SUA ar fi bombardat accidental un spital în care opera organizaţia Medici fără FrontiereUn bombardament aerian al SUA ar fi lovit accidental un spital operat de Medici Fara Frontiere (MFF), a spus un purtator de cuvant al NATO. Bombardamentul s-a soldat cu moartea a trei angajaţi ai organizaţiei Medici fără Frontiere, în Afganistan, iar alte 30 de persoane sunt dispărute.

SUA ar fi bombardat un spital in care opera organizatia Medici fara Frontiere
SUA ar fi bombardat un spital în care opera organizaţia Medici fără Frontiere
Foto: stirileprotv.ro
Grupul medical a blamat atacul aerian pentru distrugerea in orasul afgan Kunduz a unitatii sanitare si pentru uciderea a trei membri MFF, informeaza Reuters, citată de Hotnews.ro.
Luptele au fost aprinse saptamana aceasta in capitala de provincie afgana, recapturata de fortele guvernamentale de la talibanii ce o cucerisera luni, marcand cea mai mare victorie din ultimii 14 ani de insurgenta.
 
Brian Tribus, purtator de cuvant in cadrul NATO a declarat ca lovitura aeriana "ar fi putut sa provoace daune colaterale intr-o facilitate medicala din apropiere". Incidentul este investigat.
 
MFF a spus ca 30 de persoane din cadrul personalului sau sunt inca dati disparuti dupa distrugerea partiala a centrului de traumatologie, lovit de mai multe ori in cadrul unui bombardament sustinut.
 
"Suntem profund socati de atac, de uciderea personalului nostru si a pacientilor si de modul grav in care este afectata ingrijirea medicala in Kunduz", a declarat intr-un comunciat de presa Bart Janssens, directorul de operatiuni al gruparii umanitare.
 
Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a spus ca loviturile SUA au luat la tinta spitalul si au ucis pacienti, doctori si asistente. Niciun din luptatorii sai nu era in spital la momentul atacului, a transmis grupul militant.
 
MFF a precizat ca nu se stie inca numarul exact al victimelor provocate de atac si ca membrii sai trateaza pacientii si membrii personalului care au fost raniti.

Etichete: bombardament, medici fara frontiere, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE