Summit al ţărilor central şi est-europene, pentru criza imigranțilorPreşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a convocat pentru duminică la Bruxelles un summit al ţărilor central şi est-europene pentru a analiza situaţia creată de criza refugiaţilor din Balcanii Occidentali, transmit Reuters, AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Peste 30 de imigranti, descoperiti dintr-un camion inmatriculat in Romania. AU FOST REȚINUȚI
Peste 30 de imigranţi, descoperiți dintr-un camion înmatriculat în România. AU FOST REȚINUȚI
Foto: mariustuca.ro

"În lumina situaţiei de urgenţă din ţările aflate pe ruta migratorie din Balcanii Occidentali, este nevoie de mai multă cooperare, de consultări mai extinse şi de acţiuni operaţionale imediate. Obiectivul întâlnirii va fi acela de a conveni concluzii operaţionale comune care să poată fi implementate imediat", se arată într-o declaraţie a Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, Juncker i-a invitat pe şefii de stat sau de guvern din Austria, Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia, România, Slovenia, Ungaria - state membre ale Uniunii Europene -, Macedonia şi Serbia.

La reuniunea de pe 25 octombrie, prevăzută să înceapă la 16:00 ora României şi urmată de o cină de lucru, vor mai lua parte Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Antonio Guterres, Biroul European de Sprijin pentru Azil şi Agenţia europeană pentru gestionarea cooperării operaţionale la frontierele externe ale UE - Frontex. AGERPRES

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE