Sute de blocuri din Bucureşti, reabilitate termic GRATUIT în 2017-2018. Vezi LISTA imobilelorAproape 200 de blocuri din Sectorul 1 urmează să fie reabilitate termic în următorii doi ani, lucrările urmând să fie executate GRATUIT, fără costuri pentru locatari, la fel ca şi până acum. Lista imobilelor a fost deja aprobată de administraţia locală.

Reablitare termica
Reablitare termică

Potrivit deciziei administraţiei locale, în anul 2017 va fi relansat programul de reabilitare termică a blocurilor, acesta urmând să se desfăşoare tot gratuit, ca şi până acum.

În anii 2017 și 2018 vor intra în execuție 180 de blocuri din Sectorul 1, lucrările fiind concentrate în cartierele Aviaţiei, Băneasa, Dorobanţi, Floreasca, dar şi în zonele Iancu de Hunedoara, Ion Mihalache şi Victoriei.

LISTA BLOCURILOR DE LOCUINŢE CARE URMEAZĂ SĂ INTRE ÎN EXECUŢIA LUCRĂRILOR DE REABILITARE TERMICĂ ÎN PERIOADA 2017-2018 în vederea creşterii performanţei energetice poate fi consultată aici.

"Menționăm că numărul curent din cadrul listei nu reprezintă ordinea în care clădirile vor intra în execuția lucrărilor, blocurile fiind postate în ordinea alfabetică. În acest moment, Primăria Sectorului 1 derulează procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a reabilitării termice la aceste imobile", precizează oficialii Primăriei Sectorului 1.

Aproape 70 de blocuri trebuie să completeze dosarele de reabilitare termică

Pe lângă cele 180 de blocuri la care vor demara lucrările de reabilitare termică în următorii doi ani, în Sectorul 1 mai sunt încă 68 de imobile pentru care este necesară completarea/actualizarea dosarului în vederea reabilitării termice.

Lista imobilelor la care este necesară refacerea dosarului de reabilitare termică poate fi descărcată aici.

Primăria Sectorului 1 anunţă că asociațiile de proprietari ce se regăsesc în această listă trebuie să contacteze administrația locală – Serviciul de Reabilitare Termică pentru actualizarea/completarea dosarului în vederea includerii în programul local pentru creșterea performanței energetice.

Pot fi reabilitate termic și blocurile construite înainte de 1950

Potrivit Legii 180/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor pot fi reabilitate blocurile de locuințe după proiecte elaborate până în anul 1990 (inclusiv cele dinainte de 1950), cu excepția:
- Blocurilor de locuințe clasate/în curs de clasare ca monumente istorice
- Blocurile de locuințe expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic prin raport de expertiză tehnică, la care nu s-au executat sau se află în curs de execuție lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției existente.

Lista celor 36 de blocuri din Sectorul 1 construite înainte de 1950 eligibile de a intra în programul de reabilitare termică poate fi consultată aici.

În vederea semnării contractului de mandat, necesar pentru ca aceste imobile să intre în programul de izolare termică, este nevoie de completarea următoarelor documente:

- Solicitarea înscrierii în programul local multianual privind creșterea performanței energetice
- Hotărârea Adunării Generale a asociației de proprietari referitoare la înscrierea în program
- Lista proprietarilor
- Lista proprietarilor care doresc înscrierea imobilului în programului de reabilitare termică
- Contractul de mandat, informează administraţia locală.

Alte informații referitoare la programul de anvelopare pot fi obținute de la Serviciul Reabilitare termică al Primăriei Sectorului 1, la numărul de telefon:021/319.10.13/int.290.

Etichete: Bucureşti, reabilitare, reabilitare blocuri bucuresti, reabilitare termica sector 1, Sector 1

0/3 COMENTARII
Liliana
27 Dec 23:53
+0
VOTURI
-0
Intr-adevar, in sectorul 5 este mare nevoie de reabilitare termica. Ma intereseaza in mod special strada Aleea Podul Giurgiului...nu se gandeste nimeni?
tora
11 Feb 19:45
+0
VOTURI
-0
In sectorul 5 nu exista primar.Desi nu vreau, dar am inceput sa l regret pe fostul primar.
ALEX47
09 Feb 08:49
+0
VOTURI
-0
SE FACE SAU SE REFACE "REABILITAREA" BLOCURILOR ??
IN SECTORUL 5 SE STA BINE - PE LOC - CELE CARE AU FOST "REABILITATE" PE VREMEA LUI "CARE ESTE" NU AU FOST LUCRATE CORESPUNZATOR , IAR ACUMA SE STA ASTEPTAND POATE IESIREA IN STRADA A CELOR CARE LOCUIESC IN BLOCURI CARE DE FOARTE MULTI ANI SUNT IN STADIUL DE "PROIECT".. CAND SE VA FACE CU ADEVARAT REABILITARE , POATE ACUMA DUPA CE AM AVUT ALTE ALEGERI LOCALE SI DE LA CARE AU TRECUT MAI MULT DE 6 LUNI ....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE