Sunt caminele de batrani o alegere buna pentru apropiatii nostri?Daca aveti un prieten sau o ruda in varsta, cu siguranta veti intelege cat de stresant si suparator poate fi sa ii vedeti cum se lupta cu batranetea de acasa in fiecare zi. Este cu atat mai greu cand aveti o responsabilitate activa de a-i ajuta, de a intretine o familie si de a tine intr-un mod eficient si un loc de munca. Pentru astfel de situatii au aparut profesionisti in domeniul sanatatii ce au rolul de a-i ajuta pe aceia care se regasesc in aceasta situatie si pentru a ii ingriji pe cei apropiati lor intr-un mod profesionist, cu daruire si compasiune.

Caminele de batrani
Caminele de batrani

Partile pozitive ale unui camin de batrani 

Se poate intelege de ce publicul larg se simte nelinistit si temator priviind casele de ingrijire pentru batrani, date fiind numeroasele povesti auzite de la parinti si de la cei care au avut relatii cu un camin de batrani de stat sau privat in trecut. Adevarul este ca azilele de batrani nu mai sunt cum au fost odata. Legea este mult mai stricta priviind infiintarea si desfasurarea de activitati intr-o astfel de institutie, controalele sunt mult mai severe, amenzile de asemenea, iar reclamatiile sunt luate in considerare intr-un mod strict si profesionist. De asemenea, numarul tot mai mare al acestor institutii a dus la o concurenta semnificativa, lucru care ii determina pe acesti patroni de camine de batrani private sa puna accent pe servicii de calitate si pe preturi cat mai accesibile. Este adevarat ca lucruri de imbunatatit pot avea loc in multe dintre aceste cazuri dar este important sa intelegem ca in multe astfel de centre pentru ingrijire seniori exista oameni obijnuiti care au o pasiune pentru a ii ajuta pe altii si care realizeaza ca ingrijirea unei alte persoane si oferirea unei calitati mai bune a vietii este cel mai mare lux pe care l-ar putea oferi vreodata cuiva.

Astfel de centre sunt recomandate atat pentru cei care nu se pot ingriji singuri cat si pentru cei care si-au pierdut partenerul de viata, avand astfel o sansa de a trai cu alti oameni asemanatori. Personalul dintr-un camin de batrani este disponibil 24/7, 7 zile pe saptamana, lucru care este mult mai important decat vizitele ocazionale la domiciliu al unui ingrijitor. O mare majoritate ale azilelor de batrani raspund acum si nevoilor nutritionale ale rezidentilor sai, avand diete speciale si care au lucrat la furnizarea de servicii atente cu accent pe satisfactia rezidentilor si al familiilor acestora.

Aspectele negative ale azilelor de batrani 

Este adevarat ca aceste institutii percep un tarif lunar pentru a gazdui persoane care necesita ingrijire si atentie speciala. Aceste tarife pot incepe de la 1800 de lei si pot depasi chiar si 4000 de lei lunar tinand cont de nivelul de ingrijire si de serviciile oferite. Pentru multe familii aceste sume sunt greu de acoperit chiar daca in unele cazuri primesc si ajutor de la stat. Totusi, daca se ia in considerare chiria unei astfel de institutii, mancarea, intretinerea, caldura, menajul, preturile azilele de batrani sunt oarecum justificate tinand cont ca si angajatii mai trebuiesc platiti iar profitul mai trebuie sa existe si el. Din pacate, multe camine de batrani isi platesc angajatii cu salarii destul de mici, atragand astfel mai multe persoane neexperimentate din domeniu, astfel fiind explicate si preturile destul de mici pe care le percep anumite institutii. Pe o nota usor diferita, aveti grija la casele de batrani care nu prezinta semne de curatenie, nu exista scuze pentru lipsa de igiena pe care anumite astfel de institutii o prezinta, de aceea incercati sa le evitati.

Cum sa alegeti cel mai bun azil de batrani 

Este posibil sa vizitati cateva astfel de centre pana cand veti gasi unul adecvat si potrivit cerintelor dvs. Va puteti baza pe recomandarile apropiatilor sau pe opiniile altor persoane din mediul online. Daca un azil de batrani are o recomandare buna, echipamente de ingrijire si dotari moderne puteti fi siguri ca acestia pun accent pe servicii de buna calitate si ca se mandresc cu acest lucru. Un centru de batrani bine sustinut si ingrijit este un factor pozitiv pentru sanatatea celor care locuiesc acolo si pentru siguranta lor. Preturile, caracterul celor care va intampina, experienta si modul in care isi desfasoara activitatea infirmierele si personalul medical, toate acest sunt un factor decisiv. Pastrati-va toate optiunile deschise si adoptati o abordare impartiala, puneti orice poveste pe care ati auzit-o priviind aceste institutii in spatele dvs. si faceti o incercare obiectiva si atenta. Nu in ultimul rand, incercati sa il implicati si pe beneficiarul final al acestor servicii in decizia dvs. daca este posibil si oferitii acestuia tot suportul si dragostea necesara pentru a putea face acest pas intr-un mod cat mai usor.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE