Studenţii vor călători gratuit cu trenul începând de miercuri, 1 februarieStudenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv.

Tren CFR
Tren CFR

"Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (...) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor", a explicat secretarul de stat.

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, conform Agerpres.

Etichete: bilete cfr, bilete cfr studenti, CFR, studenţi

0/1 COMENTARII
laur
30 ian 20:22
+0
VOTURI
-0
Mergem mai mult acasa sau sa ne plimbam in locurile frumoase, interesante. Cand este posibil, sa nu mergem cu trenurile interregio cu tarif de regio, care sunt aglomerate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE