Supraacciza la carburanţi, ELIMINATĂ. Contractele part-time NU se mai supraimpoziteazăDeputații din Comisia pentru buget, finațe și bănci au votat în unanimitate marți pentru eliminarea supraacizei la carburanți și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Dacă și plenul Parlamentului vor valida acest vot propunerile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Supraacciza la carburanti, ELIMINATA. Contractele part-time NU se mai supraimpoziteaza
Supraacciza la carburanţi, ELIMINATĂ. Contractele part-time NU se mai supraimpozitează

Eliminarea supraacizei a ajuns să fie discutată în comisie după o decizie de luni a PSD. Proiectul de lege aparținând PNL fusese adoptat tacit de Senat. Un vot similar a fost dat și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.

"Când a fost introdusă supraacciza eram in MFP și pot să vă spun că măsura s-a introdus strict din perspectivă bugetară. Nu s-a făcut niciun studiu de impact, nimic", a spus în cadrul ședinței de marți Bogdan Huțucă (PNL), vicepreședintele Comisie de Buget și fost coordonator al Direcției Legislație fiscală din Ministerul Finanțelor.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a scris ulterior pe Facebook că românii trebuie să scape de supraacciza la carburanți și supraimpozitarea muncii part-time. "Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă".

În timpul ședinței Comisiei de Buget, cei de la USR, PMP și PNL au fost cei mai vocali. Claudiu Năsui (USR) a subliniat că accizele nu sunt impozite procentuale, ci unele care se aplică pe volum. "Cam 70-80% din prețul benzinei sunt taxe la stat. Practic dăm Statului o groază din prețul litrului la carburanți", a spus deputatul.

Detalii, pe Hotnews. 

Etichete: carburanţi, contract part time, eliminare supraacciza carburanti, impozitare contracte part time

0/1 COMENTARII
Maximus
04 dec 17:36
+0
VOTURI
-0
Dupa cum ar trebui sa se stie deja, eliminarea unei taxe nu inseamna automat reducerea pretului. De ce sa se reduca pretul daca romanii sunt dispusi sa plateasca? Pretul il face piata, domnilor. Insa, o eventuala ieftinire ar putea sa conduca la cresterea consumului...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE