SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ Ce subiecte au primit eleviiSUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ. Subiectele de mai jos trebuie rezolvate de elevii de clasa a VIII-a în cadrul simulării. Ministerul Educației Naționale (MEN) a organizat luni, la nivelul întregii țări, simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, la acestea fiind așteptați să participe peste 450.000 de elevi. Subiectele şi baremul de corectare pot fi vizionate pe edu.ro.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ. Elevii de clasa a VIII-a au începul luni simularea pentru evaluarea naţională 2017, prima probă fiind de limba română. În perioada 13-17 martie, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează simularea pentru examenul de evaluare naţională 2017, prima probă fiind cea de limba şi literatura română. Potrivit calendarului stabilit, prima probă la evaluare naţională 2017 are loc luni, 13 martie, şi este la limba română, pe 14 martie se desfăşoară proba de limbă maternă, iar pe 16 martie proba scrisă la matematică din cadrul simulării pentru evaluarea naţională 2017. 

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ. Luni vor fi susținute proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a) — bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), iar marți, proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) — bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a) de către elevii aparținând minorităților naționale.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, joi vor avea loc proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) — proba obligatorie a profilului — bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), iar vineri, proba E)d) — proba la alegere a profilului și specializării — bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a).

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ.

"Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizează MEN.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.

Anul trecut, rata de prezență la simularea evaluării naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.

În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. BAREM de CORECTARE LIMBA ROMÂNĂ.

Etichete: barem de corectare evaluarea nationala, evaluarea naţională, subiecte evaluare nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE