SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 potrivit edu.ro. Ce au avut elevii de rezolvat? UPDATESUBIECTE ROMÂNĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 potrivit edu.ro. Elevii încep luni cu prima probă scrisă. Peste 144.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt înscrişi la Evaluarea Naţională, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, examenul fiind organizat în peste 4.000 de centre. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, duminică, că va deschide o linie telefonică la care pot fi sesizate eventuale disfuncţionalităţi.

EVALUARE NATIONALA
EVALUARE NAŢIONALĂ

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 potrivit edu.ro. UPDATE 10.30 Elevii au avut de demonstrat că poezia "Ploaia", de Magda Isanos, aparţine genului liric. Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă. Primul subiect s-a referit la basm - încadrarea acestuia în genul literar.   Un al subiect a constat în întrebări puse după citirea unui text la prima vedere. 

UPDATE 9:50 La Evaluare Nationala Romana, elevii au avut de argumentat de ce poezia apartine genului liric, iar la subiectul al doilea au avut de scris despre o competitie sportiva.

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 potrivit edu.ro. Elevii încep luni cu prima probă scrisă. 

 Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 144.890 de candidaţi, dintre care 144.740 din seria curentă şi 150 din seria anterioară, iar examenul va fi organizat în 4.164 de centre.

Luni, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Matematică. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 potrivit edu.ro. Elevii încep luni cu prima probă scrisă. 

Totodată, Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor implicaţi în acest examen, începând de luni, linia TELVERDE 0800801100, numărul de telefon putând fi apelat gratuit. Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri), precizează Ministerul Educaţiei.

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finală fiind cea după contestaţie.

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 potrivit edu.ro. Elevii încep luni cu prima probă scrisă. 

Etichete: Elevii încep luni cu prima probă scrisă, EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017, potrivit edu.ro, subiecte romana

0/1 COMENTARII
Cristian
19 Jun 20:50
+0
VOTURI
-0
Oferim munca pe internet: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE