Studiu: Bucureștenii, mai cinstiți decât praghezii și madrilenii. VEZI REZULTATELEUn test realizat de Reader's Digest, care a lăsat nesupravegheate portofele în 16 oraşe din lume şi a aşteptat apoi să vadă câte dintre ele sunt predate autorităţilor, a arătat care sunt cele mai oneste locuri de pe Planetă. Bucureștenii s-au dovedit mai onești decât locuitorii unor orașe precum Zurich, Madrid sau Praga. 

Bucurestenii, mai cinstiti decat madrilenii
Bucureștenii, mai cinstiți decât madrilenii

Printre oraşe au fost şi metropolele New York, Londra sau Mumbai. În fiecare oraş au fost "pierdute" 12 portofele cu câte 40 de euro înăuntru, dar şi cu datele de contact ale proprietarului, cât şi cu fotografii de familie ale acestuia. Din cele 192 de portofele, doar jumătate au fost returnate, însă rezultatele au variat foarte mult de la un oraş la altul. În Helsinki, capitala Finlandei, 11 din cele 12 portofele au fost returnate. La capătul opus, în Lisabona (Portugalia), un singur portofel a ajuns la autorităţi, iar acesta a fost predat de către un cuplu de turişti olandezi.

În Bucureşti au fost returnate doar patru portofele, la fel ca la Rio de Janeiro şi Zurich, fiind la egalitate cu acestea în top, pe locul 11. În Capitala României trăiesc oameni mai cinstiţi decât în Praga (3 portofele returnate), Madrid (2) şi Lisabona. Pe de altă parte, Budapesta ocupă locul 3 în ierarhie, cu opt portofele recuperate, scrie evz.ro.

Studiul arată că nu este foarte important nivelul de trai al oraşului când vine vorba de onestitate. De exemplu, în Mumbai - cel mai sărac oraş din cadrul experimentului - au fost înapoiate 9 portofele (fiind al doilea oraş în topul onestităţii) - în timp ce în Zurich, unde nivelul de trai este mult mai ridicat, doar patru portofele s-au întors la stăpânii de drept.

TOPUL CELOR MAI ONESTE ORAŞE

1. Helsinki, Finlanda - 11 din 12 portofele

2. Mumbai, India - 9 din 12

3. Budapesta, Ungaria - 8 din 12

3. New York City, SUA - 8 din 12

5. Moscova, Rusia - 7 din 12

5. Amsterdam, Olanda - 7 din 12

7. Berlin, Germania - 6 din 12

7. Ljubljana, Slovenia - 6 din 12

8. Londra, Marea Britanie - 5 din 12

8. Varşovia, Polonia - 5 din 12

11. Bucureşti, Romania - 4 din 12

11. Rio de Janeiro, Brazila - 4 din 12

11. Zurich, Elveţia - 4 din 12

14. Praga, Cehia - 3 din 12

15. Madrid, Spania - 2 din 12 1

16. Lisabona, Portugalia - 1 din 12.

O altă cercetare internaţională, făcută de revista Reader's Digest în anul 2007, clasa Bucureştiul pe penultimul loc în Topul Oraşelor Politicoase. Ce greșeli facem și de ce, aflați aici.

Etichete: bucureşteni, portofel, studiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE