SURPRIZĂ pentru angajaţii Kuafland România: vor primi salarii mai mari din ianuarie



Lanţul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comerţului local, va majora din ianuarie 2016 salariul minim din cadrul companiei la 1.300 de lei brut (946 de lei net), pentru 12 salarii anuale, la care se adaugă aproximativ 197 de lei brut sub formă de bonuri de masă, “acordate angajaţilor încă din prima zi de lucru”, potrivit unui comunicat de presă remis de companie. 

SURPRIZA pentru angajatii Kuafland Romania: vor primi salarii mai mari din ianuarie
SURPRIZĂ pentru angajaţii Kuafland România: vor primi salarii mai mari din ianuarie

"Kaufland România, în calitate de cel mai mare angajator privat din România, salută iniţiativa Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri privind majorarea salariului minim brut garantat pe economie" se arată în comunicatul Kaufland România, citat de Ziarul Financiar. Lantul de magazine nu a precizat cat era anterior salariul minim.

La nivel de economie sunt 1,1 milioane de angajaţi care primesc salariul minim, însă Guvernul a decis în şedinţa de ieri ca salariul minim să fie majorat de la 1 mai 2016 la 1.250 de lei brut faţă de 1.050 de lei brut în prezent.

Kaufland are potrivit ultimelor date ZF circa 15.000 de angajaţI, însă în perioade vârf retailerul merge către 20.000 de angajaţi, potrivit unor date de la Inspecţia Muncii. Compania deţine local peste 100 de hipermarketuri cu politică de discount.

O altă măsură anunţată de Kaufland România începând cu 1 ianuarie 2016 este acordarea de minim de 22 zile de concediu tuturor noilor angajaţi, la care se adaugă până la cinci zile de concediu suplimentar în următorii ani de activitate. "Prin aceste măsuri sperăm sa stimulăm piaţa muncii(...) " mai anunţă compania.

Kaufland România a obţinut în 2014, ultimul an pentru care există date financiare disponibile, afaceri de 1,8 miliarde de euro, cifră ce poziţionează retailerul ca lider detaşat al comerţului local. Nemţii sunt, totodată, cel mai mare angajator din comerţ.

Etichete: ianuarie, kaufland, majorare, salariu 2016, tichete de masă

0/2 COMENTARII
Ing.
11 Jan 09:06
+0
VOTURI
-0
România, ţara tuturor posibilităţilor...
S-a ajuns ca angajaţii de la Kaufland să câştige mai mult decât profesorii, funcţionarii din primării şi ministere, asistentele medicale.

Alea 22 de zile de concediu... minimul prevăzut de lege este 20, deci 20 sigur trebuiau să aibă, nu înţeleg de ce se laudă Kaufland atât, de parcă ar fi organizaţie socială şi nu s-ar umple de bani de pe urma chinuirii angajaţilor.
Cris
10 Jan 18:45
+0
VOTURI
-0
Adica, cu tot cu majorari, sclavii din Kaufland, vor primi in mana 946 de lei net, nu? Dar pana acum pe cat munceau? Pe 800 lei sau ce?

Tara de iobagi, obisnuiti sa stea mereu in banca lor...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE