SUA trimit un distrugător în Marea Neagră, ca răspuns la acţiunile RUSIEIStatele Unite trimit din nou distrugătorul USS Porter în Marea Neagră, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. 

Exercitiu naval de aparare in Marea Neagra, cu 12 nave romanesti si un distrugator american
Exercițiu naval de apărare în Marea Neagră, cu 12 nave românești și un distrugător american
Foto: ziare.com

Distrugătorul Porter face parte din Flota a 6-a a SUA, dislocată în Marea Mediterană. USS Porter a mai fost trimis în Marea Neagră şi în luna iulie 2015.

Misiunea din prezent se desfăşoară " în mod special, în lumina intervenţiei Rusiei în Ucraina", subliniază Comandamentul European al SUA (EUCOM). USS Porter a trecut deja prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, intrând din Marea Egee în Marea Neagră.

SUA nu precizează ce misiuni specifice va executa USS Porter în zilele următoare, amintind doar obiectivele generale ale Operaţiunii Atlantic Resolve. Aceasta demonstrează „angajamentul permanent al SUA pentru asigurarea securităţii colective a NATO şi este dedicată păcii şi stabilităţii în regiune".

USS Porter este un distrugător purtător de rachete din clasa Arleigh Burke şi are baza la Rota (Spania).

La misiunile anterioare în Marea Neagră, distrugătoarele americane au intrat în apele teritoriale ale Bulgariei şi României, iar în unele cazuri – şi în cele ale Ucrainei, participând la exerciţii navale comune.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE