Surse: Poliţistul mort după ce a căzut într-o groapă însoţea coloana oficială a lui Gabriel OpreaPotrivit unor surse, poliţistul mort după ce a căzut într-o groapă se afla pe stradă ca să-i croiască drum în trafic ministrului de Interne Gabriel Oprea. Legea spune că poliţiştii de la Rutieră trebuie să însoţească orice coloană oficială dacă acolo se află preşedintele, premierul sau preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. Există însă şi excepţii, respectiv coloanele oficiale din care fac parte miniştrii care au nevoie să se deplaseze în regim de urgenţă. 

Surse: Politistul mort dupa ce a cazut intr-o groapa insotea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea
Surse: Poliţistul mort după ce a căzut într-o groapă însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea
Foto: Facebook

Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat, pentru agentia Mediafax citata de mondonews.ro, ca groapa in care a cazut agentul Bogdan Cosmin Gigina cu motocicleta era semnalizata si ca acesta se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia.

Insa, versiunea oficiala nu este in concordanta cu mai multe surse citate de site-ul EurActiv si care au declarat, in cursul zilei de miercuri, ca politistul insotea coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Si pe Facebook s-a raspandit informatia ca Bogdan Cosmin Gigina a insotit coloana oficiala a ministrului Oprea:

"Intr-o tara in care lucrurile merg perfect si curg rauri de lapte si miere peste tot, aseara, la 28 de ani, baiatul asta a murit regretabil intr-un accident stupid.
Toata lumea se sfieste sa spuna ca face parte din coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea de parca li se va taia capul. Acest "ministru" care nu poate merge nici pana la toaleta fara coloana oficiala. Cine va fi tras la raspundere pentru moartea lui? Mai mult de atat, ce masuri se vor lua ca acest accident stupid si infiorator sa nu se mai repete si pentru colegii baiatului mult prea devreme plecat dintre noi?
Va inceta oare "ministrul" Gabriel Oprea sa ii alerge pe acesti baieti in continuu? Va inceta oare sa le ordone sa mearga cu viteza mare mereu?

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Bogan Cosmin Gigina", a scris Adela Alexa pe pagina ei de Facebook.

 

Intr-o tara in care lucrurile merg perfect si curg rauri de lapte si miere peste tot, aseara, la 28 de ani, baiatul asta...

Posted by Adela Alexa on Wednesday, October 21, 2015

"De ce se ascunde faptul ca Gigina Cosmin era deschizator la ministrul de interne??? De ce ne lăsăm manipulati? Era in misiune si nu trebuie sa ascundem asta! Cei din Minister trebuie sa si asume asta de la brigadă pana la ministru sau nu au curaj ??? Păcat de tineretea lui, de omul bun si plin de viata!!!!!", a scris Cristea Florin, un alt prieten al poliţistului, pe pagina sa de Facebook.

Patru surse au declarat ca Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni catre sediul Ministerului de Interne. O alta sursa consultata de EurActiv a declarat ca ministrul venea de la restaurant si mergea catre casa. Groapa in care a cazut motociclistul se afla pe Bd. Stirbei Voda, pe segmentul dintre Splaiul Unirii si Calea Plevnei. Cel mai scurt drum intre zona Cotroceni si centrul Capitalei este pe Stirbei Voda, unde se afla si groapa, sapata pentru o interventie la reteaua de gaze.

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor (SNPPC), a declarat, la Digi 24, ca politistul mort dupa ce a cazut intr-o groapa nu avea ce sa caute pe strada pe motocicleta pe ploaie si la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.

Vezi şi: Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul polițistului căzut într-o groapă

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne responsabili de relatia cu presa nu au putut fi contactati telefonic pentru a da informatii suplimentare referitoare la posibila implicare a ministrului Oprea in acest eveniment rutier, precizeaza Euractiv.

Cotidianul Adevarul noteaza ca, potrivit Codului Rutier, patru demnitari romani au dreptul sa beneficieze zilnic de coloane oficiale, insa acestora li se adauga si ministri care au nevoie sa se deplaseze in regim de urgenta.

Art. 223
(1)Politia rutiera asigura insotirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competentei.
(2)Se insotesc cu echipaje ale politiei rutiere demnitari romani sau oficialitati straine cu functii similare acestora, dupa cum urmeaza:
a)Presedintele Romaniei;
b)presedintele Senatului;
c)presedintele Camerei Deputatilor;
d)primul-ministru al Guvernului.

(3)In situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta, pot beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul Romaniei sau omologi din strainatate aflati in vizita oficiala in Romania, precum si sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

(4)Beneficiaza de insotire si candidatii la functia de Presedinte al Romaniei, pe timpul campaniei electorale, dupa validarea candidaturii, numai pe raza localitatilor unde au loc activitatile electorale.

Ofiterul de Politie Rutiera Bogdan Cosmin Gigina a murit intr-un accident rutier in zona Bulevardului Stirbei Voda, dupa ce a cazut intr-o groapa. Acesta a fost avansat in grad post-mortem de ministrul de interne Gabriel Oprea.

Etichete: gabriel oprea, groapa, politist mort

0/6 COMENTARII
Gaspar
22 Oct 13:42
+0
VOTURI
-0
Acest jeg uman, Oprea se deplaseaza prin bucale pe banii nostri cu 100 kmh de la troaca unde haleste inapoi la minister tocmind ILEGAL cade, e smeker, coloana oficiala sa nu stea la semafoare prin traficul de kko din bucale de, om insemnat...
Mizerie de om!!!
Vina e a Statului Roman! Nu e posibil ca orice coate goale , gen Oprea sa se maimutareasca astfel, ca de e Sefu'...
Cris
22 Oct 08:00
+0
VOTURI
-0
Or sa-l inmormanteze cu salve de tun iar generalul bocancilor o sa-si vada in continuare de escrocherii...
paul
21 Oct 23:45
+0
VOTURI
-0
De fapt e de mirare ca nu se intimpla si mai multe... Cind guvernul asta si primaria nu vor sub nici un chip sa investeasca in infrastructura, sa termine lucrari incepute de guvernul trecut. E vorba de miliarde de euro bani gratuiti/ cadou / nerambursabili facuti de CE care se vor pierde la sfirsitul anului acesta, din exercitiul financiar 2007-2013. Iar oamenii mor pe sosele din lipsa de autostrazi si centuri ocolitoare (vezi Centura Bucuresti, A1, Centura Arad, Brasov, Pasajul Piata Sudului unde se vor pierde zeci de milioane de euro fiindca lucrarea nu va fi terminata pina la sfirsitul anului). La rectificarea bugetara de ieri, iar au taiat de la bugetul MT !!! deci nu ne putem astepta la plati catre constructori. Rezultatul, sosele ca in africa cu multi morti pe sosele si firme de constructii trimise in insolventa. Investitori straini care ne ocolesc. Multumim lui Ponta si Dragnea ! La anul o sa dispare de la guvern si o sa cada ei in gropile alea ale lor ... cu toate pomenile lor electorale, majoritatea nu-i vor alege.
Militia
21 Oct 23:07
+0
VOTURI
-0
Cu aceasta ocazie se poate atrage atentia la felul in care actioneaza Brigada Rutiera in Bucuresti. Este aservita in proprortie de 80 % "coloanelor oficiale". Politistii aflati in intersectii fluidizeaza traficul numai la trecerea coloanelor oficiale, dupa trecerea coloanei se retrag in pauza in masinile de servici parcate pe coltul principalelor intersectii din oras
Impostorul
21 Oct 22:53
+0
VOTURI
-0
Impostorul asta semianalfabet o sa plateasca intr-o zi pentru moartea baiatului.
Cris
21 Oct 22:10
+0
VOTURI
-0
Gabriel Oprea este un ministru de kkt, un general de doi bani care si-a primit stelele, la apelul bocancilor, la Palatul Controceni de la infractorul de Basescu, ca urmare a slugarniciei aratate prin diversele aliante dubioase la guvernare pe care le-a facut cu partidul sau de rahath.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h