Primul pas pentru transformarea RATB în societate comercială. Studiul de oportunitate, aprobatConsiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi studiul de oportunitate privind transformarea RATB în societate comercială.

Primul pas privind transformarea RATB in societate comerciala. Studiul de oportunitate, aprobat
Primul pas privind transformarea RATB în societate comercială. Studiul de oportunitate, aprobat
Foto: economica.net

Prin transformarea în societate comercială, personalul RATB ar fi preluat complet. Totodată, acţionarii societăţii ar fi Consiliul general al Municipiului Bucureşti - acţionar majoritar şi Asociaţia salariaţilor din RATB- acţionar minoritar, însă, iniţial, ar exista doar un acţionar unic - CGMB.

Transformarea RATB în societate comercială ar urma să fie făcută în 12 etape, până la 1 ianuarie 2017. 

"Recomandam ca toate categoriile de beneficiari de gratuitati si reduceri de 50% la pretul abonamentelor sa calatoreasca pe baza de carduri. Cardurile vor fi incarcate cu valoarea titlurilor de calatorie aprobate prin hotararile Consiliului General, valabile din luna eliberarii, pana inceteaza calitatea pentru care i-a fost acordata. Luarea in evidenta (incarcarea cardului cu titlul de calatorie aferent gratuitatii) trebuie sa se realize lunar, intrucat solicitarea subventiei pentru gratuitati si reduceri, in conditiile prevazute in viitorul Contract de delegare si facturarea subventiei pentru gratuitati si reduceri se realizeaza lunar. Aceasta si datorita faptului ca acest tip de subventie este purtatoare de TVA si RATB trebuie sa-si onoreze lunar obligatiile fiscale legate de TVA-ul", se precizeaza in studiul de oportunitate adoptat.

Printre avantajele acestei transformări se numără faptul că RATB va putea accesa fonduri europene, va exista un contract de delegare de gestiune între municipalitate şi RATB, astfel încât subvenţia pe care primăria o da către regie să fie pe măsura serviciilor.

 

Etichete: RATB, RATB societate comercială, studiu ratb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE