RETRAGEREA lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, discutată în PNL UPDATEPNL ia în calcul retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, după valul de critici lansate la adresa acestuia atât din zona societăţii civile, cât şi din interiorul partidului. Liberalii s-au întrunit, marţi seara, în şedinţă, însă nu s-a decis retragerea lui Munteanu. Anunţul serii a fost făcut pe Facebook unde Munteanu a scris că a inițiat cesionarea tuturor părților sociale pe care le deține în societățile comerciale și că se retrage din unele organizații neguvernamentale. Liberalii vor avea miercuri o nouă şedinţă. "Vedem mâine", a spus Vasile Blaga.

Marian Munteanu
Marian Munteanu

UPDATE 21.30 Candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat că retragerea lui Marian Munteanu ar prejudicia imaginea partidului, dar a reafirmat că are rezerve cu privire la capacitatea acestuia "să facă faţă unor întrebări, pe stradă".

Întrebat dacă Vasile Blaga sau Cătălin Predoiu ar avea mai multe şanse de câştig, Mironescu a afirmat că "Predoiu ar fi un candidat redutabil". "Domnul Predoiu ar fi un candidat, după părerea mea, redutabil în Bucureşti, pentru că ştie foarte bine situaţia din Bucureşti, dar decizia va fi luată de conducerea partidului şi de domnul Predoiu, dacă va dori să îşi asume această candidatură", a mai spus Mironescu, citat de Mediafax.

UPDATE 21.20 Vasile Blaga, întrebat, la plecarea de la sediul PNL, dacă se discută despre retragerea lui Marian Munteanu: "Discutăm mâine"

UPDATE 21.00 Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga s-au întâlnit marți seara cu Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, și i-au cerut să își clarifice situația administrativă referitoare la participarea în firme, asociații sau fundații, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.

Sursele citate au precizat că Marian Munteanu a discutat cu liderii PNL, însă nu despre retragere, ci i s-a pus în vedere că trebuie să-și clarifice situația administrativă.

Miercuri, la ora 15,00, este programată o ședință de strategie pe București cu participarea liderilor PNL. În cursul serii, Alina Gorghiu și Vasile Blaga vor susține o conferință de presă.

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a anunţat, ulterior, că Marian Munteanu s-a retras în cursul zilei din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi a cesionat acţiunile pe care le deţinea.

"Astăzi Marian Munteanu s-a retras din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi şi-a cesionat acţiunile şi părţile sociale de la societăţile comerciale de la care era asociat. De alte retrageri, nu ştiu. Nu i-a cerut nimeni retragerea", a spus Teodor Atanasiu.

UPDATE 20.50 Mesaj postat de Marian Munteanu, pe Facebook, acum 10 minute: "Dragi prieteni, Astăzi am decis și inițiat cesionarea tuturor părților sociale pe care le dețin în societăți comerciale. Doresc ca activitățile mele politice să nu aibă efecte asupra activităților pe care aceste entități le dezvoltă sau asupra unor oameni care nu sunt implicați politic. Din același motiv am inițiat retragerea mea din unele organizații neguvernamentale. Marian Munteanu"

UPDATE 20.42 Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, coordonatorul campaniei, a declarat, marţi seara, înaintea şedinţei cu candidaţii PNL pe Bucureşti, că nu i-a cerut nimeni lui Marian Munteanu retragerea din cursa electorală.

"Mă duc că am o şedinţă în Modrogan. Nu i-a cerut nimeni retragerea", a spus Atanasiu, întrebat de ziarişti dacă se ia în calcul retragerea lui Marian Munteanu, scrie Mediafax. Atanasiu este cel care l-a propus pe Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Capitalei.

UPDATE 20.40 Candidatul PNL pentru Sectorul 6, Răzvan Mironescu, înainte de ședința PNL: "Nu am nicio informație mai mult decât știți dvs, acum am venit, la ora 20:00, așa cum am fost convocat. S-a mutat ședința din Aviatorilor aici, la Modrogan și aștept să aflu și eu noutățile orei. Eu mi-am exprimat niște rezerve legate de capacitatea domnului Munteanu în acest moment să facă față unor întrebări care sigur nu vor fi comode la campania pe stradă. Toți avem niște programe de guvernare locală, pe sectoare, care toate au o componentă importantă legată de Primăria Capitalei."

UPDATE 20.35 Crin Antonescu, senator PNL și fost președinte al liberalilor, a susținut, la Realitatea TV, că informaţiile privind retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei sunt "zvonuri răuvoitoare răspândite de adversarii politici". "Eu cred că aceste zvonuri privind retragerea lui Marian Munteanu sunt niște zvonuri răuvoitoare, răspândite de adversarii politici. Nu pot să-mi imaginez că la vârful PNL se discută ca și acest al patrulea candidat, care a stârnit atâta hemoragie de cuvinte și a fost asumat prin vot, să fie schimbat", a explicat senatorul.

Fostul președinte al PNL a explicat că dacă, totuși, Marian Munteanu va fi retras din cursa pentru Primăria Municipiului București, această decizie va afecta grav imaginea partidului.

UPDATE 20.30 Vasile Blaga și Ciprian Ciucu sunt două variante vehiculate pentru un nou candidat al PNL la Primăria Capitalei, scrie b1.ro.

PNL ar putea propune un al patrulea candidat la Primăria Capitalei. Conducerea PNL Bucureşti s-a reunit în şedinţă, marţi seară, pentru a discuta situaţia candidaturilor din Bucureşti, în contextul a numerose critici îndreptate împotriva candidatului susţinut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Surse politice au precizat pentru Mediafax că este luată în calcul retragerea din cursa electorală a lui Marian Munteanu.

Candidaţii PNL la primăriile de sectoare au fost de asemenea convocaţi, urmând ca întâlnirea să aibă loc în jurul ore 20:00, după încheierea şedinţei PNL Bucureşti.

Marian Munteanu a fost al treilea candidat propus de liberali în ultimele patru luni, după europarlamentarul Cristian Bușoi și prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban. Orban s-a retras din cursă, după ce DNA l-a pus sub urmărire penală, într-un dosar de corupție.

CITEŞTE ŞI  Nicolae Manolescu: "Marian Munteanu ar fi probabil O CATASTROFĂ de primar"

Liberalii ar avea mai multe variante de înlocuitori pentru Marian Munteanu, dacă acesta va fi retras după ce a fost criticat aspru chiar de oameni din interiorul partidului.

Ultimul a fost candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi, care a anunţat, marţi, că se delimitează de Marian Munteanu şi că intentioneaza sa isi separe campania electorala de cea a lui Munteanu.

"Ma despart de dansul mai multe lucruri si de aceea cred ca fiecare trebuie sa-si faca propria campanie. Am invatat un element de strategie din ceea ce s-a intamplat in urma cu saptamana. Atunci eram toti cei 7 candidati liberali pe aceeasi fata de cort, ceea ce nu a fost inspirat pentru ca o problema a unuia se rasfrange asupra celorlalti. De asta cred ca am invatat sa ne separam campaniile si sunt convins ca asta vom face pentru ca suntem oameni diferiti cu idei diferite si nu are sens ca 7 pozitionari pe teme diverse sa fie asumate laolalta", a declarat Raetchi.

CITEŞTE ŞI Munteanu: M-a căutat un senator liberal şi am mers la Cotroceni pentru o întâlnire cu Iohannis

De asemenea, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat pentru Mediafax, că îşi va face acţiunile de campanie electorală independent de Marian Munteanu.

"Campania mea este în plină desfăşurare. Eu am o strategie de campanie bazată în proporţie de 70% pe prezenţa în stradă, din punctul acesta de vedere acţiunile de stradă le voi face în continuare, aşa cum le-am făcut şi până acum, singur, cu mici excepţii în cazul lui Ludovic Orban", a declarat candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Razvan Mironescu.

Marian Munteanu a fos acuzat de presă și lideri de opinie influenți de simpatii legionare în perioada studenției, dar și de colaborare politică cu fostul director SRI, Virgil Măgureanu. Înscrierile pentru alegerile locale din 2016 se vor încheia oficial pe data de 26 aprilie 2016.

Etichete: Marian Munteanu, Marian munteanu primaria capitalei, retragere marian muntenau

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE