Surpriza pregătită angajaţilor din spitale. Gabriela Firea promite locuinţe de luxPrimăria Municipiului Bucureşti (PMB) a reluat procedura de achiziţie de apartamente pentru medici şi personal medical auxiliar, după două încercări eşuate. De această dată, bugetul a fost dublat.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primăria a lansat invitaţia de participare celor interesaţi să pună la dispoziţia autorităţii locale oferte de vânzare de locuinţe. Faţă de invitaţiile anterioare, acum primăria precizează şi faptul că valoarea estimată a achiziţiei este de 286,5 mil. lei, adică circa 61 mil. euro.

Cu aceşti bani, PMB vizează achiziţia a 500 de locuinţe noi de pe piaţa liberă. La bugetul estimat înseamnă un preţ pe apartament de circa 122.000 de euro.

În iulie şi august, când primăria a mai încercat să atragă ofertanţi, primarul general Gabriela Firea anunţase că are la dispoziţie un buget de 15 mil. euro pentru achiziţia a 300 de apartamente, într-o prima etapă, dintr-un total de 500 de unităţi vizate. Atunci, rezulta un preţ pe apartament de 50.000 de euro.

La noul apel, PMB anunţă că doreşte să cumpere 200 de garsoniere, 200 de apartamente cu două camere, 100 de apartamente cu trei camere şi locurile de parcare aferente. Pot depune oferte investitorii care au la dispoziţie cel puţin zece apartamente. Garsonierele vizate de primărie trebuie să aibă minim 37 de mp utili, apartamente cu două camere, minim 52 mp utili, iar cele cu trei camere, 66 mp utili, potrivit caietului de sarcini.

Etichete: firea, locuinte pentru medici, medici, pmb

0/2 COMENTARII
Vlad
12 oct 10:45
+0
VOTURI
-0
De ce?? De ce ar avea nevoie doctorii de case de la primarie?? Da-le salarii mari sa isi permita sa-si cumpere singuri case, de ce sa subventionezi asa ceva? Chiar nu inteleg, nu in Bucuresti. Intr-un oras care are probleme sa-si acopere posturile necesare din spitale, un oras mai mic, atunci cu siguranta e nevoie de bonusuri. Poate la fel trebuie procedat si pentru profesori. Dar in Bucuresti?? Sunt primele posturi care se ocupa. Este absurd. E doar mania ajutoarelor de stat
geo
11 oct 17:07
+0
VOTURI
-0
Ce se intampla cu site-ul digibuc ? Anul trecut Gabriela Firea spunea ca a achizitionat hdd-urile necesare bunei functionari, acum sunt probleme din nou, probabil Adminii de retea iar mineaza Bitcoin.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE