Primăria Capitalei dă încă 15 milioane de lei pentru Catedrala Neamului. CGMB a votat proiectulConsilierii generali ai Capitalei au adoptat, în ședința de joi, proiectul de hotărâre care prevede suplimentarea cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, dar și alocarea unui sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim.

Primaria Capitalei da inca 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului
Primăria Capitalei da încă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Decizia a întrunit susținerea a 31 dintre consilieri, fiind respinsă de 20 dintre aceștia. Proiectul de hotărâre prevede și suplimentarea cu 400.000 de lei a fondurilor destinare Centrului de Protecție a Plantelor București; 2,3 milioane lei pentru Muzeul Național al Literaturii Române; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului București și 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

Consilierul Uniunii Salvați Bucureștiul Ana Ciceală a anunțat, în debutul dezbaterilor, că USB va vota împotriva acestui proiect, apreciind că este necesară o consultare publică pe marginea lui, dar și că CGMB ar trebui să mandateze primarul general, Gabriela Firea, pentru a solicita documente justificative privind modul în care au fost cheltuiți până în acest moment banii pentru construirea catedralei.

Liberalul Ciprian Ciucu a atras atenția asupra faptului că este a doua modificare de buget care se realizează în mai puțin de o lună, iar acest lucru creează senzația că nu s-a realizat o analiză pentru a constata care sunt prioritățile de dezvoltare a Capitalei.

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat că nu este vorba de o rectificare, ci de o redistribuire și a negat afirmațiile potrivit cărora cele 3 milioane de euro destinate Catedralei Mântuirii Neamului ar reprezenta cea mai importantă sumă alocată de la începutul mandatului său. În acest sens, ea a precizat că au fost efectuate cheltuieli în valoare de 60 de milioane de euro pentru rețeaua de termoficare, dar și pentru investiții în transportul în comun sau pentru o serie de instituții subordonate PMB.

Etichete: 15 milioane de lei sprijin Catedrala Neamului, CGMB, şedinţa CGMB

0/10 COMENTARII
ctzmxv
12 aug 13:37
+0
VOTURI
-0
De pericolele astea publice de peroane de tramvai înguste lipsite de balustrade de protecție când are de gând să ne scape Primăria Capitalei???Statistica e încă îngrijorătoare.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Anul ăsta cel puțin n-a mai început nimic nou la capitolul modernizare linii tramvai și peroane.Și noi,cetățenii capitalei,suntem victime ale indolenței,ale nepăsării și ale nesimțirii.Noi ne punem viețile în pericol pe peroane de tramvai înguste lipsite de balustrade de protecție și municipalitatea e preocupată tot de alte proiecte ce n-au tangențe cu infrastructura liniilor de tramvai și ale peroanelor.Și mass media nu pare a se obosi să tragă semnale de alarmă să ne scape de ele.Indiferența ucide!
Geo
11 aug 17:46
+0
VOTURI
-0
Nu vrem scoli, nu vrem spitale!
Vrem moaste si catedrale!
qwerty
11 aug 17:26
+0
VOTURI
-0
zeci de semafoare fara becuri, indicatoare ascunse pe dupa copaci - bugetul nu poate suporta asa ceva ... e prea complicat sa avem u noras normal.
tot6
11 aug 17:19
+0
VOTURI
-0
lipsa terenurilor de joaca pentru copii este un fenomen benefic pentru familie - se vor ruga impreuna sa nu fie foarte mare aglomeratie in cele cateva parcuri unde pot iesi la joaca si de asemenea se pot ruga ca mijl,oacele de trasport sa ii primeasca si pe ei mai sus de scara.
sect6
11 aug 17:15
+0
VOTURI
-0
maniu, virtutii nu sunt "prinse" in sistemul "performant" de management al traficului. Mii de credinciosi isi petrec o parte a zilei blocati pe aceste artere ruganduse pentru "mantuire".
abc
11 aug 17:13
+0
VOTURI
-0
Podul Grant are rosturile facute praf - in loc sa se intretina ( tb doar sa stranga niste suruburi la placile de protectie din zona rosturilor) au lasat pana s-au facut protectiile praf si apoi au carpit cu asfalt ..... cu o suma modica se poate repara asa cum tb sa fie ... dar momentan NU SUNT BANI si nici nu intereseaza primaria problemele astea ....
Ștefan Furtună
11 aug 16:30
+0
VOTURI
-0
„ea a precizat că au fost efectuate cheltuieli în valoare de 60 de milioane de euro pentru rețeaua de termoficare, dar și pentru investiții în transportul în comun sau pentru o serie de instituții subordonate PMB”

Hai, măi...? Serios? Niște acte care să dovedească acele cheltuieli se poate să le prezinte? Sau rămânem la stadiul de „repetăm minciuna până o crede toată lumea”?
Auzi, 60 milioane euro pentru RADET? Se referă cumva la cele 55 milioane de LEI, care au fost tăiați la rectificările bugetare de douî ori, până pe la 20 de milioane de lei?

Hârtii, d-na Firea! Acte! Fapte palpabile, nu vorbe sforăitoare! Bani la hoți dați imediat, că doar ăia vă fac campanie electorală („votați românul, nu neamțul” vă sună cunoscut?)...
Andrei
11 aug 16:23
+0
VOTURI
-0
In nicio tara din lume nu se finanteaza lacase de cult din bani publici, cu exceptia statelor musulmane. Multi oameni sunt atei si nu e corect sa contribuie prin taxe la constructia de imobile (biserici, catedrale, etc) pt. venerarea unor zei, dumnezei, vaci sau gaini....).
Popii sunt smecheri, isi fac palate din care sa domine prostimea. Cand esti bolnav, nu te ajuta decat spitalul si doctorii si nicidecum vreo zeitate. Romanii sunt tampiti de felul lor, insa romanii credinciosi sunt combinatia nefasta dintre prostie si penibil...
zzz
11 aug 16:08
+0
VOTURI
-0
acum scolile ar trebui sa trimita scrisori patriarhiei/primariei si sa ceara ajutorul pentru dotarile necesare - chiar sunt curios ce ar raspunde ...
serban
11 aug 16:04
+0
VOTURI
-0
aruncam in continuare cu bani pentru acea monstruzitate de catedrala in loc sa construim ceva util ( spitale sau scoli)

Rusine hotilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE