STUDIU: Majoritatea antreprenorilor tineri câştigă sub 1000 de euro pe lunăAproape trei sferturi dintre antreprenorii de startup câștigă sub 1000 euro pe lună. Conform unui studiu privind startup-urile românești, 30% dintre ei câştigă sub 500 euro lunar.

STUDIU: Majoritatea antreprenorilor tineri castiga sub 1000 de euro pe luna
STUDIU: Majoritatea antreprenorilor tineri câştigă sub 1000 de euro pe lună
Foto: aiesecbucharest.ro

Conform studiului, realizat de EY România și Impact Hub, antreprenorul unui startup are între 25 și 35 de ani, muncește 10 ore pe zi, este la prima inițiativă antreprenorială, câștigă sub 1.000 de euro pe lună și merge cel puțin o dată pe săptămână la un eveniment de networking.

"71% dintre antreprenorii de startup câștigă mai puțin de 1.000 euro pe lună, 38% având venituri sub 500 euro. 50% conduc un startup cu mai puțin de un an vechime. 54% sunt asociați cu cel puțin un cofondator în afacere, iar 61% sunt la prima inițiativă antreprenorială. Orele pe care le muncesc antreprenorii de startup în medie pe zi pentru a crește afacerea este de zece. 64% merg cel puțin o dată pe săptămână la un eveniment de networking", se arată în studiu, conform agerpres.ro.

Barometrul analizează răspunsurile a 301 fondatori ai unei afaceri de tip startup din România cu privire la stadiul de dezvoltare a celor cinci piloni EY de susținere a antreprenoriatului — impozitare și reglementare, acces la finanțare, ajutor coordonat, cultură și educație antreprenorială.

Funcția de business cel mai des citată ca fiind cea mai interesantă pentru antreprenori este cea de general manager, urmată de marketing și PR, la celălalt pol aflându-se funcția financiar-contabilă și cea de HR (resurse umane).

Antreprenorii din industria IT sunt într-o mai mică măsură la prima inițiativă antreprenorială (48%), cei mai mulți (52%) fiind cel puțin la a doua inițiativă. Educația este industria în care numărul de startup-uri create de antreprenori debutanți este egal cu cel cu startup-uri ale antreprenorilor maturi. Cele mai multe startup-uri de antreprenori debutanți se află în industriile creative (71%). Studiul are la bază un chestionar făcut în perioada 2 septembrie — 15 decembrie 2015.

Etichete: antreprenor, salariu antreprenor, tanar antreprenor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE