Studenții se revoltă! Pot cumpăra bilete reduse la metrou doar din trei stațiiStudenții de la drept s-au revoltat după ce oficialii au decis că își pot cumpăra bilete reduse doar din trei stații. Acestea cer să li se dea posibilitatea să cumpere bilete reduse de la toate punctele de vânzare.

Metrorex
Metrorex

Aceștia cer să se renunțe la legitimația de transport și să poată dovedi calitatea de student prin carnetul de note.

  “Guvernul a decis, în mod exagerat din punctul nostru de vedere, să instituie legitimația de transport ca unic mijloc de probă pentru ca studentul să-și poată exercita dreptul legal de achiziționare a titlului redus la metrou”, a spus Asociația Studenților în Drept din București.

Metrorex și Ministerul Transporturilor continuă să limiteze accesul studenților la titluri de călătorie reduse pentru transportul cu metroul“, așa este intitulat comunicatul de presă al Asociației Studenților în Drept (ASD) – organizație reprezentativă a studenților din cadrul Facultății de Drept a Universității din București.

Aceștia cer companiei Metrorex și Ministerului Transportului “să asigure studenților posibilitatea de a își achiziționa titluri de călătorie reduse cu 50% de la toate punctele de vânzare disponibile, pe întreaga durată a programului de lucru“.

“Pe perioada în care are loc activitate didactică, studenții își puteau exercita dreptul la abonamente reduse pentru transportul cu metroul doar în 11 dintre stațiile Metrorex, iar în cazul în care doreau să își achiziționeze cartele cu un număr mai mic de călătorii (2 călătorii, 10 călătorii, o săptămână) acest lucru se putea realiza exclusiv la punctul de vânzare de la Piața Romană”, spun tinerii.

“Într-o notă ridicată de dezinteres față de studenți, în perioada 16 iunie – 8 septembrie 2019 titlurile de călătorie reduse pot fi procurate doar din trei stații: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Piața Romană. Această politică de aplicare a legii creează deservicii studenților și le restrânge și mai mult, în mod nejustificat, exercitarea nestânjenită a dreptului la transport redus, recunoscut de art. 205, alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011”, acuză aceștia.

Asociația Studenților în Drept condamnă lipsa de interes a Metrorex pentru rezolvarea acestei probleme, care a mai fost sesizată în repetate rânduri de reprezentanții studenților, chiar recent, în iarna acestui an. Solicităm conducerii Metrorex și ministrului Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, să întreprindă de urgență măsuri pentru ca studenții să aibă posibilitatea neîngrădită de a își exercita dreptul conferit de lege. În acest sens, reiterăm solicitarea ca titlurile reduse de călătorie să poată fi achiziționate din toate punctele de vânzare, pe toată durata celor 12 luni ale anului, precum și de la automatele existente în stații“, se mai arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

Studenții se declară nemulțumiți și de introducerea legitimației de transport. “În același timp, semnalăm faptul că dovada calității de student ar trebui să se poată realiza prin orice mijloc de probă, deci și printr-o adeverință eliberată de instituția de învățământ superior, nu doar prin legitimația de transport. Guvernul a decis, în mod exagerat din punctul nostru de vedere, să instituie legitimația de transport ca unic mijloc de probă pentru ca studentul să-și poată exercita dreptul legal de achiziționare a titlului redus la metrou. În acest sens, solicităm Ministerului Transportului să renunțe la legitimațiile de transport, prin modificarea HG nr. 42/2017, calitatea de student putându-se dovedi, de exemplu, și prin carnetul de student, care se poate adapta pentru a conține și mențiunea privind forma de învățământ a studentului”, scriu tinerii.

“ASD va transmite solicitările mai sus amintite către Ministerul Transporturilor și compania Metrorex, urmând să monitorizeze punerea în aplicare a acestora, în așa fel încât studenților să nu le mai fie restrâns exercițiul dreptului la titluri de călătorie reduse pentru transportul cu metroul, inclusiv, din nefericire, într-o manieră agravată pe timpul verii”, se arată în comunicat.

Etichete: bilete reduse, Metrorex, puncte de vanzare, staţii, studenţi

0/1 COMENTARII
CCC
12 iul 06:26
+0
VOTURI
-0
Sunteti niste milogi, gratuitate pe calea ferata (nelimitata la distanta, directie sau numar), reduceri la metrou, reduceri la STB si altele. Nu credeti ca e cam mult? Ca angajat platesc impozit pe orice venit (salariu, bonuri, legitimatii de calatorie, etc). Voi? Vreti numai drepturi, obligatii...nimic. Aaa sa stam in cluburi, discoteci, terase. Nesimtiti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE