Supermarketul Auchan care a îmbolnăvit 18 clienți, găsit din nou cu marfă stricatăAlte peste 300 de kilograme de produse alimentare expirate au fost gasite la hipermarketul Auchan din Constanta de inspectorii sanitari veterinari care au dat o amenda de 2.000 de lei si au suspendat temporar activitatea autoservirii magazinului, dupa ce si Protectia Consumatorului a gasit nereguli, informeaza Mediafax.

Carne stricata, la Auchan
Carne stricată, la Auchan
Foto: bzi.ro

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare si Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, sambata, inspectorii sanitari veterinari au facut un control la autoservirea de la hipermarketul Auchan, in urma caruia au descoperit 327 de kilograme de carne si produse alimentare cu termenul de valabilitate depasit.

In aceste conditii, magazinul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar activitatea autoservirii a fost suspendata temporar, pana la remedierea deficientelor.

Inspectorii sanitari veterinari au recoltat si probe din mancarea servita clientilor, rezultatele urmand sa fie prezentate saptamana viitoare.

Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta aratau, intr-un comunicat transmis sambata, ca inspectorii institutiei au facut verificari la sectorul de gastronomie al hipermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

In urma controlului, a fost gasita la comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare - orez sarbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la gratar - care nu respectau conditiile de depozitare.

De asemenea, inspectorii CJPC au descoperit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta de porc, carne la garnita si crema de zahar cu termenul de valabilitate depasit.

¬In spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie prima (merluciu, file somon, medalion somon, pastrav) cu etichete reprezentand data congelarii 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a facut in conditii improprii (imersate in apa) ce a dus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator¬, se mai arata in comunicatul CJPC Constanta.

Intreaga cantitate de preparate culinare si materie prima - 140 de kilograme - a fost oprita de la comercializare.

Astfel, magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei si s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor.

Controlul a fost facut dupa ce, in urma cu cateva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfectii alimentare, in conditiile in care au mancat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan din Constanta.

0/1 COMENTARII
Cris
28 Dec 10:54
+0
VOTURI
-0
I-au ucis cu 2000 lei amenda. Bine ca la buticari dau de la 3000 in sus amenda.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE