Studiu britanic: Până în 2060 Bucureştiul ar putea ajunge cel mai bogat oraş europeanUn studiu realizat de Grosvenor Casinos, un lanţ de cazinouri din Marea Britanie, care a analizat 270 din oraşe din Europa, susţine că Bucureştiul va fi cel mai bogat oraş european în 2060, scrie Express.co.uk

Harta Bucuresti
Hartă Bucureşti
Foto: Google Maps

În prezent, topul este alcătuit de zece oraşe europene, iar printre cele mai bogate dintre acestea se numără Luxemburgul, Groningen şi Ingolstadt.

Luxemburg, oraşul-capitală al statului cu acelaşi nume, este considerat la momentul actual cel mai bogat oraş din Europa din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, potrivit studiului. Luxemburg este un oraş de bază în Europa, în ciuda dimensiunilor sale reduse, deoarece găzduieşte Secretariatul General al Parlamentului European, Banca Europeană de Investiţii, precum şi Curtea de Justiţie şi Curtea Europeană de Conturi.

Al doilea cel mai bogat oraş din Europa la momentul actual este Groningen din Olanda, un oraş tânăr din punct de vedere al populaţiei, care însumează aproximativ 40.000 de oameni . Groningen este cel mai mare oraş din nordul Olandei.

Ingolstadt ocupă locul trei în clasament, fiind un oraş german, precum Luxemburg, liderul topului actual. Oraşul este cunoscut pentru Forumul Audi şi muzeul său de maşini clasice.

Potrivit studiului până în 2025, Luxemburgul va fi detronat de Gronigen, şi va retrograda pe locul doi în lista celor mai bogate oraşe din Europa.

Studiul mai arată faptul că până în 2060 cinci oraşe germane vor continua să se numere printre cele mai bogate oraşe ale Europei.

Oraşele din Marea Britanie nu au reuşit să intre în topul celor mai bogate oraşe europene.

În prezent topul celor mai bogate oraşe din Europa este dominat de oraşe germane precum Ingolstadt sau Düsseldorf.

Top cele mai bogat oraşe europene în 2060:

1. Bucureşti, România

2. Luxemburg, Luxemburg

3. Groningen, Olanda

4. Paris, Franţa

5. Görlitz, Germania

6. Aschaffenburg, Germania

7. Dublin, Irlanda

8. Düsseldorf, Germania

9. Schweinfurt, Germania

10. Neubrandenburg, Germania

Etichete: bogate, Bucureşti, orașe, top

0/2 COMENTARII
Constantiniu Marcel
23 iul 15:35
+0
VOTURI
-0
BUCURESTIUL ESTE UN ORAS TINAR FATA DE RESTUL TARII UNDE MEDIA DE VIRSTA E FOARTE MARE.
Vlad
23 iul 11:50
+0
VOTURI
-0
Foarte interesant, Bucurestiul este si acum extraordinar de sus in clasament, insa este o pozitie artificiala. Din cauza legislatiei mult din cifra de afaceri din tara e canalizata prin oras, automat PIB-ul este mare dar ce inseamna asta pt oras? Mai nimic. Adica arata bine in topuri, dar Bucurestiul in sine pastreaza intre 5-10% din taxele incasate aici. Sigur, nici nu ar fi normal sa pastreze totul dar de fapt capitala subventioneaza masiv restul tarii, cum o fac de fapt mai toate orasele mari tin tara, subventionam saracia din restul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE