Sute de case şi gospodării din România, inundate după o rupere de nori VIDEOInundațiile au făcut prăpăd în nord-vestul României. Sute de oameni din Dej şi împrejurimi s-au trezit cu apa în curţi şi în case, iar pompierii au lucrat toată noaptea. Şi în Maramureş şi Arad a plouat torenţial,iar zeci de case şi un drum naţional au fost inundate.

Sute de case si gospodarii din Romania, inundate
Sute de case şi gospodării din România, inundate

Oraşul Dej a fost sub asediul apelor sâmbătă după-amiază. Peste 200 de familii sunt afectate de puhoaiele care s-au revărsat pe străzi şi în curţi după o rupere de nori, potrivit romaniatv.net.

"A fost o rupere de nori, o ploaie torenţială. Într-o oră jumătate aţi văzut ce s-a întâmplat la nivelul oraşului, în special în zona Jichiş, Vilei Dejului şi Şomcut şi zona centrală a oraşului", a declarat primarul Dejului.

 

Și în comunele din apropiere, apa, revărsată de pe dealuri, a intrat în curțile oamenilor, în beciuri și chiar în locuințe. Valea Codorului a fost probabil cea mai afectată. Aici, apa a atins pe alocuri chiar și 2 metri înălțime. Câteva persoane au rămas blocate în propriile locuințe. Ploaia torenţială a afectat şi zona de est a Maramureşului, la graniţa cu județul Cluj. Şi în Arad, la Nadăş, 200 de gospodării au fost afectate. Apa s-a revărsat şi pe străzi, unde a atins jumătate de metru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleșca, în localitatea Nadăș au fost afectate și două poduri și două podețe. "Duminică, la ora 10,00, la fața locului se va întruni o comisie de evaluare a pagubelor, comisie care va stabili și modul în care se va acționa în continuare", a precizat, pentru AGERPRES, căpitan George Pleșca.

Au fost inundate case, curți și grădini, apa pe carosabil atingând aproximativ 50 cm. În primă instanță, au acționat Garda de Intervenție Sebiș din cadrul ISUJ Arad și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Bârsa, însă datorită gravității situației s-a deplasat în sprijin și o formațiune de pompieri militari. Sâmbătă, de la ora 11,00, județul Arad s-a aflat sub cod galben de ploi și furtuni.

Etichete: -, case inundate, gospodarii inundate, inundatii arad, inundatii cluj, inundatii dej, inundatii romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE