Suciu: Premierul va considera din acest moment sectorul de sănătate prioritatea guvernăriiPremierul Dacian Cioloș va considera, din acest moment, sectorul sanitar drept prioritatea numărul unu a guvernării, urmând ca Executivul să dispună măsuri pe termen scurt și mediu pentru menținerea și recâștigarea încrederii în sistemul de sănătate.

Suciu: Premierul va considera din acest moment sectorul de sanatate prioritatea guvernarii (Foto monitorulcj.ro)
Suciu: Premierul va considera din acest moment sectorul de sănătate prioritatea guvernării (Foto monitorulcj.ro)

"Au părut în spațiul public o serie de informații și suspiciuni legate de sectorul de sănătate, suspiciuni legate de stadiul infecțiilor nosocomiale, de utilizarea inadecvată a secțiilor de sănătate din spitale sau de eficiența utilizării dezinfectanților intraspitalicești. Pentru a clarifica, menține și a recâștiga încrederea în sistemul sanitar, premierul Dacian Cioloș va considera, din acest moment, sectorul de sănătate prioritatea numărul unu pentru următoarele luni a actului de guvernare. În consecință, Guvernul își asumă o serie de măsuri, unele urgente, pe termen scurt, pentru detensionarea situației, și altele structurale, pentru perioada imediat următoare", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

În privința măsurilor pe termen scurt, Suciu a precizat că premierul a trimis Corpul de control pentru a începe o anchetă la nivelul Comisiei pentru produse biocide de pe lângă Ministerul Sănătății, comisie care stabilește caietele de sarcini și criteriile de utilizare a dezinfectanților intraspitalicești.

"Vrem să știm dacă au fost respectate criteriile și dacă s-au respectat toate standardele pentru procedurile acreditate de dezinfecție. Totodată, Corpul de control al primului-ministru va analiza rigoarea metodologică a inspecțiilor de sanitație realizate de Ministerul Sănătății în ultimele zile, pentru a avea garanția corectitudinii rezultatelor transmise în ultimele zile", a explicat purtătorul de cuvânt, adăugând că, în caz contrar, rezultatele acestor controale vor fi trimise Parchetului care deja s-a sesizat.

Totodată, Suciu a anunțat că premierul Cioloș va solicita măsuri administrative care se impun dacă aceste rezultate nu sunt cele conforme.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Guvernul pregătește pentru următoarea ședință o hotărâre prin care se vor aloca fonduri pentru acreditarea laboratorului ICECHIM în procedură de urgență.

"E inacceptabil să nu existe un laborator acreditat din 2007 și să nu putem avea o rigoare certificată în ceea ce privește analizele spitalicești. Vom continua să utilizăm expertiza acestui laborator și trimitem pentru analize eșantioane de teste și pentru concentrația produselor de dezinfecție. Primul-ministru i-a cerut ministrului Sănătății să implementeze accelerat programul de măsuri împotriva infecțiilor nosocomiale, anunțat săptămâna trecută", a arătat Suciu, citat de Agerpres. 

Etichete: dan suciu, prioritate guvernare, sănătate

0/1 COMENTARII
qwert
05 May 22:42
+0
VOTURI
-0
Acelasi Dan Suciu promitea la inceputul lui ianuarie ca fabulosul guvern al dl Ciolos va scoate taxa pe saracie a.k.a cass pt persoanele fara venit si uite ca nu s-a scos, ceva promisiuni dar nu s-a aprobat inca nimic iar oamenii trebuie sa plateasca 68 lei/luna desi nu folosesc sistemul de stat pt a imbogati buzunarele unor companii din astea cu patroni cu averi prin panama sau te miri unde!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE