SUA răspund amenințării Rusiei și trimit arme în Estul EuropeiAmericanii vor să înarmeze ţările din Estul Europei. Potrivit New York Times, Statele Unite vor creşte de patru ori bugetul pentru cheltuielile militare în Europa până la nivelul de 3,4 miliarde de dolari, în 2017.

SUA raspunde amenintarii Rusiei si trimite arme in Estul Europei
SUA răspunde amenințării Rusiei și trimite arme în Estul Europei

Președintele Barack Obama intenționează să crească substanțial cheltuielile NATO pentru armament greu, vehicule blindate și echipamente în țările din Europa Centrală și de Est, scrie New York Times. Oficialii administrației americanii au spus că aceasta este o mișcare care are ca scop descurajarea Rusiei în acțiunile de agresiune în regiune.

Casa Albă va cheltui mai mult de 3,4 miliarde de dolari pentru armament și echipament militar în Europa în 2017, au declarat luni mai mulți oficiali americani, de patru ori mai mult decât bugetul actual de 789 de milioane de dolari.

Acest echipament militar va fi folosit de forțele americane și NATO, asigurându-se că alianța poate menține o luptă în regiune, în orice moment.

Deși activitatea militară a Rusiei s-a mai liniștit în estul Ucrainei, în ultimele luni, Moscova continuă să mențină o prezență militară în zonă, fiind ajutată de forțele pro-ruse.

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu a comentat la Realitatea TV decizia SUA privind suplimentarea bugetului pentru cheltuieli militare în Europa.

”Este vorba despre un dublu semnal pe care SUA în mod corect îl transmit către Rusia. Este clar că gradul de amenințare al NATO dinspre Est, datorat lipsei de predictibilitate al Rusiei, a determinat această înarmare din direcția SUA. Este un semnal și din partea NATO. Dupa cum stim in cateva luni va avea loc Summitul NATO de la Varsovia, statele si-au exprimat temele de securitate cat se poate de serios. Din acest punct SUA da un semnal de alarma catre parteneri pentru a vedea cat de serioase sunt aceste probleme de securitate. Este un momnent de clarificare, este un moment de pozitionare in ceea ce priveste problemele de securitate. Situatia etse complicata, cu un conflict inghetat in Ucraina, care nu avanseaza spre Vest dar care nu da semne de relaxare. Dupa parerea mea, ambele semnale creeaza o stare de incertitudine care pentru cei care analizeaza sistemele de securitate este inacceptabila”, a mărturisit Diaconescu.

 

 

Etichete: arme, Europa de Est, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE