Studiul românesc privind impactul cutremurului în Capitală, o necunoscută pentru prefectUn cutremur produs noaptea in Bucuresti ar duce la 450.000 de victime, potrivit INCERC
Un cutremur produs noaptea in Bucuresti ar duce la 450.000 de victime, potrivit INCERC

Săptămâna trecută, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, citând un studiu american, că un cataclism de dimensiunea celui din 4 martie 1977 ar duce la 500.000 de victime. Prefectul Mihai Atănăsoaie susţine acum că Oprescu a scos cifra din ”pălărie”. Deşi pare foarte sigur că cercetarea citată de Oprescu este o invenţie, Atănăsoaie nu are habar de analiza efectuată de specialiştii INCERC, care arată că în cazul producerii unui sesism asemănător celui din '77 numărul victimelor va ajunge la 450.000. Întrebat dacă ştia de cercetarea făcută de specialiştii români, prefectul a dat din umeri. "Nu ştiam de acest studiu. Voi analiza cu specialiştii şi apoi mă voi pronunţa", a declarat prefectul, citat de cotidianul Gandul.

Conform cercetătorilor români, numărul victimdelor va fi de 450.000 de persoane în cazul unui cutremur cu epicentrul în Munţii Vrancei, cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs în timpul nopţii. În cazul unei mişcări tectonice de magnitudine mare, dar în timpul zilei, numărul victimelor s-ar reduce cu până la jumătate, potrivit INCERC.

Etichete: cutremur, prefect, seism, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Florica
15 Mar 13:54
+0
VOTURI
-0

Ce treaba are domnul prefect?E omul guvernului si face ce spun Udrea sau Boc!Bucurestenii si tot ce e legat de oras,sunt misiunile lui Oprescu!Dar putea,cel putin sa taca din gura,domnul prefect,nu sa-l acuze pe Oprescu !

andra
14 Mar 12:46
+0
VOTURI
-0

aceste studii pot foarte usor sa n-aiba nicio noima. cand va veni cutremuru, ne vom trezi la realitate instant si imi vine sa cred ca vor exista mai multe victime decat se precizeaza in studiu. sper ca si oprescu sa deschida ochii si sa nu ne mai abureasca atat...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h