SUA acceptă numirea lui George Maior în funcția de ambasadorGeorge Maior este oficial noul ambasador al României la Washington, după ce Statele Unite ale Americii au acceptat numirea sa în această funcție. Acordul Departamentului de Stat al SUA a ajuns la președintele Klaus Iohannis, care l-a semnat și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Iohannis a semnat decretul de numire a lui Maior in functia de ambasador al Romaniei in SUA
Iohannis a semnat decretul de numire a lui Maior în funcția de ambasador al României în SUA
Foto: www.mesagerulromanesc.info

George Maior era singurul ambasador pentru care șeful statului nu semnase decretul, la 12 iunie. Acordul Departamentului de Stat, elementul care lipsea pentru ca Maior să-şi poată ocupa noua funcţie, a ajuns abia acum la partea română, potrivit realitatea.net.

Premierul interimar Gabriel Oprea a înaintat toate actele necesare președintelui Klaus Iohannis, care a semnat decretul de numire, ce urmează a fi publicat în Monitorul Oficial, la debutul săptămânii viitoare. Potrivit surselor oficiale, citate de "Evenimentul zilei", procedura în cazul lui George Maior a fost extrem de rapidă, fiind neobișnuit ca un ambasador la Washington să fie confirmat în doar patru săptămâni.

George Maior a deţinut opt ani funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii şi a demisionat din funcţie în ianuarie anul acesta. Celelalte propuneri ale preşedintelui Iohannis, între care Adrian Cioroianu, Emil Hurezeanu şi Mihnea Motoc au îndeplinit deja toate condiţiile pentru a se instala în noile funcţii.

Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat. În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic, potrivit aceleiași surse.

Între anii 1992 şi 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcţia de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.

Etichete: ACCEPT, ambasador, funcţie, george maior, Klaus Iohannis, numire, SUA

0/1 COMENTARII
Cris
27 iun 13:35
+0
VOTURI
-0
Ar fi fost culmea tampeniei sa nu accepte, dat fiind trecutul lui Maior...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h