CAZ DE TBC, într-o creşă din sectorul 1. Primăria: În acest moment nu se impune închiderea unitățiiO infirmieră de la o creșă de stat din sectorul 1 al Capitalei a fost depistată cu TBC şi există suspiciuni şi în cazul a doi copii. Primăria sectorului 1 a confirmat că infirmirea de la creşa din strada Vrancei a fost internată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" cu TBC, dar precizează că, până la acest moment, diagnosticul nu a fost confirmat la nici unul dintre copii înscriși în creșă. Mai mult, Primăria susţine că, deocamndată,  nu se impune închiderea unității. 

Suspiciune de TBC intr-o cresa din sectorul 1 al Capitalei
Suspiciune de TBC într-o creşă din sectorul 1 al Capitalei
Foto: romaniatv.net

Mai mulţi părinţi au semnalat pe Facebook că, la creşa Vrancei din sectorul 1, au fost descoperite trei cazuri de TBC la o îngrijitoare şi la doi copilaşi. Aceştia au spus că li s-a cerut acordul pentru ca micuţii să fie testaţi, scrie romaniatv.net

Panica este cu atât mai mare cu cât unii spun că au văzut afişul cu testarea de o săptămână, dar nu au dat importanţă pentru că nu au fost anunţaţi oficial până acum. De-abia săptămâna viitoare se vor face testele și la ceilalți copii. Creşa încă nu este închisă. Reprezentanţii unităţii spun că nu este nimic oficial şi nu au niciun motiv să închidă instituţia.

"Oficial nu este nimic, niciun diagnostic, nicio hârtie. Creşa este deschisă. Este bine să nu se ia atitudine eronată atâta vreme cât nu este nimic oficial. Pericol există şi în mijloacele de transport în comun, în mall-uri şi peste tot. Nu trebuie să facem o chestie nemaipomenită din asta", a spus o angajată a creşei, care  a refuzat să se prezinte, potrivit sursei citate.

Precizări de la Primăria Sectorului 1

Primăria sectorului 1 a confirmat, ulterior, existenţa unui caz de TBC la creşa din strada Vrancei.  

Primăria sectorului 1 a precizat, vineri, într-un comunicat de presă,  la creşa din strada Vrancei  s-a dispus realizarea de ample investigații medicale, în condițiile în care s-au înregistrat suspiciuni de TBC la doi copii.  

"Conducerea creșei de pe strada Vrancei a dispus realizarea de ample investigații medicale la această unitate, în condițiile în care s-au înregistrat suspiciuni de TBC la doi copii. Până la momentul transmiterii acestui comunicat, diagnosticul de TBC nu a fost confirmat la nici unul dintre copii înscriși în această creșă. Singurul caz de TBC înregistrat, până în acest moment, este cel al unei infirmiere care a fost internată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Capitală. Infirmiera a fost depistată cu TBC la examenul de spută, în urma căruia a apărut bacilul Koch.

Imediat după confirmarea cazului de TBC al infirmierei, conducerea creșei a dispus efectuarea unor ample investigații medicale atât în rândul copiilor, cât și în rândul personalului. Astfel, copiilor de la grupa unde lucra infirmiera li s-a făcut radiografie pulmonară și examen IDR. La o parte dintre micuți rezultatul IDR a ieșit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că aceștia au TBC. Investigațiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final. Menționăm că micuții sunt vaccinați contra TBC la naștere, ceea ce le conferă protecție până la vârsta de aproximativ doi ani.

În perioada următoare, conducerea creșei va extinde examenul IDR la toți copii înscriși la creșa de pe strada Vrancei. De asemenea, personalului din unitate i se va realiza o radiografie pulmonară. În plus, conducerea creșei a solicitat Direcției de Sănătate Publică București realizarea, în acest week-end, a unei dezinfecții la creșa de pe strada Vrancei.

În condițiile în care nu există nici un diagnostic de TBC confirmat în rândul copiilor, și în lipsa unei notificări de la unitatea medicală unde s-au realizat investigațiile, nu se impune în acest moment, închiderea unității.

După finalizarea investigațiilor medicale, Primăria Sectorului 1 va revenii cu informații suplimentare despre acest caz.
La creșa de pe strada Vrancei sunt înscriși 178 de copii, media de prezență fiind de 120. La grupa la care au apărut suspiciuni de TBC sunt înscriși 13 micuți.", se arată într-un comunicat al Primăriei sector 1. 

Etichete: creşă, cresa vrancei, TBC cresă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h