Se asigura numai transportul acasa nu si pentru distractie.
mikelson
15 aug 12:01
+0
VOTURI
-0
Cand studenti spun ca "doar" 20% din biletele vandute sunt pemtru ei ai putea crede ca populatia tarii e formata in proportie de 20 de procente din studenti adica vreo 3.800.000 - 4.000.000 de cetateni romani. Pe bune?
piticu agresiv
29 iul 13:25
+0
VOTURI
-0
La munca ba ! Nu mai e loc de voi in trenuri nici in picioare. V-a dat Dragnea gratuitati si nici n-ati votat PSD asa ca vi le-a dat si degeaba. Si pe urma oricum plecati din tara...deci mai subtire.
zorro
22 iul 17:16
+0
VOTURI
-0
NU tata!......nu trebuiesc atatea facilitati acordate studentilor!.....DRAGNEA a fost cel ce a SUSTINUT si IMPUS aceste gratuitati,mai avea sa le dea gratuitati si la AVION!....tot ei ,veneau din cele mai indepartate colturi ale tarii la mitinguri in P-TA VICTORIEI cu pancarte cu DRAGNEA in zeghe,la puscarie ,UITE ca ESTE LA PUSCARIE!!!....sa mearga la el la RAHOVA si sa faca MITING!......un pensionar ,care este de acord cu LIMITAREA calatoriilor pe CFR functie de varste si merite la invatatura!....si sa fie si OBLIGATI cei de la STAT sa NU plece din tara decat dupa minim 6 ani de stat in TARA!!!....de aceea contribuim cu totii la gratuitatea invatamantului de stat!....
DOINA PALADE
22 iul 12:27
+0
VOTURI
-0
NU e corect sa aiba atatea facilitati!Ar trebui,ca la pensionari, un nr. limitat de calatorii.
CCC
18 iul 05:35
+0
VOTURI
-0
Sunteti niste milogi, gratuitate pe calea ferata (nelimitata la distanta, directie sau numar), reduceri la metrou, reduceri la STB si altele. Nu credeti ca e cam mult? Ca angajat platesc impozit pe orice venit (salariu, bonuri, legitimatii de calatorie, etc). Voi? Vreti numai drepturi, obligatii...nimic. Aaa sa stam in cluburi, discoteci, terase. Nesimtiti.
CCC
18 iul 05:31
+0
VOTURI
-0
4 calatorii gratuite dus-intors catre localitatea de domiciliu a studentului(de pana la 26 de ani) cred ca este suficient.
vlad
17 iul 11:36
+0
VOTURI
-0
Mult prea multe gratuitati in tara asta. Trebuie taiate toate, dar toate!!! Cum adica drumuri gratis? cum adica abonamente gratis??? Situatia ideala este ca oamenii sa aiba bani suficienti pt bilete si abonamente si sa decida singuri daca vor sa le cumpere sau nu. Decat sa investesti in subventii si gratuitati mai bine cresti bursele, salariile, pensiile.
nea
16 iul 22:46
+0
VOTURI
-0
studentii sa aiba reducere sau gratuitate la mersul spre localitatea de domiciliu - pe romaneste acasa. in rest este doar distractie si nu au nevoie de asemenea tentatii .. platim facultatile ca sa invete nu sa bantuie prin tara cu CFR-ul
Xulescu
16 iul 14:39
+0
VOTURI
-0
Pai... ca sa-si atraga simpatizanti si masa electorala, PSD-ul a oferit tot felul de cresteri salariale, gratuitate pe CFR pentru studenti, le-a marit bursele etc. etc. (multe altele) dar acuma, ca a ajuns Dragnea la inchisoare, PSD a inceput sa fie mai "docil" si sa asculte si sa se supuna mai mult actualului presedinte, care ne "strange surubul" (la recomandarile FMI si a altora de genul). Bineinteles, "strangand surubul" PSD va pierde din popularitate si masa electorala (omul doar la malai viseaza, salarii mai mari etc.), ceea ce va conveni cu atat mai mult actualului presedinte! (ca el uraste PSD, din clipa zero cand a ajuns presedinte)
Dar, sa zambim! Pe vremea lui Boc cei de la PDL au taiat salarii, au desfiintat spitale -- si doar asa "a iesit tara din criza" (nu oprind coruptia; adica cei care fura au continuat sa fure si atunci si acum, doar sunt "descurcareti"). Acum, reducand gratuitatile studentilor pe CFR, vom atinge "noi culmi de civilizatie si progres" (vorba lui Ceausescu, pentru cei care nu cunosc).
Intre timp coruptii au furat dintotdeauna, fura si astazi si vor fura si maine si in veci -- indiferent din ce partid provin!! USR si PNL nu sunt sfinti (coruptie zero) ci doar ...un pic "flamanzi" sa "ciupeasca" si ei ceva!! Eu asa cred cel putin!...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE