Studenții sunt pe ultima 100 de metri în căutarea locuințelor de închiriatEste luna Septembrie iar in marile centre universitare din tara febra inchirierilor a luat deja cu asalt piata imobiliara inca de la jumatatea lui august.

Studentii cauta locuinte cu chirie
Studenții caută locuințe cu chirie

Perioada inceperii facultatii coincide cu o perioada de scumpiri sezoniere asa cum arata anual listele de oferte imobiliare de la particulari si agentii. Studentii care cauta preturi bune sunt fortati sa inchirieze cu o luna sau poate chiar doua inainte de inceperea facultatii. Pentru cei care lasa gasirea unui loc pe chirie pentru ultima suta de metri, preturile lunare pot fi chiar cu pana la 20-30 de euro mai mari pe luna in cartierele Capitalei cele mai apropiate de marile universitati.

Chirii pentru studenti la pret de toamna
Odata cu inceperea lunii septembrie,ofertele imobiliare in materie de inchirieri cunosc un trend ascendent evident, mai ales pe segmentul garsonierelor si apartamentelor cu doua camere. Studentii prefera locuintele in Bucuresti care sunt aproape de statiile de metrou sau in imediata apropiere a universitatilor.
Preturile cel mai des intalnite in ofertele de la particulari si agentii incep de la aproximativ 150 de euro in zona Titan si ajung pana la 250 de euro in zona Tineretului. In Berceni si Drumul Taberei se pot inchiria garsoniere la aproximativ 180 de euro, iar in Militari, Vitan sau Dristor la preturi de pana la 250 de euro.
Pentru ca in zonele centrale chiriile sunt prea mari pentru cei mai multi studenti, se prefera zonele aflate in imediata apropiere a retelei de metrou, zone precum Dristor, 1 Decembrie, Militari sau Timpuri Noi. Pentru studenti este important ca accesul de la locuinta pana la facultate sa se poata face usor, in mod special pentru ca de multe ori cursurile se intind pe durata intregii zile cu pauze in care cei care stau aproape pot face un drum pana acasa pentru a studia sau a recupera din somnul pierdut noaptea.

Tipul de locuinte din Bucuresti preferate de studenti
Este evident faptul ca studentii prefera chiriile mici si locatiile care sunt in apropierea facultatii sau in apropierea centrelor de distractie, insa preferintele acestora se indreapta si spre alte aspecte practice.
Locuinte gata mobilate - Studentii din provincie vin in Bucuresti doar cu cateva haine si cu chef de distractie si aventura. Putini dintre acestia se gandesc macar sa investeasca in piese de mobilier asa ca la vanatoare printre anunturile imobiliare acestia sunt imediat atrasi de locuintele gata mobilate si utilate.
Locuinte cu 2 sau 3 camere - Se presupune ca studentii prefera in principal garsonierele, insa expertii site-urilor de imobiliare precum www.gimo.ro si reprezentantii agentiilor declara ca in realitate exista o intreaga piata de cereri si oferte atat pentru inchirierea unei singure camere intr-un apartament cat si pentru inchirierea unui apartament mai mare intre mai multi studenti. Studentii de anul 2 sau 3 sunt de obicei cei care formand prietenii stranse ajung sa prefere acest tip de acomodare.
Imbunatatiri - Spre deosebire de alti clienti interesati de ofertele de la proprietari si agentii, studentii nu sunt in mod necesar impresionati de imbunatatirile locuintelor din Bucuresti pe care aleg sa le inchirieze. Mult mai interesati de economii si locatie, studentii se indreapta catre locuintele mai putin aranjate dar mai convenabile. Prin comparatie cu camerele disponibile in caminele din Bucuresti, garsonierele disponibile pentru inchiriere sunt adesea mai spatioase si mai placute ca atmosfera chiar si atunci cand nu dispun de imbunatatiri impresionante.

Etichete: chirie, imobiliare, studenţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE