Surse judiciare: Medicul Gheorghe Burnei cumpăra oase de la măcelărie pentru implanturiProcurorii investighează mai multe decese ale unor pacienţi operaţi de chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, dar şi alte intervenţii chirurgicale, la dosar existând declaraţii ale colaboratorilor săi potrivit cărora medicul cumpăra oase de la măcelărie pentru implanturi.

Gheorghe Burnei
Gheorghe Burnei

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în dosar se fac verificări în privinţa mai multor decese ale unor pacienţi operaţi de medicul Gheorghe Burnei, datele reieşind din declaraţiile rudelor pacienţilor dar şi din precizările făcute de foşti sau actuali colaboratori ai doctorului.

Potrivit surselor citate, cei care au colaborat cu medicul le-ar fi spus procurorilor că Gheorghe Burnei, şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Marie Curie, cumpăra de la măcelărie oase de animale pentru a le implata pacienţilor, fără respectarea vreunei proceduri. Astfel, mai multe intervenţii chirurgicale sunt investigate, urmând a se cere expertize medicale în cazurile indicate.

La percheziţiile făcute la locuinţa şi biroul lui Gheorghe Burnei au fost găsite mai multe plicuri cu bani, în total fiind găsiţi peste zece mii de euro. Sursele citate spun că sumele ar fi reprezentat banii primiţi de la pacienţi cu titlul de mită, fiind găsiţi lei, euro şi dolari. Au fost găsite şi plicuri goale, semn că s-ar fi folosit de o parte de bani, spun aceleaşi surse. Astfel, la percheziţiile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie au fost găsiţi, în mai multe plicuri, aproximativ 7.800 de euro iar la locuinţa acestuia în jur de trei mii de euro.

Gheorghe Burnei a fost dus duminică la Tribunalul Bucureşti unde magistraţii vor decide dacă îl arestează preventiv pentru 30 de zile, acesta fiind reţinut de procurorii de la Parchetul Capitalei în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cerere de arestare preventivă este întemeiată pe probe privind fapte de corupţie, susţin procurorii, existând 17 plângeri la parchet, depuse de părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani, prima fiind depusă la data de 28 septembrie. Cei care au făcut sesizările au fost audiaţi de procurori.

În ceea ce priveşte realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, cercetările sunt în desfăşurare, procurorii precizând că procedura de strângere a probelor în astfel de cazuri este anevoioasă întrucât, în afara audierilor, sunt necesare expertize medicale. După realizarea acestora se vor stabili circumstanţele în care a fost realizată fiecare intervenţie şi dacă medicul a încălcat legea, afectând viaţa pacienţilor.

Etichete: Gheorghe Burnei, Gheorghe Burnei retinut, operatii Gheorghe Burnei, ortoped Gheorghe Burnei

0/5 COMENTARII
@ion
12 dec 12:46
+0
VOTURI
-0
nemernic esti tu cu gandirea ta de r***t. Introdusul plicului nu este OPTIONAL boule, este OBLIGATORIU, altfel macelarul nu te opereaza. Datorita indiviziilor ca tine exista acesti macelari care daul plicul bucurosi. De ce sa mearga omul la privat daca a cotizat si are dreptul la operatie gratuita?
General Katana
12 dec 11:07
+0
VOTURI
-0
LAsa-te de mascarada asta ca nu tine.
little angel
12 dec 09:53
+0
VOTURI
-0
ce ai frate cu Matache?????? Ala era om bun, dadea de mincare la oameni... i-au facut si o piata... in fine.. o hala intr-o piata... :)
Cris
11 dec 17:40
+0
VOTURI
-0
Deci Matache Macelarul pe fatza...
ion
11 dec 14:48
+0
VOTURI
-0
Bravo nemernicilor. Mai avenm cativa medici buni, care trebuie sa dispara. Dar cei care au dat bani nu sunt vinovati? De nu va duceti la operatii in sistemul privat, sa platiti zeci de mii de euro pe o operatie careia poate i-ati dat dr. catev sute de euro.. Sunt impotriva sistemului de dat bani la doctor. Nu doctorul baga mana in buzunarul doctorului, noi introducem plicul in buzunarul lui, apoi il reclamam. Mizerabililor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE