Motivul pentru care DOSARUL REVOLUŢIEI a fost ÎNCHIS de procurorii militari: stresul şi obosealaCLASARE DOSAR REVOLUŢIE. Procurorii miliatri au decis să claseze DOSARUL REVOLUŢIEI şi, astfel, nimeni să nu fie tras la răspundere pentru evenimentele sângeroase din decembrie '89. Procurorii militari din cadrul Parchetului General au clasat Dosarul Revoluției, pe motiv că nimeni nu a mai asigurat conducerea țării, după fuga lui Nicolae Ceaușescu, astfel că, în logica procurorilor, nu avea cine să dea ordine ilegale, pentru care să poată fi tras, acum, la răspundere.

Surse: DOSARUL REVOLUTIEI, INCHIS de procurorii militari
Surse: DOSARUL REVOLUŢIEI, ÎNCHIS de procurorii militari

CLASARE DOSAR REVOLUŢIE. Procurorii militari au clasat DOSARUL REVOLUŢIEI. Astfel, dosarul a fost închis şi nimeni nu va fi tras la răspundere pentru moartea a peste 1.000 de oameni şi rănirea a altor 3.000 de persoane. 

CLASARE DOSAR REVOLUŢIE. "Dacă până la momentul în care fostul președinte Nicolae Ceaușescu a părăsit sediul C.C. al P.C.R., forțele de ordine au acționat, în baza ordinelor și măsurilor dispuse de factorii politici și militari, împotriva manifestanților care demonstrau pentru înlăturarea regimului comunist, libertate și democrație, după acest moment, în condițiile în care euforia generală privind victoria revoluției a fost urmată în scurt timp de o stare de teamă privind posibilitatea revenirii lui Nicolae Ceaușescu la conducerea țării, cu ajutorul unor forțe fidele, nu a mai existat o acțiune a organelor statului împotriva manifestanților ci o acțiune comună îndreptată, conform percepției create, împotriva unor elemente contrarevoluționare, care acționau împotriva voinței întregii populații" - aceasta este motivația sub care procurorii militari ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au decis clasarea dosarului Revoluției, scrie profit.ro. 

CLASARE DOSAR REVOLUŢIE.  Magistrații militari au mai arătat că de vină sunt... revoluționarii, stresul și oboseala. "În acest context, pe fondul lipsei de cooperare și coordonare, inițiativele unor militari și civili de a pătrunde în anumite imobile ori de a verifica acoperișurile unor clădiri, fără încunoștințarea celorlalte forțe aflate în zonă, au creat derută și reprezentări greșite, cu consecința deschiderii focului concentrat și producerii a numeroase victime. De asemenea, starea de oboseală și stres acumulată a afectat aprecierea lucidă și obiectivă a realității înconjurătoare, existând situații în care dispozitive militare, mixte, ori civile au deschis, cu ușurință, focul asupra unor imobile, inclusiv asupra unor autoturisme aflate în deplasare care nu au oprit la filtrele organizate, în condițiile existenței doar a unor bănuieli neverificate că s-ar fi efectuat focuri de armă din direcția imobilelor sau autoturismelor respective. Pe fondul aceleași stări de oboseală și stres, au existat și situații în care s-au executat focuri de armă între militari din incinta aceleiași unități sau între unități militare".

Etichete: clasare dosar revolutie, dosar revolutie, inchidere dosar revolutie

0/1 COMENTARII
Cris
23 Oct 19:17
+0
VOTURI
-0
Pai.. hai s-o luam sistematic. Primul care a fost numit de Ion Iliescu ca sa dea foc la dosare a fost Virgil Magureanu... Dupa incendiu nu a ramas mai nimic de aflat... Daca era ceva de aflat, s-ar fi aflat pana acum dar, cum spuneam, dosarele au luat foc si istoria o vor scrie niste oameni aflati pe statele de plata a unora. Cu ocazi asta o sa aflati "adevarul".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE