Summitul țărilor din flancul estic al UE și NATO va avea loc la București, în noiembrieMinistrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat miercuri la Varșovia că România intenționează să găzduiască, toamna aceasta, un summit al șefilor de stat din flancul estic al UE și NATO.

Summitul flancului estic al UE si NATO va avea loc la Bucuresti, in noiembrie
Summitul flancului estic al UE și NATO va avea loc la București, în noiembrie
Foto: mae.ro

Bogdan Aurescu a anunțat reuniunea țărilor din falncul estic al UE și NATO, invocând recenta 'întrevedere fructuoasă' dintre președinții polonez și român, potrivit Agerpres.

Flancul estic al NATO se întinde de la republicile baltice în nord până în Turcia, în sud-est, trecând prin Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria, amintește AFP.

În timpul unei conferințe de presă la Varșovia, ministrul de externe al României și omologul său polonez Grzegorz Schetyna, și-au exprimat totodată intenția de a-și dezvolta contactele cu Turcia.

Cei doi miniștri de externe au menționat că, în timpul summitului Parteneriatului Estic, care se va desfășura în zilele de 21 și 22 mai la Riga, vor susține aspirația Ucrainei și Georgiei de a vedea eliminate vizele pentru cetățenii lor care doresc să călătorească în țări ale UE.

'În urmă cu un an, au fost eliminate vizele pentru Republica Moldova și acest lucru nu a creat nicio problemă în spațiul european', a spus Aurescu, precizând că o jumătate de milion de cetățeni moldoveni au obținut deja pașapoarte biometrice și au putut călători în spațiul Schengen. '25.000 de pașapoarte biometrice au fost eliberate locuitorilor din (regiunea separatistă) Transnistria', a spus ministrul Aurescu, care a estimat totodată, potrivit AFP, că un proces paralel ar putea viza Donbasul separatist din Ucraina, întărind de facto legăturile acestuia cu Kievul.

Etichete: Bogdan Aurescu, Bucureşti, flancul estic, NATO, summit bucuresti, UE, varsovia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h