Surpriză mare pentru bucureșteni! Ce va achiziționa STBVești bune pentru toți bucurețtenii. Directorul general al STB, Andrei Creci, a făcut marele anunț. Primăria Municipiului Bucureşti derulează simultan patru licitaţii de achiziţie pentru Societatea de Transport Bucureşti (STB). Se vor achiziționa 100 de tramvaie, 130 de autobuze hibride, 100 de autobuze electrice şi cel puţin 100 de autobuze pe gaz.

Zeci de trasee STB, MODIFICATE in weekend pentru Bucharest 10k & Family Run. LISTA autobuzelor
Zeci de trasee STB, MODIFICATE în weekend pentru Bucharest 10k & Family Run. LISTA autobuzelor


"Trec un pic în revistă ceea ce se doreşte să se facă în anii următori: pentru prima oară, se derulează în mod simultan nu mai puţin de 4 licitaţii, proceduri de achiziţie la Primăria Municipiului Bucureşti, iar principalul beneficiar va fi STB şi implicit cetăţenii Bucureştiului - este vorba de achiziţia a 100 de tramvaie de 36 de metri, ceea ce ar fi nemaipomenit pentru oraşul acesta, de 130 de autobuze hibride, de 100 de autobuze electrice, şi în curând de cel puţin 100 de autobuze pe GNC - gaz natural comprimat. Astea sunt nişte proiecte care vor aduce, cu siguranţă, în următorii ani, un transport public decent în oraş şi cu această ocazie sperăm noi ca şi traficul să fie un pic eliberat de presiunea care există acum", a afirmat Andrei Creci.

Reprezentantul STB a opinat că pentru a-i descuraja pe bucureşteni să folosească automobilul, Societatea de Transport trebuie să ofere condiţii de călătorie optime, nu doar decente.

"Proiectele STB şi ale acţionarului său, adică a Municipiului Bucureşti, în anii care urmează, sunt salutare, şi pentru prima oară vreau să vă anunţ că Primăria nu numai că are încredere în administrarea transportului public în Bucureşti, dar şi investeşte sumele necesare pentru a merge transportul public în Bucureşti, pentru că ce îşi doreşte STB şi Primăria este ca cetăţeanul să fie descurajat în a merge cu autoturismul personal şi încurajat în a lua autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul. Dar pentru asta trebuie să i se ofere condiţii nu numai decente, ci condiţii bune, condiţii optime de transport", a apreciat Andrei Creci.

Acesta a susţinut că mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu wi-fi şi USB, deoarece călătorii sunt din ce în ce mai pretenţioşi.

"Toate mijloacele de transport în comun vor trebui să aibă aer condiţionat, toate mijloacele de transport în comun vor avea wi-fi, USB, pentru că lumea se modernizează şi se face din ce în ce mai pretenţioasă, lucrurile sunt din ce în ce mai subtile şi nu mai este de ajuns în secolul nostru, în anul 2019, doar să vină autobuzul la timp, ci şi el trebuie să ofere condiţiile cele mai bune pentru a merge cu el", a afirmat directorul STB.

El a amintit că Societatea de Transport Bucureşti înregistrează deficit de şoferi şi de vatmani şi a invitat doritorii să participe la târgul de joburi care are loc miercuri la Gara de Nord, în cadrul expoziţiei feroviare InfraTRANS 2019.

"Rămânem poate cel mai mare angajator la nivelul acestui oraş şi aştept pe toată lumea să ne viziteze standul la târgul de joburi de mâine, pentru că avem nevoie şi de şoferi, şi de vatmani, şi de personal muncitor", a încheiat directorul STB.

Etichete: autobuze, licitaţii, Primăria Capitalei, stb, tramvaie

0/2 COMENTARII
Xulescu
05 iun 16:29
+0
VOTURI
-0
SURPRINZATOR!! CE SURPRIZA URIASA pentru bucuresteni! Senzational!! ...Mai ales ca au mai anuntat exact aceleasi lucruri de vreo 200 de ori pana acum... si tot la stadiul de anunt au ramas ca nu au facut nimic concret... Probabil vor sa-i votam ca sa duca la bun sfarsit promisiunile (in mandatul urmator, ca acum ar fi pacat...).
Mediga
05 iun 13:25
+0
VOTURI
-0
Pana aici toate bune si frumoase, dar licitatiile le faceti avand in vedere si achizitia din productie interna, pentru sprijinirea economiei noastre sau doar pentru marirea doar, pur si simplu, a parcului auto al STB cu mijloace de transport de calitate indoielnica dar ieftine....cum sunt cele aduse de la turci? Si apoi, daca reusiti sa imbunatatiti conditiile de transport, ceea ce-i un plus mare, ati avut grija si de implementarea unui set de reguli de comportament al calatorilor, care actualmente lasa prea mult de dorit, departe uneori de a fi civilizat? Adica, le dati wi-fi dar le cereti sa foloseasca exclusiv casti la folosirea telefoanelor sau, ma rog, ce au ei? Le dati usb pentru incarcare gratis dar le cereti calatorilor sa nu mai vorbeasca, unii strigand ca surzii, la telefon pe tot parcusrul unui traseu....si nu urgente sau chestii scurte si cu sonor mic ci toate prostiile sau intimitatile explicite cum si unde, inclusiv injuraturi, deranjand (putin spus) pe toti calatorii si reactionand agresiv verbal si cu amenintari in cazul in care li se atrage atentia? Bagati-va, de ce nu in schema, si posturi de insotitori-gardieni, care pot supraveghea si impiedica transformarea autobuzelor in spatii pentru grafitti sau distrugerea lor, pur si simplu si in acelasi timp si respectarea celorlalti calatori dar si a unor reguli de comportament civilizat in mijloacele de transport in comun, fiindca daca acasa poti sa faci mizerie cu ambalaje goale si coji de seminte sau chiar sticle de bere, in spatiul public ar trebui sa platesti amenda de cate ori sunt altii obligati sa calce/stea/calatoreasca in mizeria ta. Fiindca daca nu au capatat educatie pana a calatori in comun, trebuie sa-i "invete" cineva cum sta treaba cu convietuirea in societate, in public macar, ca in particular poate trai si in jeg si gunoaie, dar nici acolo nu-i mereu posibil fiindca daca are vecini, in final, vor chema aia gunoierii si politia la usa lui. Deci concluzia: Ati gandit si-un set de norme

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE