Supermarketurile cu profit mai mare ar putea fi impozitate suplimentar în RomâniaParlamentarii au depus o iniţiativă legislativă în Senat care vizează introducerea unei suprataxe pentru supermarketurile care au profit anual de peste 3 milioane de euro.

Supermarketurile cu profit mai mare ar putea fi impozitate suplimentar in Romania
Supermarketurile cu profit mai mare ar putea fi impozitate suplimentar în România
Foto: evz.ro

Contribuabilii care desfăşoară activităţi economice de natura supermarketurilor sunt obligaţi, pe lângă plata impozitului de 16%, şi la plata unei cote de impozit suplimentar în funcţie de valoarea venitului anual, astfel: 0,5% pentru suma ce depăşeşte 3 milioane de euro pe an, 1,2% pentru suma ce depăşeşte 50 de milioane de euro pe an, se arată în textul iniţiativei, conform mediafax.ro.

Aceasta este semnată de mai mulţi deputaţi independenţi, la care se adaugă 3 social-democraţi, 2 liberali, 2 deputaţi PC şi unul din UDMR.

''În timp ce o mulţime de comercianţi mici au pus lacătul pe uşă din cauza scăderii dramatice a vânzărilor, afacerile lanţurilor de retail din România merg ca pe roţi. După înghesuiala de la casele de marcat se vede că au succes. Românii munces din greu în străinătate, trimit bani în ţară, iar patronii acestor mega magazine din afară îşi vând mărfurile în România şi îşi duc profitul în ţările lor, plătind taxe şi impozite la fel ca micii comercianţi din ţara noastră. Suplimentar, ei percep de la furnizorii autohtoni o serie de taxe şi comisioane pentru a primi, depozita şi desface marfa'', argumentează parlamentarii.

Ei propun şi o întrebuinţare pentru banii colectaţi, propunere care figurează însă doar în expunerea de motive, nu şi în textul legii.

''Cu banii colectaţi din această suprataxă statul prin intermediul Ministerului Economiei demarează programe care să asigure creşterea ponderii micilor comercianţi în vânzări cu amănuntul, punând astfel presiune pe preţurile fixate de supermarketuri'', spun semnatarii.

Etichete: impozit, profit, supermarket

0/1 COMENTARII
Cris
07 apr 14:44
+0
VOTURI
-0
Niste boi. Legi speciale pentru pensii, legi speciale pentru hipermarketuri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE